Totul despre microblading


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Forma sprancenelor este data de mama natura, care, din punctul meu de vedere, stie cel mai bine ce ni se potriveste.

Este adevarat insa ca nu totdeauna ne place rezultatul, asa ca incercam, prin diverse metode, sa aducem imbunatatiri. Ne pensam (de multe ori, mult prea mult), ne tundem sprancenele, le vopsim, le tatuam.

Stiu din proprie experienta, aveam niste sprancene superbe dar evident, m-am pensat prea mult in tinerete. Atunci se purtau sprancenele subtiri, asa ca m-am conformat modei … iar apoi nu mi-au mai crescut.

Pana de curand imi fardam sprancenele si le pensam din cand in cand, dar am aflat de metoda microbalding Phibrows si m-am aventurat sa fac o schimbare. Si cum nu-mi place nimic permanent (gen tatuaj/micropigmentare….care oricum nu arata foarte natural), mi s-a parut de departe cea mai buna varianta.

Am (re)cunoscut-o pe Luminita prin Andreea Raicu (cu care si colaboraeaza ocazional) si am mers la ea pentru o consultatie/discutie pe subiect … dar si sa vad ce feeling am; pentru ca totdeauna merg pe feeling, mai ales cand vine vorba sa-mi fac un tratament sau o procedura.

Corectia sprancenelor prin metoda revolutionara Phibrows Microblading pe care o realizeaza Luminita Ivanici, fondatoarea Make-up Cafe si dermopigmentist, International Phibrows Microblading Artist, designer sprancene, estetician si make-up artist la Make-up Cafe este cea mai noua dintre procedee.

Luminita este genul de om pentru care eu personal am o profunda admiratie; dupa 20 de ani in domeniul marketingului pentru companii colos, s-a decis sa-si urmeze pasiunea si talentul, schimbandu-si cariera cu 180 de grade catre un business de beauty privat. Deja au trecut 6 ani de cand lucreaza pentru ea si iubeste enorm ceea ce face.

La prima noastra intalnire i-am pus, evident, multe intrebari:

Ce este microbladingul pentru sprancene?

Microbladingul este ultima inovatie in materie de machiaj semipermanent al sprancenelor. Concret, microbladingul este o tehnica manuala, ce ofera posibilitatea realizarii unor fire foarte subtiri, identice ca finete, curbura si culoare cu firul natural din spranceana.

In foto de mai jos, Luminita a desenat conturul pe care nu trebuie sa il depaseasca, cu ajutorul unei aplicatii.

Care este diferenta fata de alte proceduri si cat dureaza?

Microbladingul realizat dupa tehnica Phibrows, nu este acelasi lucru ca micropigmentarea. Este insa o tehnica asemanatoare, pigmentul fiind introdus in membrana bazala care separa epidermul de derm, aceasta fiind la o adancime care variaza functie de grosimea pielii intre 0,3 – 1 mm. Acest lucru are avantajul ca pigmentul nu dureaza mai mult de 2 maxim 3 ani in piele, lucru important daca alegem sa renuntam in timp la acesta; micropigmrntarea poate dura si pana la 7 ani. Asadar, microbladingul dureaza pana la 2 ani functie de tipul de ten. Pentru un ten gras durata este mai mica cam un an iar in cazul unui ten mixt, uscat sau normal cca 2 ani.

Cum se desfasoara tratamentul?

  1. Se stabileste o consultatie in care vorbim. Da, vorbim mult. Identificam ce nevoi avem pentru obtinerea unor sprancene frumoase, liftate, cu aspect cat mai natural.
  2. Vom masura si desena sprancenele pentru a stabili care ar fi forma potrivita pentru chipul nostru. Tot in aceasta sedinta putem stabili culoarea de comun acord, astfel incat aceasta sa fie cat mai apropiata de nuanta firului de par din spranceana, dar adaptata si pentru nuanta tenului si a parului de pe cap.
  3. Vom stabili de asemenea ce conditii trebuie indeplinite ca sa realizam microbladingul (obligatoriu se completeaza un formular care descrie in detaliu procedura si solicita informatii despre starea de sanatate a persoanei respective) si ce avem voie si ce nu avem voie sa facem in ziua interventiei dar si in urmatoarele 7 zile dupa prima sedinta.
  4. Prima sedinta de microblading se va face cu conditia sa nu consumam cafea, bauturi alcoolice sau energizante in ziua respectiva. Vom dezinfecta mai intai zona de lucru apoi masuram si desenam forma sprancenelor asa cum am stabilit la consultatie si numai dupa ce avem acceptul clientei vom trece la procedura propriuzisa de trasare a firelor in conturul agreat de comun acord.
  5. Verificarea si corectarea sprancenelor in cazul in care este necesara.
  6. Se aplica pigment pe ambele sprancene masandu-se ferm, apoi se lasa sa actioneze timp de cca 10 minute, apoi curatam si observam rezultatul.
  7. Explicarea procesului de ingrijire pentru acasa, lucru extrem de important deoarece 50% din succesul procedurii are legatura cu felul in care respectam indicatiile tehnicianului
  8. Dupa cca 30 zile se revine la retus unde se reia procedura de microblading pentru a complete cu pigment acolo unde acesta s-a estompat sau pentru a mai completa fire acolo unde mai este nevoie ( pielea nu se vindeca in mod egal pe intreaga suprafata a sprancenei) Ingrijirea dupa retus este la fel ca in cazul primei sedinte iar rezultatul final va fi vizibil dupa cca 6 saptamani de la prima sedinta.

Este dureroasa procedura de microblading?

Procedura in sine nu este atat de dureroasa ca la micropigmentare, deoarece se lucreaza la o adancime superficiala in piele. Poate exista un disconfort care seamana mai degraba cu o zgarietura, dar in cazul in care pe parcursul interventiei apare un disconfort major se reaplica anestezic special pentru amortirea zonei instant.

In ce cazuri este nevoie de procedura de microblading?

– corectia sprancenelor prea subtiri, pensate excesiv timp indelungat (este cea mai intalnita situatie). In aceasta situatie vom verifica daca exista foliculi pilosi iar daca spranceana are potential de crestere vom amana pe cat posibil procedura (dupa caz, cel putin 3 luni, maxim 1 an), pana cand plantatia ajunge sa re/creasca. Orice fir de par natural este important pentru ca trasarea de fire cu ajutorul microlamei va fi oarecum “mascata” de firele naturale de par si astfel efectul este spectaculos, natural.

– imbogatirea plantatiei deja existente. Sunt femei care desi au o forma frumoasa isi doresc ca sprancenele lor sa fie mai dese, mai bogate sa le scoata in evidenta mai bine ochii si da acest lucru este posibil, iar efectul este de asemenea wow si foarte natural

– umplerea unor goluri din spranceana acolo unde nu sunt foliculi pilosi sau unde sunt cicatrici. Acest lucru este posibil cu mentiunea ca acolo unde sunt cicatrici cheloide pigmentul nu rezista. Depinde foarte mult de grosimea acelei cicatrici.

– in cazul unei asimetrii vizibile a fetei (o spranceana este cu totul mai jos fata de cealalta sau invers si acest lucru nu se poate corecta prin pensat)

– in cazul in care in mod natural sprancenele sunt prea departate

– corectarea/desenarea sprancenelor aproape inexistente, dupa ce persoana a suferit un stres major, a primit un tratament de genul chimioterapie sau pur si simplu are sprancene in mod natural foarte rare si cu fire foarte deschise la culoare.

– corectarea unei forme naturale a sprancenei care pur si simplu dezavantajeaza chipul respectivei persoane.

Asa aratau sparncenele mele la finalul procedurii, dar dupa prima saptamana s-a dus cam 20 % din intensitatea culorii, deci rezultatul este mult mai natural.

Experienta mea

Dupa cum scriam la inceput, am mers mai intai la o discutie cu Luminita. Sa vad ce si cum. A contat mult in decizia mea experienta si scolile facute de Lumi, recomandarile dar si faptul ca nu este nimic definitiv… pe viata :))

Extrem de important: totul este steril, de la instrumentarul desfacut in fata mea, la pigmentul organic; Luminita poarta permanent manusi si masca, la fel si asistenta.

Ideea imi incoltise in cap de ceva vreme, dar a durat pana s-a copt; si oricum trebuie sa se intruneasca mai multi factori care sa-mi dea curaj :)))

Dicutia preliminara a durat o ora, Luminita mi-a explicat in amanunt ce urmeaza sa se intample, ce asteptari sa am, ce este realist si ce nu de la o asemenea procedura. Am completat formularul stufos si am revenit dupa cateva zile.

Stiu ca toata lumea vrea sa stie cat e de dureros, este prima intrebare care mi se pune. Pot sa spun ca nu este deloc placut, iar dupa contur (se lucreaza la exterior mai intai) am avut nevoie de crema anestezica. Depinde evident, foarte mult de gradul de “toleranta” personala.

Dar rezultatul a fost fabulos. 

Urmeaza ca la o luna sa merg la retus, cu siguranta veti observa din poze diferenta.

Mai multe despre microblading puteti citi aici

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

1 Comment

  1. Stan Cristiana
    15/12/2022 / 14:20

    Buna ziua as dori o consultatie ptr.microblandig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *