Ingrijirea “verde”


Iti place? Click aici sa ii dai share!


72571-Unique_Botanicals-OpenerBuna dimineata, fetelor! O zi splendida va doresc, asa cum este cea de afara!

Am fost foarte, foarte prinsa in ultima perioada, parca timpul zboara, iar eu nu reusesc de fiecare data  sa fac tot ceea ce imi propun; de aceea nu am putut sa raspund multora dintre voi dar sper sa o pot face curand!

Mai nou, preocuparea pentru “verde” , de la energie pana la cosmetice, a luat o amploare nemaiintalnita pana acum.

Din ce in ce mai multe companii, din domenii complet diferite, constientizeaza importanta protejarii mediului, a PLANETEI, a tot ceea ce ne inconjoara si ne sustine viata pe acest pamant.

Si brandurile cosmetice fac eforuri sustinute pentru protectia mediului, oferind un procent din vanzari sau chiar ajutand la plantarea diverselor specii de arbori rari pentru fiecare produs vandut (de ex. Caudalie, REN, The Body Shop, Eminence Organic Skincare)  iar celebritati din lumea intrega endorseaza si folosesc produse de ingrijire fabricate de brandurile cu astfel de initiative.

Iata cateva indrumari in ceea ce priveste ingrijirea “verde”:

Pe cat posibil, produsele folosite sa fie naturale sau organice, astfel incat solul pe care au fost cultivate plantele din care au fost extrasi ingredientii sa fie curat si necontaminat cu chimicale. In acest fel,  vom beneficia nu doar de o piele sanatoasa dar si de o planeta sanatoasa.

Principalul ingredient ce trebuie evitat este LSS – lauril sulfat de sodiu, prezent in majoritatea produselor spumante de curatare (geluri de dus, detergenti, etc). Folosirea in mod repetat si regulat a acestor produse poate duce la serioase probleme de sanatate, chiar si la cele legate de cancer. In plus, produsele ce contin LSS ajung sa fie deversate in mari si oceane, distrugand viata subacvatica, fiind necesari multi ani pana sa se autodegradeze.

Schimbati produsele care contin iingredienti chimici  (retinoizii, benzoil peroxid, etc) cu alternativele lor naturale – bioretinolul este extras din plante, la fel si fitohormonii. Chiar daca nu au puterea variantelor clasice si rezultatele lor nu sunt vizibile imediat, acestea sunt mai blande pentru piele iar procesul lor de fabricatie nu este poluant.

Chair daca schimbarile in rutina de ingrijire la nivelul fiecaruia dintre noi sunt minore, la nivel global acest lucru este seminificativ, si chiar face diferenta. Brandul organic Eminence de exemplu, in programul Forests for the future, estimeaza sa planteze cu copaci echivalentul a 1000 de terenuri de fotbal, care sa produca peste 125 de mii de tone de oxigen, diminuand poluarea si schimbarile climatice.

Daca ne-am preocupa ficare dintre noi (si nu este greu de fapt), in masura posibilitatilor, de aceste mici aspecte pe care le putem schimba in viata noastra, sunt sigura ca putem avea o lume mai  curata si mai frumoasa!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

1 Comment

  1. daniela
    07/06/2013 / 21:29

    ar trebui sa aducem aici aminte de sapunul negru african si de sapunul de alep ca alternative la geluri de dus si spume de curatat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *