TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE HEPATITA


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Poate v-am obisnuit sa cititi pe blogul meu despre lucruri frumoase, stralucitoare si de multe ori “parfumate”. M-am ocupat zilele trecute de o alta lansare, de carte de data aceasta, si tin neaparat sa va spun cateva lucruri despre ea. Desi cartea nu e nici pe departe “glam”, este foarte educativa, informativa, cu un subiect extrem de actual.
19 mai a fost declarata Ziua Mondiala de lupta contra hepatitei, o boala foarte pacatoasa, care face inca numeroase victime in Romania. Autorul, cunoscutul prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, a scris “TOTUL DESPRE HEPATITE SI VIRUSURILE HEPATITICE” (la editura Coreus Publishing) – 135 de intrebari si raspunsuri pentru cititorii obisnuiti.
Asa cum apare scris pe coperta patru, “Cititnd acesta carte veti intelege cum functioneaza ficatul si ce se intampla cu acesta in momentul in care este atacat de virusurile hepatice. Veti afla cum se previne boala, cum se transmite, ce analize, vaccinuri si tratamente trebuie facute. Statisticile sunt alarmante, 1 din 10 romani sunt infectati cu virusul hepatitei B sau C”

Cititi-o si veti vedea ca hepatita, ca orice boala, este cu mult mai usor de prevenit decat de tratat.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. Joanna Marza
    27/05/2009 / 21:37

    E foarte bine venita orice informatie legata de sanatate. Hepatita este o boala perversa(nu doare iar simptomele sunt vagi) dar se poate trata, eu am exemplu o prietena f buna diagnosticata cu hepatita c. Dupa un lung tratament impreuna cu un regim de viata sanatos, astazi e ok. Am citit ca s-a ajuns pina la hepatita”f”! Cartea pare foarte interesanta.

  2. rodica
    05/07/2010 / 09:11

    salut sunt din moldova si am fost tratata la chisinau in institutul boli infectioase si am avut mul mult noroc la care si medecii ma sustinut am stat 9 luni de zile dupa care putin mam facut bine la crea peste 2 saptamini am revenit inapoi si am urmat tratament anti viral pegysis 8 luni pe ? lam adus la negativ iar pe ? nu sunt inca 2500 de copii la care peste 3 ani am o disfunctie de menstruatie de 7 luni putea sa afecteze cumva tratamentul viral la problema asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *