Aromaterapia, next level


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Asociata frecvent cu sedintele de relaxare de la SPA sau cu pregatirile pentru un somn profund, aromaterapia deschide, in 2019, un nou capitol.

Nu mai este vorba doar de wellness si de relaxare, intr-un spatiu special amenajat, ci de terapii complexe ce vizeaza ritmul accelerat, stresul cu care ne confruntam si care pot fi realizate “on the go”.

In ultimii ani, tot mai multe persoane publice au avut curajul sa vorbeasca deschis despre tulburarile lor emotionale, despre depresie si anxietate: Selena Gomez, Lili Reinhart, Ellie Goulding, Halsey si lista poate continua cu foarte multe nume la fel de celebre, atat de la “ei” cat si de la “noi”.

Dar, in timp ce vedetele sunt doar puncte de referinta pe harta trairilor noastre emotionale, confruntarea de zi cu zi cu proprii demoni, cu situatiile stresante contextuale a determinat, la nivel global, o cautare ampla a solutiilor rapide, accesibile si care sa nu implice reteta doctorului. Iar cautarea a fost urmata, firesc, de companiile ce rafineaza conceptul de aromaterapie. Acum, aceasta vizeaza nu doar starea de wellness, ci si frumusetea. De exemplu, in parfumerie si in produsele pentru ingrijirea tenului, pielii corpului, parului nu mai vorbim despre esente ce iti dau o stare de bine, ci de experiente olfactive cu efect antistres.

Ce spun cifrele despre noul trend in aromaterapie

Daca simtim in jurul nostru un parfum placut, atunci ne binedispunem, daca locul in care suntem miroase urat, sigur nu ne vom simti deloc ok. Este atat de precis acest experiment, incat nu e nevoie de stiinta sa ne spuna ca avem dreptate. Cu toate acestea – si poate si pentru a-i lamuri pe cei mai sceptici dintre noi – studiile scot la iveala date concrete despre efectele aromaterapiei asupra starii de sanatate. Mai mult decat atat, ca intr-un domino, dezechilibrele emotionale provoaca si perturbari fizice. Iar acesta este un motiv cat se poate de serios de studiu.

Cresterea interesului pentru wellness si pentru sanatate prin aromaterapie a generat o crestere semnificativa si a vanzarilor uleiurilor pure, conform unui studiu realizat de factmr.com. Cele mai cautate sunt uleiurile de ghimbir, pin, oregano si acestea vizeaza, în special, probleme provocate de probleme ale circulatiei sanguine, durere, stres, oboseala. O crestere masiva are loc, chiar in acest moment, si in industria cosmetica. Uleiurile de lavanda, de eucalipt, de menta, de arbore de ceai, de citrice, de rozmarin, ce imbogatesc produsele de ingrijire a corpului si parfumurile, se bucura de o popularitate tot mai mare, pe masur?ce consumatorii devin tot mai constienti de valoarea uleiurilor esentiale. Conform unui raport al Fact.MR, uleiul esential de citrice a ajuns la vanzari de peste 80.000 de tone, in 2018. Gratie beneficiilor in mentinerea greutatii si a unei imunitati bune, in 2019, se previzioneaza o dublare a vanzarilor uleiului esential de grapefruit, in comparatie cu alte uleiuri esentiale citrice.

In 2017, piata globala de aromaterapie a generat venituri de peste 1,2 miliarde de dolari numai in USA, o crestere cu 200% fata de 2012. Si magazinul britanic online Cult Beauty a declarat o crestere cu 240% mai mare a numarului de cautari in site a produselor pentru aromaterapie, in ultimele 18 luni, conform stylist.co.uk.

Traditii vechi in haine noi

Asta inseamn? ca vechile practici ale ingrijirii prin puterea plantelor revin la viata, dar intr-o forma moderna. Nu mai avem timp de programari la salon, nu mai avem rabdarea sa asteptam pana in acel moment. Crizele financiare, sociale, emotionale cer solutii rapide. Este nevoie de variante pe care sa le putem controla singure, in micromomente pe care sa le strecuram, ca pe un pui de somn revigorat, in mijlocul zilei, oricand.

„Cand aromaterapia a devenit populara, la mijlocul anilor ’90, multi au urmat trendul“, explica Michelle Roques O’Neil, aromaterapist si creator al Therapie Roques O’Neil, pentru  stylist.co.uk. „Dintr-o data au aparut experti ce au facut doar un curs de un weekend si produse diluate, usoare, comerciale ce au facut aromaterapiei un deserviciu. Combinat cu sentimentul nostru de vinovatie pentru factorul de bunastare, aromaterapia a cazut in dizgratie.“

In prezent, daca ai nevoie de o solutie antistres, ai la indemana esentele clasice in sticlute inchise la culoare sau variantele moderne.

Dispozitivul HI Tech

This WorksScent Well Set  este un difuzor portabil modern ce se incarca prin USB. Vine la pachet cu uleiul cu efect relaxant Deep Sleep. Cateva picaturi puse in dispozitiv si atat. Dupa o ora acesta se inchide automat, asa ca poti sa te relaxezi complet si chiar sa tragi un pui de somn.

Pulse points moments

Sub forma de crema sau baton cerat, unele produse pot fi aplicate la incheietura mainii, de exemplu. Considerat un produs de referinta in aromaterapia moderna, Inner Light Calm Balm contine bergamota, lemn de santal, tamaie si neroli. Un alt balsam celebru: Scented De-Stress Therapy Balm, ce combina neroli, mandarina, musetel este perfect pentru o resetare a emotiilor atunci cand te simti depasita de situatie.

Breathe essence

In momentele de haos, in care ai nevoie de un suport rapid, poti incerca infuzia de calm a picaturilor Aromatherapy Associates Suport Breathe Essence. Are si efect antibacterian, gratie esentelor de eucalipt, menta si arbore de ceai, iar inhalarea lor de pe un servetel te vor ajuta sa reglezi ritmul respiratiei si sa isi golesti mintea si sa te reechilibrezi.

Parfumeria antistres

Pe masura ce neurostiinta va avansa teorii verificate ale rolului esentelor in combaterea anxietatii, si parfumeria urmeaz? acest trend. Folosind efectele aromaterapiei, parfumierul Ben Janousek a creat Fenwick Quiescent. Acesta combate efectele stresului, consemneaza countryliving.com.

„Recent, industria parfumeriei a facut legatura dintre miros si neurostiinta prin branduri ca Valeur Absolue si Romilly Wilde ce au lansat parfumuri care incorporeaza aromacologia, realizand parfumuri care nu doar miros bine, ci care stiintific actioneaza ca agenti de imbunatatire a starii“, a confirmat Jessica Smith, Creative Researcher la The Future Laboratory, pentrustylist.co.uk.

Deci nu uitati, va astept la evenimentul nostru despre Uleiurile Esentiale si Aromaterapie, sambata 11 mai, ora 11.00 la Country Spa Health and Beauty Retreat. 

Be good & be beautiful!

Foto: miifotos.com, getthegloss.com, perfumesociety.org, alyaka.com

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *