Peptidele si beneficiile lor


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Sunt sigura ca ati auzit pana acum de nenumarate ori vorbindu-se despre peptide, atunci cand vine vorba de skicare.

Si poate v-ati intrebat ce sunt ele si “cu ce se mananca” ?

De obicei sunt descrise ca fiind niste ingrediente cu supra-puteri, dar de multe ori ma intreb daca toate aceste elogii pe care le citim despre un produs sau altul, un ingredient sau altul, sunt facute “pe bune” sau sunt doar exagerari de dragul marketingului? Sau chiar exista un sambure de adevar?

Asadar, ce sunt peptidele?

Daca ne luam dupa chimie, peptidele sunt fragmente de proteine, formate din amino acizi. In functie de cum se combina acesti amino acizi intre ei, se formeaza anumite tipuri de proteine, si inteleg ca sunt foarte foarte multe astfel tipuri.

Proteinele stau la baza formarii pielii, iar peptidele o pastreaza sanatoasa, intacta, ferma, proaspata, fara riduri si imperfectiuni; cercetarile legate de peptide – cele pe care organismul nostru le produce in mod natural, arata importanta lor in mentinerea aspectului tanar al pielii, ba chiar in repararea pielii imbatranite.

Beneficiile peptidelor in produsele de ingrijire

Spre deosebire de peptidele naturale, fabricate de fiecare dintre noi, in produsele de skincare nu intalnim asa ceva; din simplul motiv ca nu au moleculele stabile si, in concluzie, nu ar fi eficiente.

Peptidele pe care le ragasim in produsele de ingrijire au nevoie sa fie potentate si de alte ingredinte, cum ar fi antioxidantii, acidul hialuronic, ceramidele, pentru a avea efectele cu adevarat benefice pe care le cautam.

La ce ajuta, deci, peptidele?

  • la o mai buna hidratare
  • pielea devine mai supla si mai ferma
  • elesticitate crescuta a tegumentului
  • tenul este mai neted si mai catifelat
  • elimina petele si uniformizeaza culoarea pielii
  • au efect antirid – estompeaza si niveleaza ridurile fine

Astfel, dupa cum spuneam, peptidele in forma lor naturala sunt extrem de fragile, si constituie ingrediente instabile dpdv chimic, de aceea cele mai eficiente sunt (ne place sau nu!!) cele create in laborator.

Acestea se elibereaza exact atunci cand este nevoie si repara exact ceea ce are nevoie sa fie reparat.

Pentru a-si face bine treaba, ele trebuie sa poata penetra straturile pielii astfel incat sa invete, efectiv, pielea sa intinereasca si sa devina din nou sanatoasa.

Voi ati incercat produse de skincare cu peptide?

 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *