Rodina – o traditie reinterpretata


Iti place? Click aici sa ii dai share!


In ultimul timp, cumva, vad cum lumea se reaseaza;  incepe sa isi caute radacinile, drumul cel adevarat, menirea… Si spunand lumea nu ma exclud, dimpotriva, sunt si eu parte, simt si eu aceeasi chemare. Noi suntem lumea! – vorba unei carti destepte!

DA! ne dorim autentic, DA! ne dorim traditii, DA, ne dorim sa facem ceea ce au facut ai nostri, cele multe generatii care ne-au precedat.

Am obosit sa tot importam sarbatori, ca si cun noi nu le-am avea pe ale noastre, ca si cum noi nu am sti, nu am putea, nu am fi in stare … desi avem traditii si obiceiuri mult mai vechi si mai bine pastrate decat muuuulti, muuulti altii! Si mai frumoase! Si suntem mai creativi! Asa !!

Pentru mine, ieri a fost o zi magica. Pentru prima data am participat si cumva, initiat – alaturi de alte doua femei speciale, reinvierea unei traditii, sarbatoarea Rodinei. Nu veti gasi foarte multe informatii despre asta pe net, ci mai degraba in cartile vechi, despre folclor si obiceiurile romanilor.

Rodinele, de fapt, erau darurile primite de proaspata mamica, de la femeile din sat…asa ca acum, ca si atunci, ne-am strans pentru a darui.

Noi am gandit insa o reinterpretare a acestei sarbatori; am creat o ceremonie in care, prietenele cele mai de suflet ale mamicii, cele care i-au fost aproape in perioada cat a fost gravida, care au ajutat-o, sfatuit-o, incurajat-o si iubit-o, s-au strans laolata pentru a oferi micului pui de om, daruri spirituale.

Acele daruri perosnale si unice pe care le are fiecare dintre noi, pe care le transmitem mai departe, reimprospatate si puternice, pentru ca totul renaste inzecit atunci cand daruiesti.

Fiecare dintre noi am adus darurile noastre cele mai de pret, calitatile cele mai apreciate, povestea si experienta fiecareia dintre noi, traita prin ochii propriei vieti.

Alaturi de darurile sufletesti si spirituale am oferit si mici simboluri materiale, care sa ramana prezente in viata celui mic, si care sa-i aduca cumva, aminte de ziua aceasta atat de incarcata de emotie.

Am fost 10 femei, incredibil de diferite … dar unite prin proaspata mamica si prin gandurile frumoase aduse acolo. Majoritatea mame (dar nu exista nicio limitare legata de statutul maternitatii), am adus deopotriva daruri ce tin de feminin dar si de masculin; pentru ca fiecare dintre noi avem in noi si feminin si masculin, si pamantesc dar si divin.

Oferind, ne-am reamintit si noi care sunt darurile noastre personale, de ceea ce ne face speciale, ne-am oglindit in celelalte si ne-am dat seama de lucruri de mult uitate.

Nimic pregatit dinainte, nimic regizat, nu am stiut cum se va desfasura ceremonia pentru ca nu aveam o rutina stabilita; totul a curs insa atat de lin, de firesc, de sincer, de cald.

Sufletele acestea mici care vin acum pe Pamant, intre noi, au toate darurile de care au nevoie, au tot ce le trebuie, pentru ca sunt deja suflete evoluate, asa ca acesta ceremonie a fost de fapt, si pentru noi, nu doar pentru puiut, pentru a impartasi si pentru a reinnoi.

Adunarea nostra a fost magica, asa cum spuneam la inceput, plina de lumina si vraja, asa ca mi-e greu sa descriu in cuvinte.

Am ras, am plans, ne-am amintit, ne-am bucurat de faptul ca am putut crea acest moment, am celebrat nasterea si iubirea, ca fiind darurile supreme … am fost, de fapt, pur si simplu, FEMEI, singurele menite sa echilibreze lumea.

Your Beauty is your Life Style !!!

P.S. Daca doriti sa organizati Rodina si aveti nevoie de sfaturi, astept sa imi scrieti.

 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. Catalin
    14/10/2016 / 13:50

    Foarte frumos aticolul, felicitari!

  2. Dana Sota
    14/10/2016 / 14:31

    Multumesc frumos Catalin, din pacate nu cred ca l-a citit multa lume …. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *