9 uleiuri esentiale pentru cresterea parului


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Nu degeaba i se spune Podoaba Capilara! Parul este parte esentiala din felul in care ne simtim, in care ne aratam lumii, in care socializam. Este vorba de self-esteem!

Caderea parului este o problema cu care se confrunta deopotriva femei si barbati, la un moment dat in viata. Este deja cunsocut faptul ca factorii externi, dar si cei interni, ne afecteaza buna functionare a organismului, adica, de fapt, sanatatea.

Din proprie experienta pot sa spun ca am observat ca in perioadele in care mananc pe fuga, sunt suparata sau stresata, nu fac sport asa cum sunt obisnuita, corpul meu reactioneaza imediat. Pentru ca este extrem de inteligent, imi trimite semnale de alarma ca eu sa pot lua masuri.

Stresul emotional sau cel indus de viata, in general, schimbarile hormonale, alimentatia, varsta, sunt factori care pot face ca parul sa se subtieze si chiar sa cada.

De asemenea, tratamentele agresive de la salon (decolorare, vopsit excesiv, etc) sau cele de acasa (folosirea zilnica a placii, ondulatorului, etc) deterioreaza grav chiar si cel mai sanatos par.

Felul in care arata parul nostru se datoareaza in mare parte si fluxului sanguin care aduce nutrientii in foliculi.

Un masaj pe baza de aromoterapie, cu uleiuri esentiale, facut seara, inainte de culcare si-a dovedit efectele benefice in stimularea circulatiei la nivelul scalpului.

Iata care sunt cele mai potrivite uleiuri esentiale pentru ca parul nostru sa renasca:

  • Bergamota – aroma fresh, usor dulce-fructat-florala, calda. Daca aplicati bergamota, nu va expuneti la soare timp de 12 ore.
  • Coada soricelului – folosita de greci acum 3000 de ani pentru tratarea ranilor de pe piele, este o planta medicinala cu puteri de regenerare asupra intregului organism, A nu se folosi de femeile insarcinate.
  • Ylang Ylang – dulce, floral, balsamic, exotic, senzual iar tradus inseamna “floarea florilor”, folosit in tratarea stresului si depresiei.
  • Muscata – aroma proaspata, dulce, florala, echilibreaza sistemul nervos, inclusive dureri de cap, bufeuri, nervozitate, ritm cardiac. Scade nivelul zaharului in sange, deci nu va fi utilizat de cei cu hipoglicemie nici de femeile insarcinate.
  • Palmarosa – este formata in proportie de 95% din alcool, benefic si pentru tratarea dezechilibrelor sistemului nervos.
  • Iarba Sf. Ion – este o specie de salvie, cu aroma dulce, calda si exotica, cu efect detensionant. Fiind foarte relaxanta, nu se utilizeaza inainte de a conduce masina si nici cand aveti nevoie de atentie si focus.
  • Cedrul Atlantic – aroma lemnoasa, calda, bogata si dulce. Este un tonic mental si emotional excelent, si ajuta in prioadele de schimbari si provocari, are proprietati antistres si antiseborice.
  • Cimbrul – dimamic, fresh, exploziv – este cunoscut mai mult ca si condiment. Ajuta la oxigenarea tesutului si eliminarea toxinelor.
  • Rozmarin –o super-planta aromatica cunoscuta de mii de ani si un condiment minunat,are un miros fresh, usor camforat. Pentru cresterea parului, este recomandat in special barbatilor.

Nu pot sa spun nimic din constatari personale, pentru ca nu am incercat inca nici unul dintre uleiuri, dar ma gandesc sa o fac…si voi incepe cu cel de …cimbru, ca este de pe aici de pe la noi :)))

Pentru ca fiecare din aceste uleiuri, dupa cum ati vazut, are numeroase proprietati, puteti sa alegeti ce vi se potriveste mai bine, pentru a ajuta si alte dezechilibre.

Daca nu ati citit, va recomand si postarea despre Astragalus

Your Beauty Is Your Lifestyle!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *