Zaharul- inamicul numarul 1 al siluetei si al pielii


Iti place? Click aici sa ii dai share!


900740961525Nu mai trebuie sa-ti spun ca “suntem ceea ce mancam”, pentru ca asta stii deja. Absolut toate alimentele pe care le consumam isi pun amprenta pe interiorul nostru sau pe exterior, adica pe piele. Majoritatea hranei produce glucoza, un combustibil vital pentru buna functionare a celulelor. In acelasi timp, glucoza determina distrugerea fibrelor de colagen si elastina, lasand pielea vulnerabila, cauzand riduri si pierdera elasticitatii. Vorbind strict despre zahar, studiile arata ca acest aliment este singurul de care organismul uman nu are nevoie pentru a functioma corect, deoarece nu are absolut nici un aport (decat cel caloric, evident).
Fenomenul de glicatie care se produce in urma consumului de dulciuri (inclusiv fructe foarte dulci sau sucuri) poate altera serios calitatea pielii; moleculele de zahar din sange se lipesc de fibrele de proteine sanatoase, modificandu-le forma si proprietatile.
Pe scurt, daca credeai ca zaharul trebuie evitat doar pentru a-ti pastra silueta, iata un motiv in plus pentru a renunta la el.
Citeste mai mult despre cum influenteza alimentatia calitatea pielii in cartea mea, “Frumusetea se invata” unde gasesti toate informatiile despre alimentele “bune” si “rele”. Ai grija sa fie din cel de-al 2 lea tiraj, cu cele doua capitole in plus. Sau mai bine comand-o direct de pe net, unde are si discount 🙂

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


2 Comment

 1. Kaia says:

  Buna!!!
  De acord in ce priveste zaharul….(chiar daca nu-mi reuseste mereu).
  As vrea sa stiu parerea ta despre dispozitivul antiageing Light 590 R de la Talika…..si daca l-ai folosit care au fost rezultatele.
  Merci.

 2. Rox says:

  Cred ca ar trebui vorbit mai mult despre cele trei ‘otravuri’ pe care le consumam si cel mai des: zaharul rafinat, uleiul rafinat si faina alba. Din fericire, exista alternative. Din nefericire, nu sunt accesibile tuturor…

Leave a Reply