India (1)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


India este greu de descris in vorbe si povesti! Sper din suflet ca mi-ati urmarit contul de Instagram, pentru ca am pus niste filmulete absolut superbe in “stories”… si care nu pot fi vazute altfel.

Vizualul, in cazul Indiei, face cat 1000 de cuvinte.

India este o explozie de culoare, de arome si mirodenii, de zgomot, de dezordine, de praf si poluare, de opulenta si lux, toate la un loc, amestecate haotic, ca intr-un puzzle, de zici ca le-a incurcat special cineva, la misto.

Este tara contrastelor, cu hoteluri si resedinte spectaculoase, de milioane de dolari, alaturi de maghernite si cosmelii darapanate si ponosite.

Orasele mari sunt legate intre ele de autostrazi cu 2 si 3 benzi pe sens, dar pe care se merge cu maxim 80 la ora, pentru ca pe langa masini, circula si oameni, tractoare, autobuze, camioane, vaci, camile inhamate la caruta, motorete, biciclete si ocazional, (ma rog, destul de des :)), cate un vehicul din sens invers.

Daca la inceput am fost socata de acest mod de a se circula si de harmalaia de claxoane, destul de curand am realizat ca asta face parte din normalitate si peisaj, iar dialogul claxoanelor face absolut sens, pentru ca altfel nu s-ar putea feri unii pe altii.

Si culmea, nimeni nu se enerveaza, nu injura, nu iese pe geam sa se certe … cu totii sunt super zen!

Deci, daca la Bucuresti vi se pare ca se circula prost si ca e aglomeratie … trebuie sa mergeti in India…o sa vi se para parfum cand va intoarceti in tara 🙂 !

 

Calatoria noastra a fost una de 3 saptamani si am facut-o doar cu masina. Aproape 2000 km. Obositor, dar mi se pare ca doar asa te poti opri oriunde si simti “pulsul” unei destinatii. Si la hoteluri bune, dar si in tiganie 🙂

Am ales sa mergem in nord, am aterizat la New Delhi, apoi am mers spre Agra, ca apoi sa o luam spre vest, in Rajasthan – cea mai colorata si aromata regiune a Indiei, cu palate si forturi nepretuite, cu istorie extrem de complicata.

Apetitul pentru Rajasthan mi s-a deschis acum cativa ani, cand ma uitam la o emisiune pe Food Chanel, Reza, Spice Prince Of India. Daca aveti cum sa o vedeti, v-o recomand din suflet!

Pur si simplu, privind emisiunea (care e si foarte, foarte, funny) mi s-a dezvaluit o alta lume pe care mi-am dorit sa o aduc cumva, in viata mea.

De atunci ma tot gandesc si recunosc, a trebuit sa-mi fac putin curaj sa ajung aici.

Acum inteleg … retinerile si temerile apar atunci cand mergi spre necunoscut, spre o lume care nu are nici o legatura cu cea de acasa sau cu cea in care ai crescut. Dar pana la urma asta este tot farmecul, asta este toata magia … sa afli, sa descoperi, sa vezi ca se poate trai si altfel, ca planeta este locuita de oameni atat de diversi si totusi… atat de asemanatori!

Pozele pe care le-am ales azi sunt din Delhi si Agra – Taj Mahal-ul mi-a taiat rasuflarea si m-a lasat, la propriu, cu gura cascata … este grandios iar povestea lui, foarte trista.

Revin curand cu partea a doua :)))

 

 

 

 

 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *