Iti place? Click aici sa ii dai share!
Iata ca a trecut si luna agust, luna in care am abordat subiecte super interesante cu dl. dr. Adrian Stanescu in podcastul nostru “Hai sa traim mult si bine!”. Dl.dr. Stanescu este medic primar specialitatea Geriatrie si Gerontologie si a pus bazele Clinicii Oxxygene dupa mai bine de 15 ani petrecuti in clinica antiaging Ana Aslan.
Iti las aici un scurt rezumat al temelor discutate dar si cele doua episoade pe care, daca le-ai ratat, le poti urmari.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sanatatea noastra (pe langa alimentatie) este sa avem un somn de calitate si odihnitor, atat pentru regenerarea tuturor organelor dar si pentru creier … iar melatonina ar fi unul din suplimentele care ajuta.
La menopauza, pe langa multe alte probleme care apar (poti citi despre ele aici) scade si cantitatea de melatonina produsa asa ca ea poate fi adaugata sub forma de suplimente alimenatre, in timp ce medicamentele tip tranchilizante (somnifere) sunt de evitat, deoarece pe termen lung ele provoaca dependenta si deficite cognitive.
Este recomandat sa pastram aceeasi ora de culcare dar si o igiena a somnului (atat din punct de vedere temperatura camerei 22-23 grade max., dar si fara Tv, telefon, ecrane). Meditatia si rugaciunea pot fi de mare ajutor inainte de culcare, pentru calmarea mintii si emotiilor de peste zi.
Trebuie sa avem mare grija si de creierul nostru, pentru ca si el imbatraneste si pot aparea tulburari de memorie si boli degenerative. Astazi exista terapii antiaging dedicate special sanatatii creierului si care pot fi efectuate de asemenea, ca si preventie. Am aflat de ex, ca boala Alzheimer apare cu 25-30 de ani inainte de a fi efectiv observata prin simptomatologie. Iti poti face o evaluare a creierului printr-o analiza numita cognoscopie inca de la varsta de 50-60 de ani dar si o analiza specifica numita apolipoproteina E genotipare prin care afli daca esti predispus genetic la aceasta boala (aceasta analiza se face din sange, la Clinica Oxxygene.)
Poti afla totul despre suplimetele alimentare antiaging din episodul 4, dar ti le las si aici pe cateva dintre ele:
- vitamina D3 – care pe langa fixarea calciului in oase, imunitate, are si rolul de a regla 900 de gene
- atioxidanti: vitamina C -1000mg/zi, zinc 8-12 mg/zi, glutation (intravenos), vitamina E 100-200 mg, resveratrol 500mg/zi, coenzima Q10, orz verde
- antiinflamatori: omega 3 acizi grasi esentiali, curcumina (turmeric) 500 mg
- terapii imunostimulatoare
Afla si despre microtoxine pe care le poti combate cu Ashwaganda.
Te invit sa vezi/revezi ambele episoade 🙂
Hugs, si nu uita citatul meu preferat:
“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel
Articole interesante:
- Hai sa traim mult si bine! (5+6)
- Hai sa traim mult si bine! (1+2)
- Vitamine si minerale pentru pielea ta (2)
Iti place? Click aici sa ii dai share!