Rejuvenarea vaginala-intre sanatate si estetica


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Este un subiect despre care vreau sa scriu de ceva vreme.

De citit, citisem… de ascultat, ascultasem, dar intr-un final m-am decis sa incerc eu aceasta terapie, astfel incat sa pot comunica din propria perspectiva. Si o voi face la final.

Mai intai, vin cu cateva intrebari si raspunsuri din partea dnei Dr. Alina Sirbu; dansa face parte din Societatea de Obstetrica si Ginecologie si din cea de Chirurgie Minim Invaziva Ginecologica avand specializare in ultrasonografie obstetricala si ginecologica, laparoscopie ginecologica, colposcopie, histeroscopie. Este unul dintre putinii specialisti in ginecologie estetica din Romania. In intimitate deplina si cu o abordare umana, dr. Sirbu realizeaza consultatii medicale, ecografii, interventii de specialitate, dar si proceduri care sa iti pot reda bucuria si placerea de a te aprecia asa cum meriti. Vorbesc aici de rejuvenare vaginala cu laser, injectare cu acid hialuronic, dar si de terapia Vampir sau labioplastie, himenoplastie sau tratarea vaginismului cu toxina botulinica. 

Toate aceste probleme exista in viata reala nu doar in tratatele de medicina, femeile se confrunta cu nenumarate probleme in zona intima, indiferent de varsta sau perioada a vietii. Nu mereu insa incearca sa le rezolve, sa gaseasaca solutii, sa discute deschis cu medicul desprea ele. Indiferent ca vorbim despre multiple nasteri in urma carora vaginul isi pierde din tonus, elasticitate sau fermitate sau de perioadele cu schimbari hormonale – premenopauza si menopauza, cand uscaciunea vaginala duce la un discomfort accentuat, trebuie sa realizam ca sanatatea vaginala este o tema importanta cu repercusiuni in multipe aspecte ale vietii – sexual, emotional, relational, chiar social.

Ce este rejuvenarea vaginala cu laser?

Dr. Sirbu: Este o terapie 100% neinvaziva, inovatoare si extrem de eficienta. In  fapt, energia laserului cu infrarosii este transmisa catre peretele vaginal si astfel este stimualata productia de colagen, iar tesutul devine mai flexibil, se remodeleaza. 

Laserul Ladylift este o metoda nechirurgicala de rejuvenare vaginala nedureroasa, cu rezultate imediate pentru mai multe afectiuni din zona intima: incontinenta urinara, atrofie, boli asociate cu modificarile postpartum, laxitate sau uscaciune.

Ce avantaje are terapia cu laser LadyLift?

Dr. Sirbu: Avantajul principal al acestui tip de laser, cu diode, este ca poate penetra tesutul in profunzime. Pacientele raporteaza o ameliorare semnificativa a functiei sexuale, dar si reducerea simptomelor de premenopauza si menopauza. Procedura este lipsita de risc si nu necesitanici un fel de ingrijire ulterioara. 

Cand vedem/simtim rezultate?

Dr. Sirbu: Rezultatele se fac simtite intre 2 si 8 saptamani, cele finale fiind atinse la doua luni de la interventie, cand productia de colagen nou este incheiata si tesutul vaginal isi recapata elasticitatea. 

De cate tratamente este nevoie si ce pasi trebuie sa urmam pre si post procedura? 

Dr. Sirbu: Este nevoie de 3-6 sedinte de laser, efectuate la fiecare 3-4 saptamani. Inainte de procedura este nevoie sa avem rezultate negative la testele pentru infectiile genitale si testul Papanicolau. Dupa tratamentul cu laser vaginal, nu este permisa activitatea sexuala si inotul timp de 48 ore. 

Cum ne dam seama ca avem nevoie de o astfel de procedura?

Avem nevoie de astfel de procedura cand ne confruntam cu incontinenta urinara la efort, diminuarea satisfactiei sexuale atat pentru femei cat si pentru partener, atrofia vaginala asociata cu uscaciunea, prurit, senzatia de arsura.

Alte metode la care putem apela? 

Dr. Sirbu: Terapia cu laser vaginal este completata foarte bine de injectarea cu plasma proprie imbogatita cu factori de crestere (PRP), cu acidul hialuronic, ambele crescand gradul de hidratare al mucoasei vaginale si imbunatatind considerabil calitatea vietii femeii.

Parerea mea

Dupa cum stii, menopauza nu m-a scutit nici pe mine de anumite simptome (daca nu ai citit seria de articole, ti le recomand) asa ca am fost foarte curioasa sa incerc acest tratament.

Voi incepe cu rezultatul final – uau! Diferenta este uriasa.

Evident ca fiecare set de tratamente este personalizat, dupa un consult amanuntit si in functie de necesitati: mie mi-au fost propuse 3 sedinte de laser si un PRP.

Dna dr. Sirbu mi-a recomandat mai intai, timp de cateva saptamani, niste ovule speciale, pentru a pregati mai bine procedura. Apoi a urmat prima sedinta, cu ameliorarea semnificativa a uscaciunii vaginale. Sedinta laser nu este dureroasa, dar poate crea un anumit disconfort. Nimic grav sau de nesuportat. Sedintele urmatoare au dus la un rezultat final excelent iar acest tip de rejuvenare vaginala este o procedura pe care o recomand cu toata inima. Functioneaza garantat.

Hugs, si nu uita citatul meu preferat:

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Despre Cronos Med

Grupului de clinici Cronos Med, fondat de dr. Constantin Stan, are o istorie de peste 30 de ani in medicina estetica in Romania, fiind prima clinica privata din tara, Cu spital la Bacau, o clinica de chirurgie si doua de proceduri estetice minim si non invazive la Bucuresti, Cronos Med este reteau numarul 1 in medicina estetica din Romania. Ginecologia estetica este de peste doua decenii una dintre specialitatile medicale importante atat la Bacau, cat si La Bucuresti. 

Pretul unei sedinte de rejuvenare cu laser LadyLift: 1.300 de lei 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *