Un altfel de 14 februarie


Iti place? Click aici sa ii dai share!


world-love-base-300x300

Terapia prin sunet nu mai este de mult un secret, face parte dintre terapiile alternative din cadrul multor centre de tratament si recuperare; de altfel traditiile spirituale impreuna cu stiinta, impartasesc acelasi  element comun – o intelegere a faptului ca sunetul a reprezentat forta creatoare originara.

Astazi, 14 februarie, a fost declarata Ziua Mondiala Anula a Vindecarii prin Sunet; vindecarea prin sunet se poate face atat la nivel individul cat si la nivel planetar. Promotorul este JONATHAN GOLDMAN, o autoritate internationala in domeniul vindecarii prin sunet; scriitor, muzician si profesor. nominalizat la premiile Grammy, a creat best seller-ul The Divine Name, impreuna cu Gregg Braden. Redau mai jos, cateva randuri care explica si mai bine teoria sa, si a multor altor adepti din intrega lume.

“Astazi, fizica noastra cuantica se face ecoul cuvintelor maestrilor mistici din vechime, declarand ca „universul este Muzica” sau „totul este vibratie”. Redescoperim ca sunetul este o forta extrem de puternica, ce poate schimba, literalmente, structura moleculara si ne poate influenta pana la nivelul ADN-ului. Sunetul ne poate influenta si constiinta, schimbandu-ne si transformandu-ne undele cerebrale, acordandu-ne la ceva mai maret decat noi si deseori, influentand si amplificand starea fiintarii noastre.

In prezent, se studiaza capacitatea constiintei noastre individuale atunci cand este combinata cu a altora prin activitati de genul rugaciunii sau meditatiei in grup. Rezultatele par sa indice ca efectul unor asemenea activitati de grup pot sa influenteze efectiv activitatile din anumite zone sau chiar de pe intreaga planeta. S-a descoperit, de exemplu, ca meditatiile în grup pentru pace, la care au participat practicanti experimentati ai meditatiei, au avut ca efect scaderea activitatilor violente si ostile din vecinatatea locului in care s-au desfasurat. De exemplu, din motive necunoscute, orase framantate de razboi au cunoscut perioade limitate de pace ca urmare a unor astfel de meditatii desfasurate acolo. Aceste studii au fost documentate in Revista Rezolvarea Conflictelor (Journal of Conflict Resolution).

Este deja verificat, sunetul amplifica puterea rugaciunii. Acesta este motivul pentru care majoritatea rugaciunilor de pe aceasta planeta sunt vocalizate – fie ca sunt incantate cu voce tare, soptite sau cantate. Dintr-o alta perspectiva, sunetul pare sa ajute la concentrarea constiintei si rugaciunilor noastre. Pe plan personal si impreuna cu elevii mei, am descoperit ca proiectia energiei pozitive si iubitoare este mai eficienta atunci cand este insotita de sunete, cum ar fi o vocala sau o mantra de genul „Ah” sau „Om”.

Este ca si cum sunetul ar putea fi codificat cu energia persoanei care il produce. Acesta este, de fapt, unul dintre conceptele pe care le-am formulat la inceput, in anii 80: „Frecventa + Intentie = Vindecare”. Un corolar al sau ar fi: „Vocalizare + Vizualizare = Materializare”. Asta inseamna ca o anume constiinta poate fi codificata in sunetul pe care il emitem. Aceasta constiinta are efect asupra persoanei (persoanelor) care primesc sunetul. Puterea Intentiei este unanim acceptata in zilele noastre – au fost scrise carti despre intentie, iar puterea ei este acum demonstrata in studii de tipul fotografierii apei de catre Masaru Emoto. Majoritatea studiilor despre eficienta rugaciunii, cat si despre crearea coerentei in campul electro-magnetic uman, arata ca rugaciunea este mai eficienta atunci cand este facuta cu un sentiment de recunostiinta.

Astfel, rugaciunile facute cu un sentiment de iubire si apreciere si apoi codificate intr-un sunet cum ar fi „Ah” sunt extraordinar de eficiente. Sunetul „Ah” nu este o vocala aleasa la intamplare. Se pare ca el este perceput aproape universal ca un sunet ce intrupeaza puterea iubirii. El este, de fapt, sunetul pe care il emitem atunci cand suntem indragostiti sau cand ne place ceva foarte mult. Indiferent de cultura, traditie sau parte a lumii, atunci cand cineva vede ceva ce ii place, deseori scoate un „Ah”. Si acest „Ah”poate fi perceput si inteles de oricine – este un sunet universal.

„Ah” reprezinta si o vocala asociata cu inima si mai ales cu chakra sau centrul energetic al inimii. In traditiile de pe intreaga planeta care lucreaza cu energie, „Ah” este deseori identificat ca sunetul despre care se spune ca rezoneaza cu chakra inimii – centrul iubirii. Daca nu credeti asta, incercati singuri. Intonati un „Ah” bland, usor si vedeti cum va simtiti. Fara indoiala ca multi dintre voi vor simti ca rezoneaza in centrul pieptului – chakra inimii.

Atunci cand toate aceste elemente – puterea rugaciunii de a avea efect asupra constiintei planetare si sunetele care o amplifica – sunt combinate, pare evident ca folosirea sunetului cu intentie, ca vehicul ce creaza schimbarea si transformarea la nivel planetar, este destul de posibila. Putem sa ne concentram apoi asupra materializarii acestui lucru, ceea ce ne aduce la Ziua Mondiala a Vindecarii prin Sunet. Ideea unei Zile Mondiale a Vindecarii prin Sunet s-a materializat pentru prima data dupa o meditatie in care mi s-a spus sa imi indrept atentia asupra folosirii continue a sunetului pentru vindecarea personala, dar si asupra folosirii sunetului pentru vindecarea planetara. Astfel, in iarna lui 2002, am inceput sa organizez un eveniment – o zi in care oamenii de pe intreaga planeta sa emita un ton global pentru pacea planetei. Lucrand impreuna cu cativa colegi carora le impartasisem aceasta idee, am gasit numele: ZiuaMondiala a Vindecarii prin Sunet. Am ales data de 14 februarie, promovand ideea de a trimite o „felicitare sonora” de Valentine Day constiintei Gaia – Mamei Pamant – prin intonarea unui „Ah”. De atunci, Ziua Mondiala a Vindecarii prin Sunet a continuat sa creasca, castigand atentia a numeroase organizatii care masoara efectele rugaciunilor si meditatiilor la nivel global.

Va rugam sa va alaturati noua la ora 12.00 – la amiaza (ora voastra locala), pe 14 februarie 2014, si sa intonati, timp de 5 minute, un „Ah” creat si proiectat cu energia compasiunii si a iubirii, transmitand astfel o urare de sarbatoare Gaiei, Mama noastra Pamant. In acel moment, va rugam sa mergeti pe www.templeofsound.org pentru a amplifica efectul vibrational atunci cand intonam impreuna pentru pacea si armonia planetara. Daca va este greu sa intrati online sau daca este o ora nepotrivita, va rugam sa intonati simplu „AH”, oricand pe parcursul zilei, pentru a sustine aceasta schimbare de frecventa a planetei noastre. In plus, pentru a ajuta la amplificarea energiei sunetului nostru intentionat, in Ziua Mondiala a Vindecarii prin Sunet exista o unda de antrenament „Ah” care poate fi descarcata gratuit de pe acest site: www.worldsoundhealingday.org. “

In aceasta seara voi avea privilegiul sa fiu printre cei cativa alesi pentru a participa la evenimentul “Muzica Inimii” tinut la Atelierul de Miracole, in cadrul Serilor de Muzica Sacra.

Daca sunteti interesate, va voi povesti mai in amanunt.

O zi plina de iubire va doresc 🙂 !

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

 1. Kaia
  18/02/2014 / 10:13

  Buna dimineata!
  Foarte, foarte interesant !Eu sunt interesata, deci asteptam amanunte!
  Pup!

 2. Mihnea
  26/02/2014 / 12:11

  Foarte interesant,aflam lucruri noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *