Zu San Li – punctul longevitatii


Iti place? Click aici sa ii dai share!


zu-san-li-a-point-of-a-hundred-diseases-on-your-body-here-is-what-will-happen-if-you-massage-itEram zilele trecute la Clinica Eliade, incercand niste injectii cu ozon pentru fragilitate capilara, in zona gambelor si pe coapse. Stiti ca ma confrunt de mult timp cu aceasta problema, care, la mine, este mostenire genetica.Pe parcursul diferitelor tratamente am cunoscut ameliorari, dar alte venectasii isi fac mereu aparitia…nedureroase dar sufiecient de inestetice.

Voi povesti curand si despre beneficiile ozonului si moduri de administrare.

Stand de vorba cu dna dr Georgeta Vertan, cea care imi facea si tratamentul, aflu povestea lui  Zu San Li, un punct miraculos aflat pe meridianul stomacului, un veritabil panaceu, dar responsabil mai ales cu longevitatea si tot ce inseamna anti-age.

Acupunctura si presopunctura sunt unele dintre cele mai vechi metode de preventie si tratament pentru multiple dezechilibre si boli ale organismului uman.

In medicina orientala, corpul este vazut holistic, ca si canale si fluxuri energetice, si doar atunci cand acestea sunt eliberate (fizic si emotional) energia vitala poate trece nestingherita, pastrand organele sanatoase.

Corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane (nimic intamplator) iar masarea diferitelor puncte poate fi un tratament in sine, pentru o multitudine de probleme.

Punctul Zu San Li se afla la 4 degete sub genunchi; apucati genunchiul drept cu mana dreapta, iar la capatul degetului mic veti gasi acest punct. La fel si pentru partea stanga. Punctele evident, sunt simetrice.

Zu San Li este denumit de chinezi “punctul tineretii si longevitatii” iar de japonezi, “punctul celor 100 de boli”.

Masat in fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi, putem imbunatati o multime de lucruri in corpul nostru, si amintesc doar cateva:

– organele din partea inferioara a corpului vor fi echilibrate (stomac, cu toate probelemele sale de digestie, balonare, constipatie, colon iritabil, diaree, etc), organele genitale, rinchi

– se normalizeaza tensiunea arteriala si insulina

– se regleaza sistemul imunitar

– se elimina procesele inflamatoare din oraganism (imbatranirea inseamna inflamatie, la fel ca si bolile)

Se recomanda masarea in sensul acelor de ceasornic, in fiecare dimineata, pentru o stare de bine generala, in jur de 10 minute; pentru o digestie buna, masati aceste puncte inainte de masa de pranz, iar seara (dar nu chiar inainte de culcare) masati punctul unui genunchi, apoi al celuilalt in sensul invers acelor de ceasornic, pentru pierderea in greutate.

Eu mi-am propus sa incerc 🙂 !

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *