Kinetic – pentru recuperare medicala si sportiva


Iti place? Click aici sa ii dai share!


kinetic-5

Nu am postat nimic saptaman trecuta, nu am putut… Departe de a-mi fi trecut tristetea, supararea, revolta…

Dar aici scriu despre lucruri frumoase, intamplari speciale, oameni minunati si povestile lor.

Am fost acum o luna de zile la Kinetic, un loc despre care mi-a povestit un prieten, suferind de probleme ale coloanei, ca si mine.

Desi m-am operat de hernie de disc acum multi ani si am facut multa recuperare medicala si mult sport, am ramas, fireste, cu o sensibilitate crescuta a zonei lombare.

Am mers deci, pentru un consult si o evaluare.

kinetic-2

Clinica de recuperare medicala si sportiva Kinetic Sport & Medicine a fost deschisa la inceputul anului 2012, in Bucuresti, cu scopul de a imbunatati calitatea vietii pacientilor, printr-un mix de proceduri si tratamente de kinetoterapie si fizioterapie, care si-au dovedit eficienta in practica medicala.

Kinetic Sport & Medicine este in momentul de fata cea mai moderna clinica de recuperare medicala din Romania. Spun asta si eu, o spun si specialistii dar si pacientii care beneficiaza aici de servicii de top : recuperare medicala si refacere sportiva (dupa o evaluare a aparatului locomotor), analiza biomecanicii piciorului, realizarea de talonete personalizate, ecografii musculo-scheletale si tratamente de kinetoterapie (gimnastica medicala), fizioterapie, terapie manuala, masaj terapeutic si reflexoterapie.

kinetic-4

Consultatia mea a fost facuta de Gelu Cosma, kinetoterapeut cu experienta acumulata in cei peste 19 ani de practica, fiind kinetoterapeut licentiat al Federatiei Romane de Tenis (FRT), Asociatiei de Tenis Profesionist (ATP), Asociatiei de Tenis Feminin (WTA). De asemenea a urmat cursuri de specializare in strainatate: Terapie manuala – Yumeiho (tehnici japoneze), Bolletieri Sports Medicine, Fisioterapia Deportivo de Elite, Terapie manuala Maitland’s, Dry Needling (acupunctura),  Terapie manuala Muligan.

Astfel, am fost evaluata locomotor, fiind realizat testingul muscular si articular iar in urma consultatiei am primit o schema de tratament.

kinetic-3

Nefiind vorba de nimic grav, ci doar de remedierea catorva posturi gresite si intarirea muschilor spatelui superior, mi-au fost recomandate cateva sedinte de terapii manuale (masaje deep tissue, terapie pe puncte de contractura, stretching, mobilizari articulare si manipulari) dar si gimnastica medicala.

In plus, atunci cand e cazul, se pot face diferite proceduri de fizioterapie (electroterapie, crioterapie, terapie cu caldura, vacuum, laser, drenaj limfatic, ultrasunete, terapie Shockwave, TECAR sau crio-utrasunete), Combinatia acestor terapii este, de obicei, cea mai eficienta.

Pentru mine, descoperirea acestui loc, consultul si evaluarea plus sedintele de recuperare care au urmat au fost mult peste orice asteptari, iar rezultatele au inceput deja sa se vada.

Profesionalismul terapeutilor, echipamentele si aparatura folosite si de ce nu, design-ul locului, m-au facut sa-mi indrum multi prieteni cu afectiuni catre acesti oameni minunati.

Felicitari !!! 🙂

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *