Profu” Menci – doua volume scrise dupa gratii


Iti place? Click aici sa ii dai share!


carte menci - boala celiacaZilele trecute am primit cele mai recente publicatii ale Prof. dr. , doua volume scrise in spatele gratiilor.

Desi trece prin clipe grele, fiind in inchisoare de luni bune, Dom’ Profesor, cum ii spun apropiatii, ne ofera in continuare lectii de nutritie si ne invata cum sa traim sanatos.

Cu siguranta l-ati citit deja pe Dl Profesor Menci, sau l-ati vizionat in filmul Toxic , documentarul despre industria alimentara.

“Cerealele glutenice si boala celiaca sau Cand graul poate sa ne imbolnaveasca“ este titlul volumului ce trateaza tema intolerantei la gluten; boala celiaca este greu de depistat si necesita teste scumpe, ceea ce explica faptul ca la noi in tara este diagnosticata in faza avansata.

Boala celiaca este „o boala cameleon“, care poate simula un numar foarte mare de afectiuni, ceea ce face ca diagnosticul sa fie ingreunat si intarziat. In boala celiaca exista atat manifestari intestinale (diaree, anorexie, stari de voma, distensie abdominala, dureri abdominale), cat si manifestari nutritionale (deficit de fier, deficit de folati, de vitamina D, malabsobtie a nutrientilor, stari de fatigabilitate, scadere in greutate). Cartea este un indrumar pentru persoanele care sufera de aceasta boala, pentru parintii cu copii afectati oferind un capitol plin de retete fara gluten.

“Alimentatia si patogeneza bolilor cardiovasculare (CVD). O noua cardiologie metabolica“ este cel de-al doilea titlu, in care sunt tratate bolile cardiovasculare – prima cauza de mortalitate in Romania. carte menci - Cardio

Volumul „Alimentatia si patogeneza bolilor cardiovasculare“ supune atentiei astfel un nou termen in literatura de specialitate: cardiologia metabolica – o noua abordare medicala preventiva care ia in consideratie efectul alimentelor, suplimentelor alimentare si al stilului de viata asupra metabolismelor; este o medicina nutritionala bazata pe examinari si optimizari ale dietelor, comportamentelor alimentare, stilului de viata. In acelasi timp, lucrarea isi propune si un protocol de preventie a bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare prin dietoterapie adecvata.

Extrem de interesanta mi s-a parut reabilitarea colesterolului, in lumina noilor cercetari, procesele de oxidare-glicare, si cele inflamatoare, fiind cele care contribuie major la problemele cardiovasculare.

Cele doua volume pot fi achizitionate de la Libraria Editurii Medicale, Bdul Pache Protopopescu nr. 90, sector 2, Bucuresti, tel. 021.252.51.87.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *