7 obiceiuri sanatoase de dupa Paste


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Tare greu sa te abtii de la bunatatile de Paste…pe bune! Sunt si eu, om!!! Nu am facut cu adevarat excese, dar tot ma resimt!

La fel si eu ca toata lumea, am mancat mai mult decat de obicei zilele acestea. Like …mult mai mult. Iar miscare … putin spre deloc.

Si nu vorbesc acum neaparat ca “tin la silueta” – expresia cu care m-au tachinat rudele toata tineretea, ci pur si simplu ca nu ma mai simt bine cand mananc mai mult, cand mananc tarziu, cand stau la chefuri pana dimineata… O fi varsta, metabolismul sau  doar obisnuinta unui stil de viata corect si disciplinat… sau toate la un loc ??? Nu stiu, dar asta e!

Noroc cu prietenii care iti tin isonul :)))))

Ce fac eu, deci, dupa sarbatori? Am mai scris candva, dar revin cu cateva mici tipsuri in plus:

1. Apa calda cu lamaie – sigur ati auzit de aceasta “bautura” . Consumata dimineata pe stomacul gol, apoi inca cateva pahare in timpul zilei, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.

2. Perierea corporala uscata – stiti deja despre acest ritual al meu, de care ma tin cu sfintenie si care ma face sa ma simt realmente mai usoara.

Cu ajutorul periilor speciale sau a buretilor naturali, suficient de aspri, acesta periere a intregului organism se face inainte de dus, pe pielea uscata. Toate miscarile sunt circulare si se fac spre inima, (de la talpi in sus pe picioare, de la palme pe brate, inspre corp) acesta fiind sensul circulatiei limfatice. Pentru zona stomacului sunt recomandate miscarile impotriva acelor de ceasornic, pentru o mai buna digestie. Dupa cateva minute de periere se face dus.

3. Consumul de ceai de plante – este cel mai simplu mod de a mentine echilibrul sistemului imunitar in perioada aceasta dintre anotimpuri, cand vremea este nehotarata. Band mult ceai ajutam la o hidratare optima, la o digestie buna, la eliminarea toxinelor, la mentinerea temperaturii corpului.

De incercat ceaiul de musetel antiinflamator, de aloe vera sau senna pentru combaterea constipatiei, de brusture sau trifoi rosu pentru curatarea sangelui, de papadie pentru ficat. Oricum in magazinele specializate se gasesc o multime de ceaiuri pentru diferite forme de detox.

4. Pauza digestiva – cateva zile incerc sa consum doar lichide: supe sau supe/creme, kefir, smoothie, orice hrana ne-solida dar incarcata de vitamine si minerale, bacterii bune (probiotice). Adaug in dieta treptat proteinele de origine animala (ou, branza, peste, etc…carne nu, ca nu manac), dar dupa minim 7 zile. Eu ii zic postul de dupa Paste sau Craciun.

5. Merg la sala si altervativ merg pe jos in pas alert, minim 5 km/zi – acest obicei il am de mult si mi se pare ca ma “pune pe picioare” instant. Este un excelent mod de a scapa de toxine, de a arde calorii, de a elibera endorfine si de a ma simti fresh.

6. Cand am posibilitatea, fac sauna – imi place enorm sa fac sauna sau sa merg la o baie de aburi, nu mai zic sa fac un hammam adevarat. daca mi se ofera prilejul si daca vremea e friguroasa ca acum. Sauna ma relaxeaza, plus ca ma ajuta sa eliberez o parte din toxinele acumulate; bonus – dupa sauna am o piele superba, mai ales tenul!

7. Ma iert pentru tot acest rasfat culinar – da, stiu ca se intampla de doua ori pe an, de sarbatori, asa ca nu sunt prea aspra cu mine, iar faptul ca imi intru repede in ritm ma ajuta sa nu ma simt vinovata.

Your Beauty is Your Lifestyle!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *