Poveste de Craciun, pentru cei mari


Iti place? Click aici sa ii dai share!


A fost odata ca niciodata … o Zana. Buna, fireste, ca orice Zana ! O stiti cu totii, dar ii voi da numele mai tarziu, in cazul in care nu o veti dibui singuri.

Povestea mea nu este insa despre ea, ci despre intamplarea in sine si mai ales despre invataminte.

Se facea ca Zana aparea des la televizor, lumea o iubea pentru ca facea daruri celor mai putini norocosi si surprize celor despartiti de soarta, de diverse intamplari, de drumuri de viata. V-ati prins, nu?

Ei bine, Zana m-a invitat in platou intr-o emisiune de Craciun; ii spusesem ca as vrea sa fac si eu o bucurie unor copii singuri si nefericiti, dar nu stiu cum, ca am nevoie de indrumare si ajutor. Pentru ca ea era in tema – doar era Zana si asta facea toata ziua, am rugat-o sa aleaga cine are mai multa nevoie. Bineinteles, a gasit rapid formula – nici nu era greu, de altfel … sunt atat de multi cei care au nevoie de sprijin…

Eram emotionata, nu mai fusesem niciodata invitata de o Zana, nu mai oferisem niciodata sustinere si ajutor in acest fel, public, la televizor. Hmmm.. nu ma simteam confortabil deloc!

Ca urmare am rugat-o sa facem cumva ca aceasta donatie financiara sa fie anonima, nu vroiam sa ma dau mare, sa-mi apara numele peste tot, chiar nu asta era ideea. Simteam din inima sa fac acest gest, in prag de sarbatori, sa bucur niste suflete nevinovate, nu sa-mi fac publicitate. Mai ales ca am facut acest gest in nume propriu, nu in numele vreunei firme, deci nu aveam nevoie de PR.

Atunci Zana mi-a aratat o alta perspectiva a aceleiasi povesti – prin ceea ce faci tu, creezi un exemplu, din care se tes mai departe, alte intamplari. Devii o sursa de inspiratie pentru ceilalti, care, la randul lor, pot face la fel, iti pot calca pe urme. Si tot asa … practic, o simpla fapta poate declansa o reactie in lant, iar micul gest sa devina un mare bulgare.

Da, am inteles si Da, Zana a avut dreptate! Fix asa s-a intamplat!

Concluzia?? Nu va sfiiti sa povestiti atunci cand faceti fapte bune, cand ajutati sau cand oferiti, fara sa asteptati nimic in schimb! Impartasiti toate acestea, fara trufie sau lauda, ci la modul firesc si uman, pentru ca nu stiti niciodata pe cine puteti inspira si influenta in a face la fel.

De ce am ales sa scriu tocmai acum despre asta este destul de limpede … poate va insuflu si voua dorinta de a povesti atunci cand faceti ceva frumos pentru ceilalti, mai ales acum, in preajma Craciunului. Pentru ca sunt sigura ca o faceti!

Iar pentru conformitate, pentru ca este o poveste adevarata, … in rolurile principale :

Zana  – Andreea Marin

Copiii – Sectia Clinica Pedriatie/Oncologie Institutul Clinic Fundeni

Donatia – suma X – lunar, timp de un an de zile

Gesturile frumoase, facute din suflet, fac lumea mai frumoasa .. atat lumea celor care primesc, dar mai ales a celor care daruiesc! Nimic nu se compara cu bucuria si implinirea pe care ti-o da un act caritabil, oricat de mic si neinsemnat!

Este prima oara cand povestesc despre asta, dar acum mi s-a parut potrivit! Craciun fericit, tuturor!

Your beauty is your lifestyle!

PS La multi ani, Andreea , iti doresc tot binele din lume draga mea !!!

 

 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *