Road trip in Turcia


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Am scris acest articol in 2019, dupa o vacanta cu masina pana la Bodrum.

Nu stiu ce de a ramas in draft, asa ca i -am dat publish acum, sper sa va inspire 🙂

Am tot spus ca nu am fost prietena cu turcii in mod special, mi-a placut mereu Instanbulul, dar cam la asta se rezuma experienta mea de Turcia.

Nici nu am fost extrem de curioasa sa ajung si pe alte meleaguri, si recunosc, in ignoranta mea, am pus de multe ori semnul egal intre Turcia si all inclusive sau turism de masa. Super fals!

Dar evident, Turcia nu se rezuma la Antalya (care poate fi chiar foarte ofertanta daca stii cum sa alegi).. anul acesta am ajuns si in superba regiune Cappadocia, iar acum am facut un drum itinerant cu masina, pana la Bodrum si inapoi.

Simt nevoia sa scriu aceste lucruri pentru ca sunt convinsa ca sunt multi romani, ca si mine, care “trateaza” Turcia (si pe turci) .. cumva, de sus.

Nu vreau sa va determin acum sa mergeti in Turcia, ci doar sa vedeti acesta tara si dintr-o alta perspectiva, daca cumva ati vazut-o pana acum ca mine!

Tot acest road trip m-a convins cat de mult am gresit judecand astfel, iar turcii, prin tot ce au realizat, de la autostrazi, tunelul sub Bosfor terminat in 5 ani, pana la hoteluri si servicii … sunt cu 200 de ani inaintea noastra.

In plus, sunt foarte fericiti cand intalnesc romani! Nu am vazut acesta bucurie reala, nedisimulata, in multe tari din Europa, ceea ce sincer, m-a impresionat. In Europa de vest spui ca esti roman cu jumatate de gura de multe ori…sau nu spui deloc. Si nu e vorba doar de Hagi, pe care il iubesc din suflet, ci ei invata la scoala ca Romania a fost unul din putinele state care i-a sustinut in demersurile catre intrarea acesteia in UE.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

 1. Corina
  03/02/2021 / 14:22

  Apreciez sinceritatea.In felul cum ne raportam la strainatate cred ca e si prejudecata,dar si politica,de cele mai multe ori chiar subiectivism .Despre vest trebuie musai sa ai numai pareri bune si foarte bune,altfel esti iliberal,ori neintegrat,marginal, sigur ai ceva.Despre Turcia (regim totalitar si prieten cu Rusia) ,bineinteles,nu poti lauda asa ceva,nu da bine .

  Turcia inseamna ospitalitate,arta culinara,frumusete.Dezamagirea vine atunci cand turcii adoptati de tari de top se adapteaza atat de bine,incat uita de traditie si profesionism si se reorienteaza catre ieftin,industrial,profitabil.
  Mi-a facut placere sa citesc si sa privesc.:)

 2. Dana Sota
  08/02/2021 / 12:44

  Draga Corina, multumesc tare mult! Ai mare, mare dreptate, am simtit asta si simt din ce in ce mai acut si neplacut ceea ce ni se baga pe gat, de la acest prost inteles politically correctness pana la ideile care ne sunt inoculate si care nu ne apartin, idiferent de domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *