Portugalia, asa cum am simit-o eu (2)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


IMG_0347

Cine mi-a urmarit contul de Instagram in aceasta perioada, stie exact ce urmeaza 🙂

Mai departe am pornit spre nord, pe malul Atlanticului, am trecut prin cel mai vestic punct al Europei, acolo unde se termina uscatul si incepe oceanul, Cabo da Roca.

Am poposit intr-un mic orasel, Torres Vedras, unde am dormit cateva zile; de aici am putut ajunge cu usurinta la Mafra- de vazut Palatul National, un fel de Versailles al portughezilor, oraselul medieval cu stradute intortocheate, creneluri si arcade Obidos, si Ericeira, pe malul oceanului, unde se mananca cea mai buna salata de caractita (de fapt caracatita pregatita in orice fel) la Baleia (aici am primit si eu tipsuri de la o prietena).

Urmatorul stop a fost Six Senses Douro Vally, primul “resort” Six Senses deschis in Europa, chiar proaspat deschis, la sfarsitul lunii august.

Resort poate este mult spus, este de fapt o proprietate imensa pe un versant ce duce fix pe malul raului Douro, cu un mansion tip castel, refacut complet pe dianuntru dar pastrandu-se intacte exterioarele, cu un design de un bun gust desavarsit. Ei, nici nu ma asteptam la altceva din partea lor, sincer.

Valea raului Douro (adica valea aurie) este faimoasa prin intinderile de vita de vie perfect terasate, fiind cea mai buna zona viticola din tara. Celebrul vin de Porto provine tot de aici, dar sunt foarte multe alte tipuri de vin si soiuri de struguri. Asa ca, principalele activitati au fost spa-ul, evident, si degustarea de vinuri. O combinatie extrem de reusita, trebuie sa recunosc.

Rasfat de simturi si gusturi la superlativ! Six Senses Spa este prin definitie tot ceea ce inseamna top in materie de astfel de servicii.

FullSizeRender-2IMG_0481FullSizeRender-5IMG_0473

IMG_0693FullSizeRender-8

Am incercat tot felul de maseje si terapii, intr-un cadru de exceptie, am mers pe jos prin vii, am facut plimbari prin padurea neobisnuit amestecata de palmieri cu foioase, am luat barca si am luat-o pe rau in sus.  Am facut cam tot ce se putea face in zona, mai putin plimbarea cu elicopterul 🙂

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *