Superheroes for superskin


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Obsesia pentru alimentele sanatoase a ajuns de ceva timp si in rafturile cosmeticelor.

Desigur, echilibrul intre ce consumam si ce aplicam pe piele este esential, iar industria de beauty face eforturi serioase pentru a-si prezenta retetele si superingredientele in variante cat mai fresh si cat mai atractive.

Desi mastile si scruburile preparate cu ierburi, fructe, legume si alte alimente fresh sunt vechi de cand lumea, nevoia unui stil de viata in armonie cu natura este tot mai reala, tot mai acut resimtita, in special de cele dintre noi care ne desfasuram zilnic activitatea opt, zece, doisprezece ore exclusiv intre patru pereti sau in mijlocul unui oras poluat. Sunt sigura ca te regasesti si tu aici, in acest profil.

Eu una ma numar (si probabil sunt norocoasa) printre cele care isi amintesc cum erau mirosul rosiei si al coditei proaspat rupte, aroma perelor si a pepenelui galben, parfumul ireal de intens al capsunelor, dar si gustul lor. Amintirile sunt inca vii, iar asta ma face sa imi doresc sa retraiesc experientele unui stil de viata sanatos si sa le caut si in recipientele colorate si in formulele clean ale produselor de ingrijire a pielii.

Stiinta solului

De unde ideea de supereroii din gradina? Am citit recent despre ritualul ingrijirii pielii comparat cu cel al cultivarii unei gradini. Iar asta nu e deloc departe de adevar. Aproape ca ne transformam tenul intr-o gradina iar asta face ac apropierea de natura sa fie una profunda, emotionala. Adica pregatim „solul” cu prebiotice si probiotice, cu alte cuvinte, avem grija ca microbiomul pielii sa fie unul bogat in bacterii bune. Corpul nostru este foarte bogat in tot soiul de bacterii, din fericire, unele foarte bune. Iar sistemul imunitar reuseste sa jongleze destul de bine in tot acest haos, chiar si la suprafata pielii, acolo unde, fara bacteriile prietenoase nu am putea sa ne protejam de invazia parazitilor si tot ce dam la schimb sunt doar celulele moarte. Pe o piele sanatoasa exista o comunitate foarte serioasa de microorganisme. „Microbiomul cutanat cantareste 1,5 kg si cuprinde 100 000 de miliarde de bacterii. Rolul acestuia este de a stimula sistemul imunitar si de a proteja organismul impotriva infectiilor patogene sau periculoase pentru el. Studiile au demonstrat ca diversitatea microbiana este mai scazuta in cazul oamenilor cu dermatita atopica, spre deosebire de cei care nu sufera de aceasta afectiune”, conform unor studii efectuate in Laboratoarele La Roche-Posay. Acest gen de concluzii a dus la aparitia unor formule de ingrijire faciala cu probiotice (culturi vii ce completeaza comunitatea cu bacterii necesare functionarii corecte) sau cu prebiotice (hrana pentru microorganismele din epiderm).

De exemplu, pentru pielea afectata de rozacee, dar si pentru un ten sanatos, solutiile vin chiar si in produsele de make-up. Fondul de ten Redness Solutions Makeup SPF15 de la Clinique este infuzat cu probiotice, antioxidanti si factori de protectie solara 15 pentru a calma iritatia pielii, dar si pentru a consolida in mod natural bariera pielii.

Revenind la „cultivarea” pielii. E necesar sa adaugam putina argila in mastile de fata pentru purificarea si regenerarea cu ajutorul mineralelor. Poti sa alegi orice argila sau una speciala, recoltata din cea mai pura regiune din lume. O gasesti in masca Glacial Clay Mask de la Neogen, a carei formula este imbogatita cu microparticule din solul marin glaciar, argila coloidala din West Coast British Columbia, Canada, si ingrediente cu apa carbogazoasa ce exfoliaza si curata pielea fara a o irita. Formula sa absorbanta si microcapsulele carbogazoase indeparteaza delicat celulele moarte ale pielii, excesul de sebum, impuritatile, punctele negre si albe.

Ce urmeaza? Plante puternice pentru un ten impecabil

Ce este mai eficient, mai bogat in nutrienti, cu sanse maxime sa ne faca sa aratam exceptional? De data aceasta, cercetatorii si-au indreptat atentia spre superputerile plantelor salbatice ce au o mostenire genetica bogata.

Un produs multifunctional de ingrijire pentru pielea sensibila ce are la baza uleiul din tulpina de maces bioregenerat, Rosehip BioRegenerate Oil actioneaza in profunzime si ii mentine elasticitatea. Rezultatul: un ten uniform, luminos. Bogat in omega 3, 6, 7 si 9 ce hidrateaza pielea, atenueaza petele, ridurile si cicatricile, acest ulei este extras printr-un procedeu ce permite obtinerea unei concentratii ridicate de acizi grasi esentiali si substante active.

O alta variants de superfood for skin? Superfood Moisture Cream de la Youth to the People contine kale, spanac, ceai verde si acid hialuronic si este o crema de fata superfood lejera. Chiar asa, ce supererou nu consuma spanac?

Trufe albe sau cactus roz? Suna suficient de exotic incat sa vrem sa facem o incercare. Le gasesti in Pink Cactus Knit Mask si in White Truffle Knit Mask de la Neogen.

Zmeura, cirese si cereale, un fel de mic dejun sanatos. Asa se numesc supereorii din lotiunea de fata Rasberry Soft Fluid de la Dr Renaud. Extractul organic de zmeura revigoreaza pielea, extractul de cirese si de cactus Imperata Cylindrica au efect instant si durabil de hidratare, ceramidele incapsulate din orez incetinesc deshidratarea, proteinele din grau au efect de netezire. Cu atat de multe calitati, o poti transforma lejer si in cina pentru ten.

Pe lista superingredientelor intra si enzimele de dovleac, folosite adesea ca peeling pentru a imbunatati textura pielii. In plus, calitatile lui de regenerare si hidratare, dar si antiinflamatoare, l-au adus in atentia responsabililor din industria cosmetica din ce in ce mai mult in ultimii doi ani. Il gasesti in Too Cool for School Pumpkin Gold Peel Off Mask. Masca peel-off contine pudra de aur de 24 carate si extract de dovleac, pentru o piele care straluceste (la propriu!).

Mici vietuitoare cu superputeri

Ce ar putea completa minunata gradina? Insectele si munca lor. Miere si propolis, mucus de melc, superingredientele despre care am aflat de la mame si bunici ni se dezvaluie in formule imbunatatite stiintific. TonyMoly Age-Defying Snail Hydro-Gel Face Mask Sheet. Mucus de melc cu proprietati revitalizante si hidratante, la care se adauga alge si ingrediente botanice traditionale coreene pentru o hranire intensa a pielii, luminozitate si protectie impotriva factorilor externi. Sau o picatura de miere pentru relaxare, detoxifiere. Propolis & Honey Soothing Cream de la Hey Honey Relax! este creata pentru pielea foarte sensibila si iritata. Aceasta are la baza si un continut de plante ce ofera un efect imediat de calmare a pielii. Extractele de miere si propolis, cunoscute pentru efectul antibacterian, asigura o hidratare intensa si protectie pielii foarte sensibile.

Ceremonia apei purificatoare

O gradina fara apa? Imposibil !!! Ce alt superhero skin ar putea intra in lista ingrijirii daca nu apa? Mai ales daca este combinata cu ritualuri stravechi de purificare. De exemplu, gama Rituals of Banyu pentru ingrijirea pielii corpului este inspirata de ceremonia straveche balineza a apei care celebreaza proprietatile curative ale apei si o curatare „fizica si spirituala de impuritatile de zi cu zi“.

Daca de la inceputul ritualului de ingrijire de la prima ora stii ca ceea ce ai aplicat pe piele este un supererou in lumea cosmeticelor, cum sa nu te simti mai puternica si mai sigura pe tine?

Atat timp cat superingredientele ne ajuta sa ne regasim echilibrul emotional si fizic ar trebui sa le facem cat mai mult loc in listele noastre de shopping, dar si in rafturile de beauty.

Foto: PR, allure.com

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *