Crescina, pentru un par regenerat si sanatos


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Multa vreme am avut parul scurt!

In copilarie, ai mei ma duceau la Ciufulici (mai tine minte cineva ??) si ma tundeau baieteste, chipurile sa mi se indeseasca parul! Ei bine, nu stiu ce sa zic, dar sincer, nu cred ca a functionat.

Apoi, in anii ‘80-‘90, chiar se purta parul scurt , asa ca eram si eu, in trend, de bunavoie!

Abia tarziu am inceput sa imi las parul sa creasca si sa am cu adevarat grija de el, sa il observ si sa il ingrijesc asa cum se cuvine.

Sarcina si alaptarea, apoi perioadele de multa munca si mult stres, de nesomn, apoi … recunosc, dieta exclusiv raw vegana practicata timp de 2 ani (care sigur, a avut beneficii extraordinare, dar nu asupra podoabei capilare) … toate aceastea si-au spus cuvantul la un moment dat in viata mea si a parului meu.

Procesul natural de crestere, “moarte” si renastere are trei faze: faza anagena, atunci cand parul se formeaza si creste – dureaza 3 ani; faza catagena, atunci cand foliculii se deterioreaza incet, si care dureaza 3 saptamani; faza a treia – telogena, cand firul de par paraseste bulbul iar acesta se pregateste din nou sa intre in prima faza – si care dureaza 3-4 luni.

In mod normal, pe un scalp sanatos, peste 85% din totalul foliculilor se afla in prima faza.

Parul nostru reactioneaza atat la factorii interni (alimentatie/suplimente/procese inflamatoare/stres/schimbari hormonale) cat si la cei externi (styling/produse de ingrijire/temperatura).

Pentru a avea un par stralucitor si bogat, care sa isi urmeze ciclul firesc, este nevoie sa stim cateva lucruri importante:

  • Dieta – o dieta echilibrata face foliculii mai puternici si fortifica firul de par; acesta devine mai rezistent si nu se mai rupe atat de usor. Uleiurile omega 3 provenite din somon, krill, nuci, migdale pot face o mare diferenta. Atentie la curele de slabire!!!
  • Suplimentele alimentare – cele cu biotina, vitaminele A, C, E, B6 si B12, acidul folic de ex. reprezinta o sursa importanta de nutrienti specifici
  • Styling-ul nu trebuie sa se faca intr-un mod agresiv, folosind placa sau ondulatorul la fiecare coafare; la fel, si caldura excesiva sau decolorarea/decaparea poate strica parul
  • Stresul – perioadele in care suntem obositi, cand suntem supraaglomerati, cand nu dormim suficient, intreg organismul sufera; parul raspunde acestui tip de stres prin subtiere si chiar cadere, asa ca un masaj de relaxare sau acel “me time” in care facem lucruri pentru noi, pot fi de mare ajutor.

Cu siguranta, multi dintre voi stiati toate aceste lucruri, dar oare le si aplicati?

Si pentru ca nici eu nu sunt 100% happy cu parul meu (este subtire si fragil) si pentru ca mi s-a adresat provocarea de a testa un nou produs pentru regenerarea parului, am zis DA, bineinteles, vreau sa incerc!

Am citit cu mare atentie review-urile, prospectul, adica m-am informat bine inainte sa incep sa il folosesc si iata cateva informatii care mi-au dat incredere.

CRESCINA RE-GROWTH HFSC 100%, pentru ca despre el este vorba, este un produs cosmetic care se aplica topic, pe scalp si contine ingrediente patentate imbogatite cu agenti specifici care ajuta la eliberearea treptata a substantelor la nivelul scalpului.

Mai precis, formula de baza Crescina Re-Growth – protejata de 9 patente obtinute in Elvetia, SUA si Uniunea Europeana, combina doi aminoacizi care se gasesc in compozitia keratinei (cisteina, lizina) cu un factor de crestere, numit glicoproteina. Acestia actioneaza asupra foliculilor activi sau partial inactivi, stimuland cresterea naturala a parului.

Dupa studii matematice si facand o medie a analizelor pe subiecti, a rezultat o crestere de 6,300 de noi fire de par pe intreg scalpul, dupa o perioada de 4 luni de utilizare.

Parerea mea

Mi-a placut ca exista formule specifice pentru femei si pentru barbati, dar si concentratii diferite, in functie de gravitatea “problemei”. Astfel, pentru un stadiu incipient de rarire si subtiere a parului, este recomandat CRESCINA RE-GROWTH HFSC 100%, 200, pentru stadiul mediu, varianta 500 iar pentru stadiul avansat, 1300.

Eu am incercat formula CRESCINA RE-GROWTH HFSC 100% – 200, sub forma de fiole de 3.5 ml si am aplicat cate o fiola/zi, cinci zile consecutive, cu pauza de doua zile, timp de o luna.

Modul de folosire este super-simplu, datorita aplicatorului care se ataseaza fiecarei filole; continutul l-am eliberat pe toata suprafata scalpului, masand mereu si avand senzatia de furnicaturi usoare – semn ca produsul incepe sa actioneze.

Dupa aproape o luna de la aplicare, am observat multi “pufi” cum imi place mie sa numesc firele mici si noi de par, mai ales in zona fruntii si in crestet, acolo unde am insitat , probabil, cu aplicarea.

Produsul se utilizeaza minim doua luni, deci mai am inca o data pe atat, dar sunt mai mult ca sigura de rezultate.

Pentru cazuri mai grave, cand parul cade masiv sau se rareste, exista Crescina Tratament Complet care are in componenta atat fiole Crescina Re-Growth cat si Crescina Anti-Hair Loss. De asemenea, exista si trei variante de sampon.

De retinut, Crescina poate ajuta atunci cand este vorba de reactivarea foliculilor activi sau partial inactivi, nu si in cazul celor complet atrofiati, si se recomanda cand este vorba despre rarirea parului datorate cauzelor fiziologice, si nu celor patologice.

Astept si parerea vostra, daca incercati CRESCINA RE-GROWTH HFSC 100%. Se gaseste in farmaciile Sensiblu selectionate.

Your Beauty Is Your Lifestyle!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

9 Comments

  1. Ioan
    08/01/2020 / 14:14

    Buna ziua, care este diferenta intre Crescina follicular islands 2100 women (femei) si cel de 1900 si cel de 1700 ?
    Care este diferenta intre islands si hfsc 100%?
    Multumesc

  2. Dana Sota
    14/01/2020 / 09:31

    Buna Ioan, 2100 este pentru scalp cu par mai rar in anumite zone, 100 este pentru par subtiat.

  3. Adelina
    10/02/2020 / 20:47

    Se pot folosi produsele ?i la femeile care al?pteaz??

  4. Dana Sota
    13/02/2020 / 09:29

    Nu stiu sa fie vreo contraindicatie, dar mai bine intrebi la farmacie.

  5. Silvia
    11/07/2020 / 09:26

    Buna! Am comandat din gresala crescina pentru barbati (sunt femeie), care este diferent? Isi v a mai face efectul?

  6. Dana Sota
    15/07/2020 / 15:45

    Buna Silvia, inteleg ca sunt usor diferite formulele, dar da, cred ca poti sa incerci, isi va face efectul

  7. Vera
    16/10/2020 / 22:18

    Buna seara , se observ? o schimbare în bine a p?rului dvs fata de acum câ?iva ani. Ati repetat tratamentul cu Crescina ? Ce credeti ca si.a facut efectul, fiolele sau mezoterapia?
    Fe?icitari pentru tot si astept de fiecare dat? cu interes postarile de pe blog !

  8. Dana Sota
    19/10/2020 / 12:52

    Buna Vera, da asa este :)) .. am facut tratamente pe rand dar am luat si suplimente: colagen hidrolizat, siliciu organic, etc..

  9. Ema
    13/11/2020 / 11:00

    Astazi termin a doua cutie de Crescina 500 woman tratament complet (10+10 fiole). Dupa doua luni nu observ nicio imbunatatire, parul tot imi cade, este tot fin, rar, lipsit de volum. Asa a fost mereu. Nu cred ca exista tratamente miraculoase daca asa este mostenirea genetica de la parinti. Coafeza mi-a recomandat acest produs, avand si cliente multumite de el. Nu stiu daca sa mai continui o luna – doua, sunt totusi niste bani aruncati. Mentionez ca am folosit in paralel si samponul Crescina aferent. Iti incurca parul ingrozitor (acesta fiind lung si fin) si chiar daca nu cade in cada, cade la pieptanat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *