7 alimente care ard grasimi


Iti place? Click aici sa ii dai share!


berrys_leaf_3300_dpi1
De curand am gasit un studiu intr-o revista americana de specialitate, despre acele alimente care, consumate, au proprietatea de a topi grasimile din organism. Chiar daca poate suna a putina “vrajeala”, cercetatorii isi sustin cu tarie punctul de vedere: da, chiar exista aceste alimente si da, chiar te pot face sa slabesti. Fara sa-o mai lungesc, iata care sunt acestea :
1. MIGDALELE – au o concentratie mare de acid alfa-linolenic, ce accelereaza metabolismul grasimilor. Secretul consta in a manca nu mai mult de 12 bucati o data, altfel pot deveni o sursa calorica importanta, si in loc sa slbesti, te ingrasi. De preferat incerca-le pe cele crude, neprocesate.
2. Toate FRUCTELE DE PADURE (fragi, mure, zmeura) sunt pline de vitamina C; daca le consumi inainte de antrenamentul la sala, vei arde mai mult cu 30 % grasimi in timpul orei de sport.
3. SCORTISOARA – un sfert de lingurita pusa in cafea sau in lapte la micul dejun previne cresterea insulinei, si deci, previne stocarea grasimilor de catre organism.
4. MUSTARUL – condimentul principal din care este facut mustarul are capacitatea de a incetini cresterea tesutului adipos. Obisnuieste-te sa-l pui pe sandwich, pe friptura sau unde crezi ca se mai potriveste.
5. PORTOCALELE – un experiment ce a durat 14 ani a aratat ca femeile care consuma regulat portocale sau suc cu pulpa sunt mai slabe decat cele care nu consuma deloc acest fruct.
6. SEMINTELE DE SOIA – contin un ingredient care nu numai ca blocheaza absorbtia grasimilor dar distruge si depozitele existente. Americanii sunt sfatuiti sa le presare pe salata, cam jumatate de cana.
7. CARTOFII DULCI – au un continut mai mare de fibre decat cartofii obisnuiti, pastreaza un nivel constant al insulinei si se recomanda a fi pregatiti la cuptor (copti).
Eu mai stiam si de ardeiul iute, care grabeste metabolismul, dar americanii vad ca nu l-au inclus pe lista lor. Daca va place, eu zic sa-l consumati.
In concluzie, fetelor, acum stiti ce aveti de pus in farfurie !!!

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

22 Comments

  1. Zuzulik
    14/10/2009 / 13:59

    Ador ardeiul iuteeee :D;-) e nelipsit …..!! …Multumim de sfaturi …mi s-a facut pofta de fructe de padure 🙁

  2. Kaia
    14/10/2009 / 14:44

    Super articol, super alimente….eu as adauga si grapefruit, fruct cunoscut si pentru sanatatea inimii.
    Secretul, zic eu, este sa le consumi in fiecare zi, perioade indelungate.
    Cat despre ardei iute….numai de bine ..asta daca nu ai probleme cu stomacul!!

  3. ANNA
    14/10/2009 / 19:21

    DEGEABA CONSUMI TOATE ASTEA DACA DUPA AIA TE BAGI IN PAT SI MANINCI CIT 10 PERSOANE SI NU FACI ACTIVITATE FIZICA ASA CA :PUNETI FIZICUL LA TREABA SI INFULECATI MAI PUTIN

  4. PETRE M MARIA
    15/10/2009 / 07:33

    Fetelor dar o reteta pentru ingrasat nu stie nimeni?

  5. DanaS
    15/10/2009 / 09:05

    Vrei sa te “urasca” toata lumea??? 🙂 Glumesc, dar asta e totusi simplu, nu???

  6. DanaS
    15/10/2009 / 09:17

    De acord, Anna!

  7. kfc
    15/10/2009 / 13:59

    atentie cu mustarul insa … Dr Mencinicopschi atrage atentia ca majoritatea sortimentelor de mustar din comert contin aditivi (E415, E330) daunatori sanatatii …
    un post minunat de altfel!
    your fan 4ever!

  8. antoaneta
    16/10/2009 / 07:37

    M-am gandit ca asa e frumos, sa imi dau si eu cu parerea! Scuza-ma Dana…vreau doar sa vin cu o completare.Experimentez de vreo 6 luni dieta indiana, de nevoie. As pune pe un mare prim loc- ardeiul iute. Apoi boabele de mustar, care sunt nelipsite in bucataria indiana. Poate apoi as adauga orezul??? In general, 80% dintre indieni sunt vegetarieni si credeti-ma ca e singura tara din cele multe vizitate pana acum, in care nu am vazut persoane grase, nici in clasa instarita. De obezi nu mai vorbim…A fost socul intalnirii cu India,pentru mine, care am pierdut 5 kg in 5 luni,doar din alimentatie, ca miscare fac 0 acum, ca niciodata in viata mea.Nu am cum si unde aici. Aaaa…si inca ceva- indienii mananca f natural.
    Poate e utila informatia…de aceea am intrat sa adaug completari la articol, care e minunat de altfel. O zi excelenta.

  9. DanaS
    16/10/2009 / 08:30

    Informatia nu este doar utila, ci si f interesanta, te rog sa vii mereu cu pareri, Antoaneta. As vrea sa stiu mai multe despre asta (alimente, mod de preparare, in ce consta dietea etc) daca crezi ca-mi poti spune. Si despre India in general. Daca nu vrei sa scrii aici iti pot da un link catre mailul meu. Merci mult

  10. antoaneta
    16/10/2009 / 09:06

    Cu cea mai mare placere,Dana. In masura in care gasesti ca intereseaza si alte cititoare pasionate ale blogului tau,pot posta cate ceva din experienta mea indiana. Daca insa ai nevoie de informatii mult mai punctuale, putem sa ne ‘e-mailim’ fara probleme.
    In bucataria indiana alimentul de baza, servit la toate cele 3 mese zilnice,e orezul. In completare vin diverse ‘mancarici’ cu sos, marea majoritate fiind din boabe de toate soiurile:fasole,soia, naut,etc. Toate aceste sosuri sunt garnisite din abundenta cu ardei iute,rosu sau verde, si cu o multime de condimente,pt aroma dar si… terapeutic, pt ca toate astea au o multime de virtuti medicinale. Am cautat si am citit o multime despre toate aromele folosite la mancaruri si am fost uimita de cat de benefice sunt pentru sanatate.Am sa amintesc doar cateva dintre ele;boabe de mustar, cardamon,coriandru, cumin, turmenic,usturoi, ginger, scortisoara, nuca de cocos, seminte de susan si fenicul,etc.
    Avand in vedere ca bucataria indiana nu e dietetica(adica tot ceea ce gasesti e prajit in ulei sau contine ceapa,usturoi,ginger prajite in ulei de cocos sau mustar), eu nu am gasit alta explicatie la silueta indienilor, decat ardeiul iute si aceste condimente folosite. Sau poate faptul ca nu prea gasesti de cumparat alimente afectate sintetic,nu mananca fast-food niciodata? Beau f mult ceai, de obicei negru, si e nelipsit iaurtul din alimentatia lor zilnica, ceea ce ajuta digestia nesperat. Salate nu mananca deloc, dar legume-o multime.
    Carne se consuma putin,de catre unii,de catre altii-deloc.Cei care nu sunt vegetarieni mananca doar carne de pui ,peste,fructe de mare.
    Cred ca avem multe de invatat din bucataria asiatica in general, in privinta alimentatiei sanatoase.

  11. antoaneta
    16/10/2009 / 12:10

    Daca mi-ai dat un deget…trebuie sa profit putin!
    Am uitat sa amintesc despre faptul ca in magazine in India carnea de pui se gaseste la cutiute de 500 gr si intotdeauna …fara pielita. Esti obligat deci,indiferent daca mananci pui la restaurant sau acasa,gatit in bucataria ta, sa uiti de pielita. Parca asta ne aminteste de ceva ce am auzit de atatea ori!

  12. Doris
    16/10/2009 / 13:53

    GRAPEFRUIT – dupa parera mea este pe primul loc printre fructele care reduc colesterolul.Consumand in fiecare dimineata pe stomacul gol si intr adevar pe o perioada mai indelungata, face minuni. Mie personal mi-a folosind avand in vedere faptul ca am colesterolul mai ridicat. Toate fructele amintite sunt sanatoase si consumate probabil in cantitatile recomandate nu fac decat sa isi aibe efectele scontate.Asa ca traiasca FRUCTELE!

  13. DanaS
    16/10/2009 / 15:51

    Cu siguranta bucataria asiatica este una dintre cele mai sanatoase, nu pot sa spun ca am gustat ceva ce nu mi-a placut. As vrea sa-mi povesteti pe unde ai umblat, ce ai vazut/incercat/experimentat 🙂

  14. antoaneta
    16/10/2009 / 19:10

    Oooo….cu draga inima! Mi-ai atins un punct sensibil. Doar ca nu am inteles daca te refereai punctual la India,unde sunt acum, sau in general calatorit/ vazut /experimentat in aceasta viata?
    Oricum in ambele variante ar trebui sa incep deja sa fac exercitii de rezumat la maximum.Ca altfel s-ar intinde povestirea nepermis de mult,pentru un musafir pe un blog.

  15. DanaS
    17/10/2009 / 16:48

    Anto, eu as vrea sa-mi povesteti de toate, dar de India sunt fascinata in primul rand. Imi doresc sa calatoresc in locuri “exotice” si mai putin umblate, citesc despre ele si visez sa ajung la un moment dat sa le si vizitez. dar mereu gasesc cate o scuza,:ba ca e drumul lung cu avionul (si nu-mi place), ba ca nu am destul timp..ca daca tot merg pana acolo trebuie sa stau macar 3 saptamani…si tot asa.. Asa ca spune-mi cat mai multe, de pe unde esti, de pe unde ai fost… 🙂

  16. antoaneta
    18/10/2009 / 18:10

    Draga Dana,m-am tot gandit cum sa incep si cu ce sa continui,ca povestea e tare lunga.In afara de Europa continentala,pe care am batut-o la pas ,am mai vizitat Egipt,Israel,Cipru,Tenerife,Canada si acum India.In fiecare loc in care ajungem inchiriem masina si ne abatem de la traseul turistic clasic,caci consider ca doar in sate sau orasele mai mici poti cunoaste adevarata fata a tarii respective,cultura locului si oamenii. In unele din aceste tari vizitate am stat mai mult timp, in altele doar in vacanta.De fiecare data am incercat sa nu scapam nimic din ceea ce trebuia vizitat, din ceea ce trebuia testat sau experimentat.Ma refer aici la obiective importante turistice,castele,biserici dar si locuri pline de farmec natural,care te lasa mut efectiv.Bineinteles tot in categoria noutati ale locului intra traditiile culinare,bucatarii specifice,caci ne place sa testam bucataria traditionala in mici hanuri sau restaurante de familie,unde gasesti inca retetele autentice.Nu refuzam nimic si f rar se intampla sa comandam a doua oara o reteta pe care deja o stim, asta ca sa apucam sa degustam cat mai mult si diversificat.
    Daca m-ai intreba care e tara care m-a impresionat cel mai mult,ca frumusete, as raspunde fara sa stau mult pe ganduri:Norvegia. Este de o frumusete obositoare, nu ai timp sa iti tragi sufletul dupa fiecare minune naturala care iti apare in fata ochilor. Asta pentru ca poate inca nu am apucat sa vizitez Malaiezia!
    Ca incarcatura religioasa e clar ca Israelul ocupa un prim loc,negresit,pentru noi.
    Dar daca ne referim la amestec de spiritualitate si natura-aici musai e India prima. Sunt aici de 6 luni, si inca ma surprinde zilnic cu cate ceva,iar ca frumusete si diversitatea a naturii-nu m-am obisnuit inca sa o consider ‘normala’.
    Sunt in sudul Indiei, pe malul Marii Arabiei, o zona unde vegetatia luxurianta e parca pictata de un pictor Divin,e locul unde la tot pasul te invaluie natura inca salbatica. Din pacate transportul in interiorul Indiei se face in marea majoritate a cazurilor cu avionul, din cauza distantelor.Altfel nu ai avea ragazul sa mai respiri din cauza miracolului natural.Am mers o singura data cu trenul, pana in Goa, si nu am apucat sa citesc nici macar o pagina, nu am avut timp, filmul care se derula prin fata noastra , natural, era f captivant.Cred ca ar fi o intra-adevar exceptional daca am avea timp sa strabatem India de la un capat la altul si chiar mai mult, cu…trenul.
    Nu am sa mai amintesc de multitudinea de temple de pe tot cuprinsul tarii, de faptul ca toate sarbatorile lor sunt f colorate si animate.Pluteste in aer bogatia spirituala, atat de veche dar atat de simplu inteleasa.
    Oo, as putea sa mai descriu inca o zi si o noapte de ce ma captiveaza atat de mult zilnic India, si asta fara sa fi apucat inca sa vizitez mare parte din zonele lor deja consacrate,turistic vorbind. Va veni timpul si pentru asta,abia astept.Nici nu stiu ce as putea sa mai adaug, avand in vedere ca fiecare zi aici e unica, fiecare loc e surprinzator,chiar daca il vezi a mia oara.E un loc in care simti ca renasti, dar in acelasi timp te intorci la natura ca sa ceri parca ‘ajutor’. Acelasi lucru as putea spune despre experientele culinare de aici, nu e plictisitor deloc pentru papilele gustative.E frustrant,pentru noi cei care am studiat si am citit sute de pagini despre nutritie, sa vezi ca aici toate cunostintele ne sunt date peste cap, toate axiomele nutritionistilor sunt anulate, nimic nu mai respecta nici o regula.Si totusi….functioneaza, extrem de bine.
    Dana, sper ca te-am convins putin ca trebuie sa iti faci timp si curaj pentru o calatorie asa lunga,va merita cu varf si indesat.Si eu inca nu am apucat sa intru in detalii despre atatea alte locuri splendide din zona, in restul Asiei.
    Cu mare placere ,daca esti interesata, pot sa iti ofer alte informatii si impresii de calatorie. Doar sunt ‘hobby’-ul meu,nu?

  17. Elena
    22/10/2009 / 18:56

    Buna Antoaneta, am citit ce-ai scris despre India si mi se par foarte interesant(am ajuns aici pe blog citind blogul Andreei Raicu). As vrea sa te intreb, ce parere ai despre religia din India, se practica yoga? cum e vazuta yoga acolo fata de atmosfera din tara, ma refer la faptul ca ma gandesc sa merg la un curs de yoga dar ma gandesc pe de alta parte la ce ar spune cunoscutii… Merci

  18. antoaneta
    23/10/2009 / 10:23

    Draga Elena, cred ca in viata trebuie sa faci doar ceea ce vrei tu,in limita posibilului. Daca tu ai simtit nevoia sa mergi la terapie yoga, inseamna ca ai motivele tale. Nu am inteles ce ar avea cunoscutii de comentat referitor la alegerea ta, in primul rand, si la yoga, in al doilea.
    Yoga poate fi privita ca o terapie de relaxare. Apoi ,daca vei fi atrasa mai mult, vei descoperi calea catre armonia dintre trup si suflet, intre Divin si material.
    Yoga nu e o religie, aici in India, ca si in multe alte tari, e vazuta ca o forma de vindecare a sufletului si implicit de ‘tratament’ a corpului, si e imbratisata de adeptii tuturor credintelor religioase. Sunt organizate cursuri, centre, scoli…are foarte multi practicanti.

  19. Elena
    01/11/2009 / 23:19

    Iti multumesc Antoaneta pentru informatii 🙂

  20. Iulia
    03/11/2009 / 22:15

    Buna Dana. Te-as ruga daca poti sa imi dai un sfat.Am slabit acum doi ani 25 de kilograme(dupa doua sarcini) si intre timp am pus 15 la loc si ma chinui de cateva luni sa le dau jos si nu prea reusesc.Problema e ca dupa dieta am dezvoltat o alergie la majoritatea fructelor si de curand si la morcovi.Pentru ca am doi copii mici nu am timp sa fac sport(dar am un job care ma solicita mult din pct de vedere fizic) si nici energia necesara.Din pacate slabiciunea mea cea mai mare sunt dulciurile. Ce dieta imi recomanzi? Multumesc mult!

  21. Iulia
    03/11/2009 / 22:47

    Si mai am o intrebare, in cartea ta scrii ca trebuie evitate fructele dulci. Ce intelegi prin asta? Toate fructele sunt dulci.

  22. DanaS
    03/11/2009 / 23:04

    Buna Iulia, in primul rand felicitari pt ca ai reusit sa slabesti..sigur, ideea e sa te si mentii, dar important este ca poti! Mi-e greu sa-ti recomand eu o dieta, dar iti sugerez sa mergi la Naturopathya med (ai contactele in postul meu cu acelasi nume), acolo poti sa ai parte de o consulatie “mai altfel”..Eu de ex voi incerca un meniu ayurvedic, cu alimente recomandate in functie de cele 3 doshe…Trebuie sa-ti spun insa ca trebuie sa renunti la prajituri,. incearca sa iei suplimente cu picolinat de crom, te vor ajuta sa nu mai poftesti la dulciuri. Fructele f dulci sunt strugurii, smochinele, perele, prunele..astea trebuie consumate cu moderatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *