Pori curati pentru un ten perfect


Iti place? Click aici sa ii dai share!


gommage

Un ten bine ingrijit presupune, mai intai de toate, un ten bine curatat, fara cosuri, puncte negre sau pori incarcati.

Impuritatile (secretia de sebum, plus cele din mediul extern) incarca permanent porii, de aceea o curatare periodica este mai mult decat binevenita, este chiar necesara.

Cea mai simpla metoda este exfolierea (prin gomaj sau peeling – depinde de tipul de ten); geluri/creme exfoliante se gasesc peste tot sau puteti sa va pregatiti un astfel de produs acasa.

Mie imi place sa folosesc peria Clarisonic (sunt dependenta de cativa ani deja) pentru ca pur si simplu lasa tenul ca o coala de hartie.

Specialistii au depistat cateva lucruri/obiceiuri de care ar trebui sa ne ferim:

1. Telefonul mobil – nu avem cum sa ne ferim de el, dar il putem curata zilnic; eu folosesc servetele anti-bacteriene si din cand in cand, parfum 🙂

Castile sunt o optiune foarte buna, mai ales la volan …

2. Fata de perna poate fi un mic “focar” care aduna praful din par, un rest de machiaj lasat pe fata, sebumul din timpul noptii, etc … deci trebuie schimbata saptamanal.

3. Mainile puse pe fata – un obicei pe care il avem mute dintre noi

4. Poluarea urbana – nu prea avem cum sa ne ferim nici de ea, dar putem opta pentru seruri si creme cu ingredienti anti-oxidanti.

5. Machiajul – obligatoriu de indepartat perfect inainte de culcare, pana cand cotoneta cu lotiune tonica ramane curata.

6. Crema de noapte prea grasa, in perioada verii. Rutina de ingrijire trebuie schimbata in anotimpul cald, deci si crema de noapte poate fi un fluid, un gel sau doar un ser. Nivelul de sebum este acum mult peste nivelul din restul anului asa ca pielea nu are nevoie de adaosuri suplimentare.

7. Transpiratia – cand facem sport este bine sa nu folosim machiaj, sa lasam tenul sa respire si sa … transpire in voie, fara bariere. Este bine sa fie indepartata si crema de fata inaintea antrenamentului.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *