Iti place? Click aici sa ii dai share!
Dar nu masca pe care o porti pe strada sau cand mergi la supermarket, ci una care sa iti ajute tenul sa arate impecabil.
Este momentul perfect pentru mastile tip sheet-mask, despre care am vorbit in live-ul meu de pe IG acum cateva zile: hidratante si purificatoare, de stralucire, de liftig si fermitate, cu efecte de sauna, cu argila sau cu efect de primer… super usor si fun de aplicat.
Acum, cand ne acoperim fata cu masti de protectie de fiecare data cand iesim din casa, pielea nostra poate suferi din cauza umiditatii/aburului care se formeaza dedesubt. Pot aparea cosuri astfel si tot felul de iritatii.
De departe cele mai sigure din punctul de vedere al ambalajului care protejeaza formula de microbi, dar si cele mai concentrate (in afara de cele profesionale), mastile la plic cu efect hidratant, reparator sau iluminator ar trebui sa isi traiasca acum momentul lor de glorie.
Sunt o multime de motive pentru care ar trebui sa alegi o masca la plic:
- pentru ca o folosesti o singura data, formula este exact aceea din laboratorul creat: fara niciun microorganism suplimentar (desigur, asta inseamna ca mainile si tenul trebuie sa fie impecabil curatate inainte de operatiunea masca);
- nevoile tenului pot fi diferite nu doar de la un anotimp la altul, ci in aceeasi perioada: chiar daca este gras, tenul poate avea nevoie de hidratare. In acelasi timp, o masca cu argila pentru curatarea porilor este exact ce ii trebuie pielii. Asadar, doua produse inseamna doua probleme rezolvate in scurt timp (recomand aplicarea alternativa, la o distanta de cateva zile);
- pretul: pentru ca o masca la plic are un pret mic iti permite sa testezi mai multe variante pana gasesti formula care ti se potriveste cel mai bine sau sa o schimbi oricand, in functie de schimbarile prin care treci;
- de regula, mastile la plic au formule foarte concentrate, iar acest lucru iti permite sa vezi schimbarile mai repede decat in cazul unei masti obisnuite sau a unui tratament care se face pe parcursul mai multor saptamani (de exemplu, mastile pentru hidratare sau pentru luminozitate).
In continuare, iti voi vorbi despre 6 masti la plic care mi-au atras atentia recent sau pe care le-am descoperit in timp si abia astept sa imi scrii pe Facebook sau chiar aici, in sectiunea de comentarii, cum ti se par aceste masti dar ce folosesti si tu.
Te invit, deci, sa descoperi cateva variante senzationale.
Coconut Ceramide Mask de la Too Cool For School
Coconut Ceramide Mask este revigoranta si hidratanta. Foaia usoara si transparenta este imbibata cu o solutie concentrata care contine 30% lapte de nuca de cocos. Rolul ei: restabileste bariera naturala de hidratare a pielii. Iti recomand sa o lasi pe fata 20 de minute, apoi sa masezi usor pentru a permite absorbia unei cantitati cat mai mari in piele (este adevarat, pielea absoarbe atat cat poate, insa, prin masaj te asiguri ca formula chiar ajunge in orice pliu sau coltisor al fetei).
Hydrogel Face Mask de la Douglas
Trebuie sa mentionez ca exista patru masti in aceasta colectie, asa ca alege-o pe cea care ti se potriveste. Eu am ales Diamond Black, care contine hidrogel bioactiv pentru regenerarea pielii si ulei de arbore de ceai, provitamina B5 si carbune de bambus, deoarece are efect de netezire si purificare a pielii. O las pe piele 15 minute.
Blue Tea Miracle Face & Neck Mask de la Teaology
Produsele de la acest brand au la baza procesul de infuzie cu frunze de ceai de aceea sunt concentrate in polifenoli antioxidan?i. Masca Blue Tea este infuzata cu ceai albastru (Oolong) si se ocupa nu doar de pielea fetei, ci si a gatului (un excelent atuu care o diferentiaza). Masca este bogata si in vitamina C cu rol energizant, anti-pete si antioxidant. Am lasat-o pe fata 10 minute (dar o poti lasa si putin mai mult). Iti mai spun un secret al acestei masti: deoarece contine pudra de perle, la final pielea are un aspect luminos, perfect odihnit (de aceea mi se pare masca suprema pentru tenul lipsit de vitalitate).
Bio Enzymes Purifying Mask de la Talika
Talika s-a infiintat in 1948, cu toate acestea este unul dintre putinele branduri care tin pasul cu tehnologia (pe site-ul lor vei descoperi o multime de inovatii hi tech). Sunt foarte aproape de zona profesionala si totusi le poti gasi intr-un beauty shop obisnuit, cu un pret foarte ok. Bio Enzymes Purifying Mask este o masca purificatoare care vizeaza imperfectiunile tenului. O poti lasa pe fata intre 15 si 30 de minute.
H.D.P Pore-Stamping Black Mask de la Mediheal
Sa iti povestesc si despre o masca creata pentru un control mai bun al secretiei de sebum, dar si pentru mentinerea hidratarii. Cu alte cuvinte, genul de masca gandita sa acopere cat mai multe nevoi ale tenului gras. Extractul de ciuperci (LS 8865) si PCA de zinc ofera hidratare de lunga durata, reduc dimensiunile porilor si excesul de sebum. Adenozina si extractul de rodie imbunatatesc elasticitatea pielii si ajuta la mentinerea texturii netede a pielii. Foaia este neagra (contine si pulbere de carbune negru) previne producerea excesiva de sebum pe piele si curata eficient porii. Masca poate fi indepartata dupa 20 de minute (nu se recomanda sa clatesti pielea, ci sa masezi ingredientele ramase).
Oxygen AHA Peeling Mask de la Neogen
Rolul acestei masti este putin diferit: exfoliaza si scoate la suprafata impuritatile. Acizii AHA si BHA indeparteaza celulele moarte. La fel de diferita este si senzatia pe care o ai cand o aplici (ca atunci cand tii in gura apa minerala). De fapt, e o senzatie absolut adorabila! Furnicaturile care gadila in mod placut pielea sunt indicatorul temporal cel mai bun ca sa stii cand e momentul sa o indepartezi de pe fata.
Marele “defect” al mastilor la plic – care le-a si pus mult timp in umbra, este acum derizoriu: cele 15-20 de minute pe care le petreci in tihna, cu panza sau foaia imbibata in hranitoarele ingrediente pe fata nu mai sunt o problema.
Stii foarte bine ca imi plac (si imi prepar de multe ori) masti cu ceea ce am prin bucatarie. Nimic complicat, doar natural, home made. Tretbuie sa tii cont de cateva lucruri insa: nu pastra pentru o alta zi masca obtinuta pentru ca doar in cateva ore se va contamina sau/si va oxida, nu folosi miere decat dupa ce faci un test pe o mica zona (reactiile alergice pot fi dure). Desigur, daca ai obtinut o cantitate prea mare, foloseste excesul pentru pielea mainilor (precis au mare nevoie de hidratare sau de exfoliere) si chiar pentru talpi sau coate (daca alegi o masca exfolianta). Sau daca ceea ce a ramas e bun, bun, adauga intr-un smoothie.
Daca preferi sa-ti faci o masca acasa, din ingrediente proprii, care au avantajul de a fi fresh, de a nu contine niciun ingredient necunoscut sau vreun conservant si de a ne tine ocupate o vreme…. atunci iti ofer mai jos si cateva astfel de exemple.
Cele mai simple trei masti facute acasa:
Masca din castravete si iaurt pentru tenul deshidratat (uscat sau gras)
Alege un castravete de marime medie si amesteca-l o lingur? de iaurt pana obtii o pasta omogena. Aplic-o pe fata si gat timp de 15-20 de minute, apoi calteste cu apa calduta.
Masca din miere, mar si iaurt pentru tenul tern, lipsit de energie
Marul energizant si astringent, iaurtul revitalizant, bogat in calciu si vitaminele B, si mierea bogata in vitamine, minerale, acizi organici si enzime formeaza un amestec revitalizant. La o jumatate de mar ras adauga o lingura de iaurt si o lingurita de miere, apoi amesteca si aplica pe fata 20 de minute. Indeparteaz-o clatind cu apa calduta.
Masca din zahar si miere pentru exfoliere (pentru orice tip de ten, mai putin cel acneic)
Creeaza un amestec vascos din zahar si miere si maseaza delicat tenul, insistand pe zona T. Pentru a indeparta impuritatile si masca, clateste cu apa calduta. Iti recomand sa folosesti aceasta masca exfolianta fie in timp ce faci o baie cu aburi sau imediat dupa dus.
Take your time & enjoy!
#stayhome & #staysafe
Hugs,
Photo credits PR, the idealist & aspirebeautyco.com
Articole interesante:
- De ce sunt bune mastile de fata?
- Provocarile pielii uscate si produsul dermatocosmetic testat in ultima vreme
- Superheroes for superskin
Iti place? Click aici sa ii dai share!