Cum sa…faci parfumul sa dureze (2)


Iti place? Click aici sa ii dai share!Obisnuim sa numim tot ceea ce folosim pentru a ne parfuma, in mod generic, dar eronat, “parfum”. Stiti bine insa ca de fapt parfumul este acela care contine cel mai mare procent de uleiuri parfumate (20%-25%), se vinde in sticlute foarte mici, dureaza mult pe piele si este foarte scump.
Apa de parfum (concentratie de 15%-18%) este cea mai populara, este de obicei sub forma de spray si dureaza intre 6 si 8 ore pe piele.
Apa de toaleta (4%-10%) este pentru persoanele care nu doresc sa poarte un parfum foarte “tare”, si nu este foarte scumpa.
Colonia este un “parfum” diluat aproape de tot, este folosita de obicei de barbati dupa ras.
Parfumurile solide sunt o combinatie de uleiuri parfumate si ceara, cu miros mai puternic decat cele lichide.
Evident, concentratia face diferenta, dar si felul in care aplici parfumul sau modul in care patrezi sticluta dupa ce o desfaci, poate face ca acesta sa dureze mai mult sau mai putin.
1. Ai grija sa nu iti dai o cantitate prea mare, sa-i ametesti pe toti din jur. Parfumul se aplica cu picatura (1-2), spray-ul cam de 3-4 ori. In timp te obisnuiesti cu parfumul pe care il porti in mod obisnuit si nu-ti mai dai seama cat de mult aplici doar dupa miros…asa ca numara aplicarile.
2. Cel mai bine dureaza mirosul aplicat pe punctele asa numite “de puls”, care emana caldura: incheietura mainii, tample, dupa ureche, pe gat, in spatele coatelor si genunchilor. Da-ti cu parfum cand esti doar in lenjerie intima, apoi imbraca-te. Pe piele parfumul se “deschide” cu adevarat, miroase subtil si se pastreaza mai bine decat pe haine.
3. Lumina si caldura strica mirosul parfumului in timp. Nu-ti pastra parfumul in baie, este cel mai prost loc. Pune-l pe toaleta din dormitor, departe de lumina soarelui.
4. O data dechis, parfumul se patreaza intre 1 si 8 ani. Aromele orientale dureaza cel mai mult, cele fresh cel mai putin. Daca iti dai cu un parfum doar din cand in cand, patreaza-l in cutia lui, la frigider.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

4 Comments

 1. jeni
  18/11/2009 / 20:31

  bune sfaturi

 2. 27/02/2010 / 23:48

  Ai scris detalii pe care nu le stiam 😀 interesant…

 3. teo
  20/04/2010 / 06:59

  Multumim, Un nume de parfum sau apa de parfum barbatesc fresh , care va place mult???

 4. DanaS
  27/04/2010 / 11:04

  Buna Teo, chiar daca nu sunt f fresh, imi plac mult parf de la casa Hermes, iar acum tocmai s-a lansat unul unisex care se potriveste f bine si barbatilor: Voyage d;Hermes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *