Abu Dhabi si Sir Bani Yas Island (1)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Bine v-am regasit, dupa mai bine de doua saptamani !!

Nu am fost plecata toata aceasta perioada (cine m-a urmarit pe facebook sau Instagram, stie) ci inainte de vacanta m-am luptat cu gripa oribila care ne-a tot bantuit in ultima vreme. Acum, totul este bine, am reusit sa si raspund intrebarilor voastre ūüôā .

Am plecat, deci, spre est … si am ales din nou Emiratele, pentru o saptamana de soare si relaxare. Este o destinatie potrivita daca vrei sa dai o fuga intr-un loc unde vara a sosit deja, si care totusi este la doar 5 ore de zbor.

De data asta, insa, nu am mai ales Dubai-ul aglomerat si forfotind de turisti, ci Abu Dhabi-ul capitala Emiratelor si centrul administrativ.

Orasul este tot pe malul Marii Arabiei, mult mai relaxat, poate si din cauza ca nu sunt atat de multi vizitatori, mai putin glamuros si sclipitor, dar cu atat mai atragator.

Nu am mai fost in Abu Dhabi pana acum – a propos, numele orasului s-ar traduce “Tatal gazelei” , ¬†imi doream sa vad faimoasa moschee si speram (atunci cand am fixat plecarea) ca se vor fi terminat lucrarile la¬†GUGGENHEIM ABU DHABI – cea mai mare platforma de arta contemoprana si cultura din zona, care va gazdui expozitii si evenimente artistice, intr-un spatiu aproape SF, ¬†unic in lume.

Din pacate nu am avut noroc, desi Guggenheim trebuia¬†sa fie gata deja, la fel si Muzeul Luvru Abu Dhabi – da, fratele Luvrului din Paris… care se pare ca se va deschide insa anul acesta.

Cam asa va arata Guggenheim, la final!

07SUBGUGGENHEIM-videoSixteenByNine1050-v2

De fiecare data cand ajung in Emirate sunt fascinata pur si simplu de determinarea, ambitia si munca asidua a acestor oameni, de ceea ce se poate face intr-un desert cu temperaturi extreme, cum se poate aduce la viata un loc atat de arid si de neprietenos, cum se ridica orase din nimic… Sigur, daca stai pe o bula imensa de petrol…care pana de curand a produs foarte, foarte, foarte, multi bani, poate ca este de inteles, dar totusi…fascinatia mea, a privitorului, ramane.

Soselele din oras sunt autostrazi, iar autostrazile din afara oraselor sunt cu minim 4 benzi, iar daca nu sunt inca, se largesc cat ai bate din palme. Totul pare ca se schimba peste noapte, apar cladiri, parcuri, lagune si porturi, resorturi si hoteluri noi … intr-un ritm ametitor.

Am ajuns deci la Marea Moschee, Sheikh Zayed Mosque, care este considerata a fi cel mai mare loc de rugaciune din tara si cea mai mare moschee din lume.

O imbinare intre traditional si modern, aceasta structura si-a dorit sa uneasca diversitatea culturala a lumii islamice, valorile istorice si moderne din arhitectura si arta.

Constructia ei a durat 11 ani, iar ramasitele Sheikh-ului Zayed se afla depuse chiar in subsolul moscheei. Este cu adevarat un loc grandios, coplesitor prin marime, detalii, de un alb imaculat.

Bineinteles, pentru a pasi in spatiul sacru, femeile trebuie sa aiba capul acoperit, conform traditiei. De asemenea, nu sunt permise haine transparente sau piele la vedere; cei care vin nepregatiti si imbracati necorespunzator, atat barbati cat si femei, pot “imprumuta” asa numitele abaya, care acopera capul si corpul in intregime.

Este de preferat sa nu fie nevoie sa imprumuti abaya, cozile sunt lungi si este nevoie de acte de identitate pentru a lua aceste obiecte vestimentare. In moschee se intra fara incaltaminte, bineinteles, de aceea este bine sa aveti ciorapi pentru a nu merge in picioarele goale.

Iata si cateva foto:

IMG_3291

 

IMG_3297

FullSizeRender-6

IMG_3239-1

Zilele urmatoare povestesc despre doua resorturi in care am stat, care merita stiute/vizitate!

Si multe foto, bineinteles!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *