“Solarul este cangerigen…”


Iti place? Click aici sa ii dai share!Cu toate ca semnale de alarma sunt trase de mult timp, solarul este inca o moda in Romania (si nu numai). Efectele razelor UV, extrem de nocive aspura pielii (si aici nu ma refer la cele 10-15 minute/zi, benefice pentru fixarea vitaminei D in organism) sunt demonstrate fara echivoc. In continuare va las sa cititi singure cele mai recente stiri (din 29.07.2009) date de catre OMS catre agentiile de presa.

“OMS: Solarul este cancerigen, fiind la fel de periculos precum arsenicul !
Solarul este cancerigen. Avertismentul vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a anuntat ca sedintele la solar sunt la fel de periculoase precum tigarile, arsenicul si azbestul. Anterior acestui studiu, oamenii de stiinta clasificasera solarul ca “probabil cancerigen”, scrie Reuters.
Dupa analize amanuntite, cercetatorii de la Agentia Internationala pentru Studierea Cancerului (IARC) – parte a OMS – au anuntat ca radiatiile ultraviolete pot declansa o astfel de boala. Ceea ce inseamna ca orice expunere prelungita la soare comporta un grad mare de risc. Insa oamenii de stiinta avertizeaza ca intensitatea radiatiilor emise de solar in timpul unei sedinte de bronzat de 20 de minute echivaleaza cu o zi intreaga la plaja.
“Riscul aparitiei cancerului de piele este cu 75% mai mare in cazul in care aparatele de bronzat sunt folosite inaintea varstei de 30 de ani”, se arata in raportul IARC. Pericolul este cu atat mai mare cu cat saloanele moderne de bronzat sunt dotate cu aparatura care produce radiatii de 10 pana la 15 ori mai intense decat soarele de la pranz de pe o plaja mediteraneana, spun oamenii de stiinta.
In ultimii 20 de ani, numarul cazurilor de femei diagnosticate cu melanom malign s-a dublat, iar o mare parte a responsabilitatii o poarta saloanele de bronzat, avertizeaza specialistii. In Marea Britanie, 9.417 de oameni au fost diagnosticati in perioada 1985-1987, pentru ca in 2004-2006 numarul lor sa creasca la 24.356.”

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

3 Comments

 1. anca_h
  10/08/2009 / 16:57

  Eu sunt o mare fana a pielii bronzate. Eram o clienta fidela a saloanelor de solar, dar de putin timp m-am cumintit. 🙂 Problema este ce ma fac de acum inainte? Da, stiu ca exista creme autobronzante, dar eu nu am gasit inca o marca de crema care sa nu lase urme sau care sa fie suficient de rezistenta. Ai putea sa ne recomanzi o solutie de bronzare care sa fie eficienta si la indemana?

 2. DanaS
  10/08/2009 / 22:16

  Ma bucur sincer ca nu mai mergi la solar! Este o tema serioasa, iar americanii, care sunt cei mai duri cand e vorba de sanatate, vor sa interzica solarul definitiv. Deocamdata nu exista alte modalitati de bronzare decat DHA, despre care am scris pe blog, si autobronzantele. Inceraca Clarins, au o gama minunata, nu lasa urme iar pielea capata o culoare si o stralucire fina si naturala.

 3. DanaS
  10/08/2009 / 22:20

  Ma bucur ca nu mai mergi la solar! Sincer! Pentru ca problema e serioasa, iar americanii, care sunt cei mai duri cand e vorba de sanatate, vor sa-l interzica definitiv. Din pacate pana acum nu s-a inventat nicio procedura in afara de bronzul cu DHA, despre care am scris pe blog, si de autobronzante. Iti recomand Clarins, au o gama minunata, nu lasa urme, iar pielea capata o culoare si o stralucire subtila si naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *