“Intinereste si traieste mai mult”


Iti place? Click aici sa ii dai share!


intinereste-si-traieste-mai-mult_1_fullsizeIncep acest an prin a va recomanda, nu creme, nu parfumuri, nu farduri! Ci carti!

Cateva din cartile mele prefereate legate de tinerete, ingrijire, alimentatie, perceptii asupra fenomenului trecerii timpului, si multe, multe altele.

Carti care pe mine m-au marcat de-a lungul anilor, invataturi pe care le-am adoptat si adaptat la ceea ce sunt eu, pe care le-am pus in aplicare, lucruri care functioneaza, garantat!

Stiu ca imi ingustez mult nisa de cititori (si asa destul de mica datorita subiectelor abordate) … ca lumea prefera multe poze, lucruri simple, care se citesc rapid si se uita la fel de repede.

Dar stiu sigur ca mai exsita si oameni care doresc mai multa profunzime, mai multa informatie si mai putina spoiala, asa ca lor ma adresez acum!

Daca vreti sa schimbati ceva la modul in care va raportati la imbatranire, cititi “Intinereste si traieste mai mult – 10 pasi pentru a opri imbatranirea” de Dr. Deepak  Chopra si Dr. David Simon aparuta la editura For You.

Corpul nostru este privit deopotriva material si nematerial, asa ca putem alege sa il simtim ca fiind o forma fizica sau ca pe o retea de energie, transformare si intelegenta.

“Prin schimbarea obisnuintelor tale de a gandi si de a te comporta, poti schimba experienta corpului si imbatranirea lui” spun autorii.

Cei 10 pasi, pe foarte scurt :

 1. Intineresc biologic, schimbandu-mi perceptiile legate de corpul meu, de imbatranire si de timp.
 2. Intineresc prin doua feluri de repaus profund: constienta linistita si somn profund.
 3. Intineresc printr-o alimentatie sanatoasa, care chiar poate vindeca  si poate fi un tratament eficient impotriva imbatranirii.
 4. Intineresc, luand suplimente nutritionale care au un efect direct asupra prevenirii imbolnavirii.
 5. Intineresc prin tehnicile de miscare si respiratie constienta care imi reinnoiesc corpul si mintea. Ascult mesajele pe care mi le transmite corpul.
 6. Intineresc, facand exercitii in mod regulat. Exercitiile cardio imi pastreaza inima tanara si imi dau chef de viata.
 7. Intineresc, eliminand toxinele din corpul meu emotional si din cel fizic. Beau minim 2 l de apa pe zi si elimin relatiile/ persoanele toxice din viata mea.
 8. Intineresc pentru ca exersez flexibilitatea mintii, iertarea, acceptarea noului, a creativitatii, a informatiei.
 9. Intineresc, considerand iubirea lucrul cel mai important din viata mea. Iubirea vindeca, invinge fricile, imi da siguranta, ma apropie de Divinitate.
 10. Intineresc, pastrandu-mi mintea tanara. Varsta biologica este influentata de varsta psihica, de o minte tanara, de entuziasm, de spontaneitate, imaginatie.

In concluzie, daca vreti sa schimbati ceva la voi, si vreti s-o faceti la inceput de an, acesta este instumentul pe care vi-l recomand in primul rand!

Zilele urmatoare revin cu noi propuneri 🙂 !

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

 1. Anca Toma
  13/01/2016 / 04:01

  Multumim pentru recomandare.Este o gura de aer proaspat orice idee de carte, film sau eveniment.Din pacate spatiul virtual e plin de nimicuri care din vad ca intereseaza pe foarte multa lume…Au mai ramas oameni onesti ca si tine foarte putini si compun din pacate un puzzle din ce in ce mai mic.
  Cu drag, Anca

 2. Dana Sota
  13/01/2016 / 11:16

  Multumesc pentru aprecieri, Anca. Imi este si mie din ce in ce mai greu sa identific ce intereseaza si ce nu. Nu pot fi superficiala, nu pot scrie fara sa ma documentez, dar “nimicurile” cum spui tu, au foarte multe accesari iar persoanele care le propaga sunt tot mai cerute pentru tot felul de evenimente si colaborari … Sincer, mi se pare incredibil 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *