Suplimentele alimentare care te pot ajuta daca ai 45+


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Incep prin a spune, lucru pe care il stiti deja dar cumva, vreau sa-l repet, suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional. Nici un supliment nu se compara cu o alimentatie sanatoasa si de calitate, de unde ne putem extrage toate resursele de care organismul nostru are nevoie pentru a fi in cea mai buna forma.

Avand in vedere insa ca acum, atributele alimentelor consumate de noi nu mai sunt cele de odinioara, suplimentele alimentare ne pot fi utile, de foarte multe ori.

Am spus mereu ca iau suplimente alimentare inca de la varsta de 35 de ani, ideea mea de atunci fiind PREVENTIA. A preveni este muuult mai usor decat a repara … valabil in orice domeniu, dar mai ales cand vine vorba despre sanatae. Am inceput cu antioxidanti si apoi, in functie de nevoi, am tot adaugat altele si altele noi.

Desi industria suplimentelor alimentare nu are aceleasi regementari ca cea a medicamentelor, sunt imens de multe studii care arata ca acestea functioneaza si ca rolul lor poate fi semnificativ in pastrarea sanatatii noastre.

Daca la inceput, medicina alopata nici nu vroia sa auda despre ele, acum sunt deja foarte multi medici care recomanda suplimentele, alaturi de o dieta corecta chiar inainte sa treaca la prescrierea medicamentelor clasice.

In sufletul meu, sunt convinsa ca suplimentele pe care le-am folosit de-a lungul anilor si-au facut foarte bine treaba, dovada analizele si de ce nu, exteriorul đź™‚

Subiectul suplimetelor mi l-ati sugerat voi, in multele intrebari puse pe canalele Social Media, de aceea astazi vin cu un update despre ele, mai bine spus, despre ce suplimente iau eu in acest moment.

Desigur, nu ma erijez intr-un guru atotstiutor, nu este specialitatea mea aceasta, dar pot sa spun ceea ce a functionat si functioneaza pentru mine. Si mai pot sa spun ca de cele mai multe ori, in agelerea lor m-a ajutat medicul meu naturopat dar si analizele anuale de sange pe care este bine sa le facem cu totii.

Odata cu intrarea la menopauza, in corpul nostru se peterec o multime de schimbari, incepand cu pielea foarte uscata pana la insomnii, stari de nervozitate, dureri articulare, tensiune crescuta, colesterol marit, inapetit sexual, etc

Puteti citi mai multe despre toate aceste simptome in articolul acesta. 

Ce suplimente alimentare ma ajuta acum, la 57 de ani ?

  1. Incep cu cel mai nou supliment introdus pe lista mea, si anume Libifeme.

Este un produs relativ nou pe piata din Romania, iar eu am inceput sa il folosesc cam de jumatate de an.  Este important ca in aceasta etapa de viata sa nu uitam ca suntem femei, sa ne simtim in continuare atragatoare, sa avem o viata de cuplu fireasca si placuta, din toate punctele de vedere. 

Acest supliment alimentar natural este conceput pentru femeile care se confrunta cu lipsa sau diminuarea placerii in timpul actului sexual, din cauza lubrifierii reduse. Sunt sigura ca, daca ati trecut de 45-50 de ani, stiti despre ce vorbesc.

Practic adica, aproape toate femeile de varsta 45+ se “lovesc” de aceste probleme, din cauza scaderii dramatice a estrogenului.

Tabletele Libifeme imbunatatesc fluxul sanguin si sensibilitatea in zona genitala si se prezinta in doua variante.

Libifeme pentru femeile de varsta fertila este un produs inovator, bazat pe extracte standardizate din plante si vitamine, ce nu interfereaza cu mecanismul hormonal si nu provoaca modificari in greutate sau dispozitie.

LIBIFEME® Meno 50+  contine extracte din plante 100% naturale, ce cresc fluxul sanguin si sensibilitatea din zona genitala si care sunt bogate in surse naturale de fitoestrogeni, care imbunatatesc flexibilitatea si hidratarea membranelor mucoaselor si a tenului, reducand si simptomele menopauzei.

Bineinteles, este varianta pe care o folosesc si eu.

Ce ingrediente active contine LIBIFEME® Meno 50+ ?

  • Seminte de in 
  • Semintele de in au un numar mare de beneficii pentru sanatatea noastra deoarece sunt bogate in fibre, acizi grasi Omega-3 si lignani. Lignanii sunt fitoestrogeni, cel mai important fiind SDG (secoisolariciresinol diglucozida). Semintele de in sunt cele mai bogate surse de lignani SDG iar flora intestinala transforma SDG in enterodiol si enterolactona, care impreuna au un efect estrogenic / antiestrogenic mai puternic decat precursorii acestora si care, impreuna cu actiunea puternic antioxidanta, aduc beneficii importante pentru sanatatea femeilor.
  • Extract de Asafoetida 
  • Extract de Capere 
  • Vitamina C 
  • Vitamina E 

Beneficiile Libifeme Meno 50+

  • creste lubrifierea fiziologica a vaginului
  • creste sensibilitatea in zona genitala si senzatia de placere
  • mentine elasticitatea tesutului vulvovaginal
  • imbunatateste lubrifierea mucoaselor si pielii (reduce uscaciunea mucoasei vaginale, a pielii si a gurii)
  • protejeaza impotriva imbatranirii celulare
  • asigura o senzatie de naturalete si prospetime

Mod de administrare

Se ia cate o tableta pe zi, dimineata, timp de 3 luni.

Mai multe despre Libifeme gasiti aici

2. Calciu, Magneziu, Zinc – Calciu 1000 mg, magneziu 400mg, zinc 45 mg sub forma de tablete

Acest triplu supliment este recomandat mai ales in perioadele de pre-menopauza si  menopauza. Calciul este necesar pentru mentinerea puternica a oaselor, dintilor, parului, Magneziul este o componenta esentiala a oaselor si a procesului de distributie corespunzatoare a calciului in organism iar Zincul este crucial pentru producerea eficienta a tesutului conjunctiv dur.

Calciul poate provoca constipatie, de aceea combinatia cu magneziu este de preferat.

3. Vitamina D3 – 2000 UI/zi sub forma de picaturi sau tablete

Iau acesta vitamina de foarte mult timp, nu doar acum, cand “brusc” s-a aflat despre ea ca ajuta la cresterea imunitatii. Am inceput sa o iau in primul rand pentru ca fixarea calciului in organism nu se poate face decat in prezenta ei, iar calciul este essential pentru a avea oase sanatoase, dinti sanatosi si pentru preventia osteoporozei. 

Spre deosebire de alte vitamine, vitamina D este produsa la nivelul pielii, dupa expunerea la razele soarelui. Din acest motiv este denumita „vitamina soarelui”.

Precursorul vitaminei D, este transformat in prezenta razelor ultraviolete B (UVB) in vitamina D3. Pentru acest proces este necesar insa ca indicele UV sa fie mai mare de 3. Pentru ca aceasta valoare este inregistrata in special primavara si vara, este posibil ca in sezonul rece cantitatea de vitamina D3 din organism sa fie insuficienta, de aceea este necesara suplimentarea. 

Mai multe despre beneficiile vitaminei D3 puteti citi aici

4. Glucosamine (1500 mg Hyaluronic Acid (30mg)  Chondroitin (1200mg) MSM(1500 mg

Este un supliment combinat, care ajuta la pastrarea mobilitatii articulatiilor. Glucozamina sustine mobiltatea si flexibilitatea, Chondroitina sprijina cartilagiile si articulatiile, acidul hialuronic imbunatateste lubrifierea iar MSM ofera mai mult confort si stimuleaza absorbtia celorlalte ingreidiente.

5. Coenzima Q10 – 200 mg/zi , este liposolubila, deci se ia in timpul unei mese principale

Coenzima Q10 este un compus de tipul vitaminelor si este prezenta in toate celulele organismului, in mod special in organele care au o activitate intensa, cum ar fi inima, ficatul, creier, rinichi. Ea are un rol major in producerea energiei celulare, energie pe care corpul o foloseste pentru a ramane sanatos si a functiona in cel mai bun mod posibil.

Ca si efecte, de mentionat este cel puternic antioxidant, energizant, beneficii pentru sistemul cardiac, reglator al hipertensiunii arteriale dar si antiimbatranire, la nivelul pielii.

Mai multe despre coenzima Q10 puteti citi aici

6. Omega 3 – 1200 mg/zi

Acizii grasi esentiali ajuta la mentinerea bunei functionari a sistemului cardiovascular actionand prin reducerea nivelului de trigliceride din sange si cresterea colesterolului bun, implicit avand o actiune pozitiva asupra hipertensiunii arteriale. 

Totodata, previne aparitia aterosclerozei prin incetinirea procesului de depunere a placilor de aterom pe vasele de sange, are actiune pozitiva asupra sistemului nervos, contribuie la tratarea depresiei, restabileste echilibrul emotional, inlatura eficient stresul si oboseala si creste performantele intelectuale. 

De asemenea s-a stabilit conform studiilor ca acizii grasi Omega 3, gratie atributelor antioxidante si antiiflamatorii, incetinesc procesul de imbatranire si favorizeaza vindecarea rapida a ranilor si eczemelor, imbunatatind vizibil aspectul pielii. Un rol mai putin cunoscut al acizilor grasi omega 3 este contributia importanta pe care o au in metabolizarea rapida a lipidelor si, implicit, in pierderea kilogramelor in plus. 

Este important, cand alegeti un astfel de supliment, sa va uitati la ingrediente, iar pe langa uliuil de peste, totalul acizilor grasi sa fie cat mai mare (peste 600 mg)

7. Colagen lichid hidrolizat 10.000 mg tip 1 si 3 + acid hyaluronic + biotina + cupru + siliciu + Vitamina C, B5, B6, B12.

Acest tip de colagen este benefic pentru tineretea pieli, cresterea si revigorarea firului de par,unghii mai rezistente si mai sanatoase, articulatii mai flexibile. 

Mai multe despre colagen puteti citi aici 

8. Arterin – chiar daca suna a medicament, este un supliment obtinut din drojdie rosie de orez si ajuta la mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului. 

9. Cebrium – este un supliment pe baza de proteine naturale, format din 14 aminoacizi si sustine capacitatea de concentrare, memorie si atentie. Ajuta mai ales in situatii de stres si surmenaj, dar si in perioada de pre-menopauza si menopauza, cand memoria nu mai este punctul nostru forta (ca sa fiu draguta!)

In acest moment, toate suplimentele mentionate mai sus se afla pe lista mea dar bineinteles ca fac cure de 3-6 luni (depinde de necesitati) urmate de pauze de 1-3 luni. Conteaza si suplimentul dar si de perioada din an in care se fac curele respective.

Ce mai iau ocazional?

NutraKos (aminoacizi pentru piele, par si unghii), Probiotice (pentru ca sanatatea pleaca din colon), Serrapeptase (dizolva proteinele depuse in exces).

Ce alte tratamente mai fac?

Cred ca stiti deja, merg lunar la Cronos Med  la o sedinta de IV (terapia intravenoasa cu micronutrienti pentru cresterea imunitatii dar si cu glutation, “the master antioxidant” cum este denumit, ca un excelent tratament antiimbatranire). De asemenea, tot lunar fac o sedinta de ozonoterapie intravenoasa, pentru efectele exceptionale pe care le are pentru sanatate si regenarere, tot la Cronos Med.

De curand m-am apucat si de tratamentul cu Gerovital H3, inventat, brevetat si patentat de dna prfesor dr Ana Aslan, dar despre acesta voi povesti intr-un articol viitor.

Repet ceea ce am scris si mai sus, acestea sunt suplimentele pe care le iau eu in acest moment si care evident au dat rezultate (conform analizelor de sange) dar dozajele si perioadele de “tratament”   vor trebui personalizate pentru fiecare. 

Sper sa va fie de folos!

Revin si cu articolul despre suplimentele pentru par, asa cum am promis.

Hugs, si nu uita citatul meu preferat:

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Articol scris in parteneriat cu Libifeme

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

8 Comments

  1. Iulia
    19/03/2021 / 15:02

    Buna ziua,
    Informatiile din articol sunt foarte utile pentru mine, eu fiind in cautare de variante potrivite de suplimente alimentare. Puteti da si exemple de firme producatoare de suplimente sau produsele in sine care au avut rezultate la dumneavoastra?
    O zi buna va doresc!

  2. Dana Sota
    29/03/2021 / 10:52

    Buna Iulia, sunt multe 🙂 dar ca idee brandurile pe care le folosesc sunt Calivita, Pharma Nord, Solgar, Organic India

  3. Zeicu Camelia
    30/03/2021 / 14:42

    Buna ziua,

    Numele meu este Camelia Zeicu ?i v? urm?resc de mult? vreme, cu foarte mare interes;
    Am citit articolul de mai sus ?i m? întreb dac? îmi pute?i oferi numele doctorului dvs. naturopat, v? rog; de când am citit articolul, am început s? caut, în Cluj, un dr naturopat, dar f?r? succes; (sînt din Cluj ?i am 48 de ani)
    Mul?umesc frumos!

  4. Dana Sota
    05/04/2021 / 10:22

    Buna Camelia, medicul meu naturopat este dr Cristina Bogdan, din pacate in Cluj nu stiu pe nimeni. Multumesc

  5. Zeicu Camelia
    07/04/2021 / 07:57

    Multumesc pentru raspuns; poate d-na dr. Cristina Bogdan ofera consultatii on line; o sa incerc sa o contactez! Sa ramineti la fel de frumoasa?!

  6. Dana Sota
    07/04/2021 / 12:19

    Multumesc si eu, te
    imbratisez 🙂

  7. Liliana Bratu
    13/04/2021 / 08:50

    Bun? ziua, frumoasa doamna. Va urm?resc de ceva vreme ?i pot spune ca am înv??at foarte multe de la dvs.. Am 54 de ani, în curând, ?i ma confrunt cu toate problemele aduse de menopauza, pe care le ?in oarecum sub control, dar, cea mai sup?r?toare problema pe care nu ?tiu cum sa o rezolv este incontinenta urinara. Ce ma sf?tui?i sa fac? A?tept cu ner?bdare ?i p?rerea dvs despre terapia cu Gerovital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *