Cum arata ACUM experienta de infrumusetare in saloane


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Telefoanele hair stilistilor suna din minut in minut. Au sunat in continuu, dupa ce a fost facut anuntul oficial despre deschiderea saloanelor si a centrelor de infrumusetare, dupa data de 15 mai. Mesajele si programarile curg. Agenda este plina pana dupa 1 iunie. Niciun loc liber (cel putin in cazul stilistilor de top).

Sunt multe emotii de gestionat in perioada aceasta de redeschidere a saloanelor. Un cocktail ametitor si pentru stilisti, si pentru noi.

Este un moment indelung asteptat de marea majoritate a femeilor, vopsitul acasa nu e funny, tunsul nici atat, iar mani/pedi poate fi cu adevarat un challenge.

E un mix de teama, nerabdare, curiozitate. Pluteste in aer nevoia de informare si de confirmare a sloganului pus pe repeat de doua luni: #totulvafibine.

Sursa de comfort, de grija, de frumos s-a redeschis si, odata cu ea, speranta noastra ca ne vom simti mai increzatoare in noi, in ziua care vine.

Saloanele nu mai sunt locuri aglomerate, ci sunt chiar mai intime, mai luxury decat erau prin numarul mic de cliente ce trec pragul la ora programata. 

Insa, chiar daca nevoia noastra de a arata mai bine este acuta, trebuie sa ne amintim ca, desi nu se vede, Covid 19 este inca aici. Distantarea sociala este necesara. Este nevoie sa ne protejam si sa ii protejam pe cei care au grija de parul nostru.

Odata cu deschiderea saloanelor, au fost create reguli noi. Si e necesar sa le respectam pentru ca asa ne aratam respectul pentru noi, pentru ceilalti si grija.

Iar daca aveai impresia ca nu s-au mai purtat masti de protectie pana acum, iata o fotografie din 1918, din timpul gripei spaniole, cand saloanele de coafura/frizerie isi mutasera activitatea afara, in aer liber.

Ce masuri anunta saloanele?

Stilistii si saloanele sunt pregatite. Informarea este facuta prin toate mijloacele posibile: in contul de social media, in newsletter, in salon.

Prietena si stilista mea de peste 20 de ani, Alina Marinita detine Salon Baroque Espace Beaute de pe strada Londra 36A de exemplu, este un spatiu super intim, luminos, cu un design delicat si foarte primitor, unde clientii au devenit ca o mare familie. Cu toate astea, acum nu primesc mai mult de doua persoane in acelasi timp, desi exista 3 scaune in salon si spatiu de asteptare generos.

Alina imi spune ca “de acum programarile se fac cu pauza de jumatate de ora intre fiecare clienta, pentru a evita suprapunerea programarilor si a avea timp sufiecient pentru aerisit si sterilizat dupa fiecare clienta in parte. Evident, stilistii poarta manusi si masti de protectie, la intrare in salon a fost asezat covorul antimicrobian si dezinfectantul pentru maini, clientele poarta si ele masti pe tot parcursul sederii in salon, clantele, toaletele si suprafetele comune sunt permanent curatate cu produse de igiena specifice acestei perioade.

Intr-o inregistrare de pe contul de Facebook al stilistului Adrian Perjovschi, Jovsky Studio, transpare acest amestec de sentimente. „Fiecare clienta va avea timpul ei, sala de asteptare va fi goala. Regulile vor fi clare, dar nu neaparat foarte diferite pentru noi, deoarece stilistii aveau masuri de dezinfectare si de mentinere a igienei. Aveam de respectat un protocol de sterilizare. Acum vom avea si masuri suplimentare: manusile si mastile vor fi purtate si in restul timpului, in salon. Am pus un covor cu clor la intrare. Avem cipici de unica folosinta. Vom folosi termometrul pentru angajati si pentru cliente, cele care au peste 37,5 nu vor fi lasate sa intre in salon. Le vom ruga sa respecte timpul de programare, sa aiba masusi si masti sau le punem si noi la dispozitie. Am montat plexiglas la manichiura si la receptie. Vom respecta toate regulile care vor fi publicate pentru ca toti de dorim sa prevenim si sa ne protejam”, afirma stilistul. 

Pe contul de Facebook al Beauty District, regulile sunt transformate in postari frecvente:

programarile vor fi facute astfel incat sa se evite aglomerarea,

temperatura corpului va fi masurata inainte de a intra in salon,

spatiul se va aerisi la 2 ore,

– dezinfectarea la intrare si la iesire va fi obligatorie,

si multe alte masuri pe care le poti regasi pe Home Page-ul Beauty District.

Pentru alte saloane, comunicarea noilor reguli catre cliente a fost facuta si prin newsletter. Asa se intampla la Tribute Salon by George Soare. Si, pentru ca au reusit sa combine atitudinea corecta si serioasa cu putin umor, las o parte din mesajul lor mai jos:

Suntem foarte bucurosi ca ne vom intalni cu toti clientii nostri, actuali sau viitori si nu lasam deloc aceasta bucurie sa fie umbrita de contextul mondial cauzat de COVID19. In acest sens ne-am stabilit o serie de reguli care sa va mentina atat pe dumneavoastra, cat si pe noi in afara oricarui pericol. Toti expertii vor purta manusi si masti de protectie.

01. Rugam toti clientii sa poarte mastile de protectie si manusile care le sunt puse la dispozitie atunci cand vin in salonul nostru. Clientii care nu vor avea masca vor primi una din partea noastra. Evident, regula nu se aplica pentru clienti in timpul serviciilor de manichiura. Suntem experti, nu magicieni.

02. Temperatura tuturor clientilor va fi verificata la intrarea in salon. 

03. Va rugam sa va stergeti pantofii pe covorul cu dezinfectant aflat in exterior, la intrarea in salon. Asta pentru ca ne dorim sa aduceti in interiorul salonului doar bucuria dumneavoastra de a ne revedea, nu si eventuale urme de Corona.

04. Rugam toti clientii sa foloseasca cu incredere si naturalete dezinfectantul pus la dispozitie de noi inca de la intrarea in salonul nostru. Nu vrem sa sune dramatic, dar acest procedeu dureaza doar cateva secunde, dar va poate prelungi viata cu ani.

05. Pentru a face cat mai linistita prezenta dumneavoastra in salonul nostru, vom dezinfecta si aerisi zona de lucru o data la fiecare 2 ore. Fiecare zona de lucru individuala va fi dezinfectata dupa fiecare client. Siguranta dumneavoastra emotionala este la fel de importanta pentru noi cum este si aspectul fizic al dumneavoastra. Adica vrem sa plecati de la noi nu doar aratand fabulos, dar si simtindu-va exceptional, la urma urmei, luxul din interior este la fel de important ca cel din exterior. 

07. Pentru siguranta tuturor celor prezenti in incinta sediului nostru am achizitionat un dispozitiv de ionizare a aerului care trece aerul prin 5 filtre de la Zepter. 

08. Va rugam foarte mult sa respectati orele programarilor, intrucat numarul maxim admis in spatiile de asteptare va fi de 3(trei) persoane pentru a putea sa ne incadram in normele legale de distantare sociala. Nu vrem ca hitul verii sa fie “Vine politia si-mi ia coafura”. Pentru o mai mare siguranta, distanta dintre persoanele aflate in zona de asteptare va fi de minim 2 metri. Mobilierul si accesoriile (telefon, POS, casa de marcat) din zona receptiei vor fi dezinfectate frecvent.

09. Clientii care vor necesita spalarea parului vor putea opta intre prosoape de unica folosinta, dar si pentru prosoape din bumbac curatate la temperatura maxima.

10. In spatiile din salon in care se vor afla mai multi clienti in acelasi timp distanta dintre posturile de lucru va fi de 3 metri. Fiecare post va fi, natural, dezinfectat dupa fiecare client. 

11. Intre programarile de la “raionul” cosmetica va exista o pauza de 15 de minute care ne va permite o dezinfectare minutioasa a spatiului.

12. Toaletele vor fi dezinfectate “obsesiv”, iar la dispozitia dumneavoastra vor fi spirt, dezinfectant si prosoape de unica folosinta.

13. Va rugam sa nu veniti insotiti de alte persoane. Accesul lor nu va fi permis in incinta salonului.

Cum procedeaza saloanele de coafura in alte tari?

USA

In unele state din USA:

– Saloanele vor accepta un volum de 50%.

– Punctele de lucru ale stilistilor se vor afla la 2 metri unul de celalalt. 

– Temperatura corporala va fi verificata inainte de intrarea in salon. 

– Mastile vor fi obligatorii pentru clienti si pentru personal. 

– Lucrurile personale acceptate in interior vor fi doar cardul bancar si telefonul mobil al clientei. 

– Saloanele nu vor oferi servicii de uscare a parului pentru a evita raspandirea virusului in aer si pentru a reduce timpul petrecut in salon.

– Stilistii vor lucra in ture (unele variante sunt de 2 zile libere, 2 lucrate).

Japonia

– Stilistii vor purta masca, costum de protectie si manusi.

– Volumul de clienti va fi limitat.

– Protocolul sanitar va fi amplificat.

– Clientii vor fi obligati sa poarte masca si le va fi verificata temperatura inainte de intrarea in salon.

– Ce nu poate fi sterilizat va fi scos din salon (de exemplu, revistele), conform vogue.com.

Germania

“Mentinem distanta atat cat se poate. 

– Avem masti pentru clienti si pentru noi, stilistii. Unii stilisti folosesc si viziere. 

– Parul este spalat in mod obligatoriu, indiferent de serviciile pe care le solicita clientul. 

– Nu mai exista sala de asteptare, cafea, reviste. 

– Clientii sunt rugati sa vina doar la ora la care au fost programati si neinsotiti. 

– Programarile se fac doar online sau telefonic. 

– Dezinfectarea mainilor la intrare si iesire este obligatorie.

– Dupa plecarea clientului, postul de lucru si instrumentarul sunt dezinfectate. 

– Intre posturile de lucru si scafe au fost puse folii de plexiglas. 

– Tinem o evidenta a clientilor,” explica Arabella Francesca Zadic, stilist Toni&Guy in Freiburg im Breisgau.

Concluzia de final? Un lucru este clar, fiecare tara, oras, salon in parte isi ia toate masurile de protectie necesare. In acest moment sta in puterea noastra sa fim extra atenti si sa respectam toate aceste reguli, avand o atitudine responsabila.

Hugs,

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *