Uleiul de masline si thalassoterapia


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Pentru mine, a merge la spa reprezinta mai mult decat o placere, o relaxare sau un timp de conectare interioara, inseamna a afla ce este nou in acest domeniu, care este meniul de terapii oferit, care sunt tehnicile de masaj, atmosfera … practic tot ce poate fi vazut, auzit si simtit intr-un astfel de loc.

Spa-ul este de acum o experienta holistica, nu mai este vorba doar despre un simplu masaj sau procedura, ci de un intreg ritual: despre produsele folosite si ingredientii lor, despre muzica, aromele, designul pe care le intalnesti intr-un astfel de loc.

Grecia este inconjurata de mare, deci, practic, thalassoterapia este la ea acasa; la fel si uleiul de masline, extravirgin, presat la rece, de cea mai buna calitate.

Dieta mediteraneana, una dintre cele mai sanatoase din lume, are la baza acest produs minunat oferit cu darnicie de culturile de maslini intalniti pretutindeni, dar Peloponezul se lauda ca acolo ar creste cele mai gustoase masline din tara.

Combinatia intre cele doua, apa de mare si uleiul de masline, am intalnit-o la spa; si pot spune cu mana pe inima, am avut parte de unul dintre cele mai bune tratamente incercate de mine, ever.

Mi-a placut maxim cum grecii si-au “impachetat” istoria si cultura, astefel incat sa iasa o poveste magica si coerenta, excelent pusa in practica de terapeuti.

maslini

Ce vreau sa spun, exact?

Spa-ul oferea o gama intreaga de tratamente bazate pe practicile antice privind santatea si frumusetea, utilizand doar ingrediente naturale si revitalizante, in mare masura, locale, crescute in regiune.

Grecii antici credeau ca muzica este de natura divina, capabila sa vindece corpul si sufletul (tare destepti grecii astia!), de aceea toate terapiile sunt insotite de muzica. Fiecare tip de tratament, in functie de rezultatul care se doreste a fi obtinut, este realizat pe o anumita muzica, care poate fi chiar personalizata, pentru fiecare client in parte, in urma completarii unui chestionar. Muzica este si ea, tot greceasca, sau cu influente.

Oleoterapia (tratamentele terapeutice pe baza de ulei de masline) este practicata inca din Grecia Antica, iar procedurile din spa sunt inspirate din cele descrise pe tabliile de lut gasite in Palatul lui Regelui Nestor (anul 1300 BC) aflat in apropiere.

Multe dintre terapii sunt exponentele ideilor lui Hipocrate, cunoscut ca “Tatal medicinei” si care spunea despre uleiul de masline ca este “marele vindecator”.

O fi poveste sau chiar realitate? Au avut un PR bun sau un marketing senzational? Nu stiu! dar ce stiu este ca pe mine toate acestea m-au fascinat si mi-am dorit sa incerc cat mai multe astfel de terapii.

Thalasso – terapia, adica puterea vindecatoare a apei de mare si a climatului marin, este din nou, ┬ábinecunoscuta grecilor, inca din antichitate, acestia fiind excesiv de preocupati in a gasi “eterna fantana a tineretii vesnice”.

Beneficiile apei de mare, datorita sarii/sarurilor (detoxifiante) si a diferitelor elemente vii din compozitia ei, sunt imense pentru sanatate. Bolile ce tin de sistemul osos si muscular, de piele, de ginecologie si multe altele, pot fi rezolvate sau ameliorate cu tratamente thalasso.

Astfel, apa de mare la o temperetura crescuta, adica fierbinte, stimuleaza initial, crescand temperatura corpului, dupa care are efect relaxant pentru muschi si incheieturi.

Apa calda activeaza apetitul si digestia, are rol de a armoniza si echilibra intregul organism, apa calduta ajuta la calmarea inflamatiilor, iar apa rece actioneaza ca un tonic daca imbaierile se fac pe perioade scurte de timp. Baile alternative cald-rece calesc organismul, ajuta sistemul circulator, regenereaza si revigoreaza tot corpul.

Apa de mare cu o concentratie crescuta de sare este indicata pentru curatarea pielii in profunzime si pentru purificarea intregului organism (se pare ca purifica si la nivel emotional), iar bogatia de mineralele pe care le contine hranesc pielea si o vindeca.

Foarte sincer, am fost impresionata – atat de poveste, cat mai ales de punerea ei in practica, de atentia la detalii, de faptul ca am avut senzatia ca am pasit in alta lume.

Voi ce experiente Spa ati avut si v-au placut ?

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. ilena
    03/10/2016 / 19:45

    Buna Dana,as vrea sa -mi spui ce parere ai despre crema antirid Hydroface.Multumesc

  2. Dana Sota
    06/10/2016 / 16:36

    Buna Ilena, nu am folosit si nu o cunosc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *