Cum sa-ti ingrijesti gatul si decolteul


Iti place? Click aici sa ii dai share!


In urma intrebarilor si dorintelor voastre, astazi am scris un articol despre gat si decolteu, mai precis, despre pielea sensibila din aceste zone.

Gatul si decolteul ne dau cumva, de gol, ele fiind printre primele care se rideaza, pateaza, care isi pierd din fermitate, care ne tradeaza varsta sau/si obiceiurile.

Mi-ati scris pe Facebook si Instagram despre dificultatile pe care le intampinati iar provocarea de a mentine pielea tanara si sanatoasa in zona gatului si a decolteului face parte si din viata mea.

Mai multa fermitate

Ce (trebuie sa) stii din start este ca pielea are nevoie de colagen si elastina pentru a-si mentine mai mult timp aspectul ferm si elasticitatea – despre colagen am scris recent un articol intreg aici dar are nevoie si de o sustinere buna prin antrenarea si tonifierea musculaturii.

Dietele drastice pot duce la pierderea fermitatii pielii in zona decolteului, iar grasimea si gravitatia afecteaza in cea mai mare masura pielea din zona gatului, asa ca frustrarile noastre sunt justificate.

Pielea gatului si a pieptului tradeaza, la fel ca mainile, varsta biologica a organismului. Insa, iti promit ca daca urmezi cateva reguli, nu doar fermitatea va fi imbunatatita, ci si aspectul pielii.

Exercitii pentru musculatura gatului 

Depozitele de grasime de sub mandibula, numite barbie dubla sau gusa, impreuna cu gravitatia ne fac un deserviciu urias. Dar, daca chiar vrei sa faci o schimbare, iti las mai jos cateva exercitii pe care sa le repeti zilnic.

 Exercitiul 1

Ridica usor capul si impinge barbia inspre inainte. Ramai in aceasta pozitie 10 secunde, apoi coboara capul usor si ridica-l din nou. Repeta miscarea de 20 de ori. Apoi coboara barbia in piept pentru a relaxa muschii.

Exercitiul 2

Lipeste limba de cerul gurii si impinge cu putere. In acelasi timp, ridica si coboara barbia. Repeta exercitiul de 10 ori.

Exercitiul 3

Da buzelor forma literei O, apoi ridica barbia in aer si mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde. Revino la pozitia initiala, apoi reia exercitiul. Repeta de 10 ori.

Exercitii pentru musculatura pieptului

Sarcina si alaptarea, variatiile mari ale greutatii, sutienele nepotrivite, exercitiile fizice intense, alimentatia si pozitia de somn gresite, menopauza, toate acestea sunt cauzele in lant ale pierderii aspectului suplu si ferm al pieptului. Pielea sufera si ea, in acelasi ritm, in mod direct.

Cred ca unul dintre cele mai bune exercitii pentru piept este plansa (plank), dar nu este singurul – am scris aici despre cum se face si ce beneficii are plansa.

Un alt exercitiu simplu pe care il poti face este asa: stai confortabil pe canapea sau pe covor. Lipeste palmele ca pentru o rugaciune, la inaltimea pieptului, tinand coatele la verticala. Apoi apasa palmele una impotriva celeilalte 10 secunde . Relaxeaza. Repeta de 20 de ori.

Nu uita ca exercitiile nu sunt de ajuns! Daca ai decis sa depui mai mult efort si sa faci si mai multe exercitii fizice, trebuie sa fii atenta si la echipament. Alege o bustiera care preia socurile, modeleaza bustul si este facuta dintr-un material confortabil, care absoarbe transpiratia si care permite pielii sa respire (altfel vei declansa sau agrava puseele de acnee).

Piele fina si aspect intinerit

Revin acum la nevoile directe ale pielii gatului si decolteului. Iti spuneam la inceputul articolului ca pielea are nevoie de colagen si elastina pentru a-si mentine aspectul ferm. Dar asta nu e tot. Pentru a avea un aspect luminos, sanatos, trebuie sa iei in considerare cam aceleasi reguli ca in cazul ingrijirii tenului.

Curatarea si exfolierea

Foloseste sapunuri blande cu pielea sau geluri bogate in aminoacizi pentru a reduce inflamarea si pentru a elimina toxinele din piele.

Exclude frecatul, trasul, impinsul – toate aceste miscari agreseaza pielea. Alege un exfoliant delicat sau foloseste un burete de baie konjac (cu carbune sau ceai verde, pentru efecte de curatare si antiinflamatorii). O data pe saptamana este de ajuns!

Hidratarea si protejarea

Pielea gatului si a decolteului are nevoie de aceleasi atuuri ale produselor de ingrijire: ingrediente cu efect de umplere, antioxidanti, de netezire, de regenerare, de fermitate si, MAI ALES, de protectie solara.

In principiu, daca ai o crema hidratanta pentru fata o poti aplica linistita pe gat si decolteu, dar, daca aceasta nu contine SPF, adauga inca un produs pentru protectie solara (in orice anotimp). Pielea de pe gat si piept are mai putine glande sebacee si mai putine melanocite, asa ca protectia sa naturala in fata soarelui este mult mai mica.

Evident ca exista si creme special dedicate pe care se specifica “pentru gat si decolteu”. Clarins care o gama mai larga, dar si Elemis, Estee Lauder, Collistar, Douglas Focus, Ecooking, Instant Effects – care by the way, imi place foarte mult si este nou nout pe piata – etc

Efectul antipete

Daca aspectul este neuniform, foloseste produse cu ingrediente antipete, exact ca pentru petele de pe ten – din nou, gasesti mai multe informatii aici:   insa, atentie la concentratie pentru ca pielea din aceasta zona este mult mai fina si poate avea reactii amplificate de inflamare sau inrosire la acizii de exfoliere (retinol sau acid glicolic).

Ce faci cu ridurile?

Daca apar primele linii, foloseste boostere si serumuri concentrate antiage, separat sau amestecate in crema hidratanta.

Ce faci cu acneea?

Daca observi inmultirea cosurilor, fii mai atenta la curatarea zonei, dar si la materialele cu care esti imbracata (zi, noapte, cand faci sport). Exista multe tratamente locale pe care le poti folosi (pe baza de arbore de ceai, acizi betahidroxy), insa, daca situatia o impune, mai bine mergi la medicul dermatolog!

Postura

Ai observat, poate, ca toate exercitiile pentru tonifierea musculaturii gatului si a pieptului impun o postura anume: una dreapta, corecta. Oricat de banal ar parea, postura este extrem de importanta pentru aspectul pielii din aceasta zona. Suntem tentate sa stam cocosate, cu umerii inainte, cu mainile pe telefon ore intregi, cu capul in jos, iar asa sustinem formarea de riduri si pliuri. Si nu doar in timpul zilei, ci si noaptea. Postura este importanta si in timpul somnului: alege sa dormi pe spate daca vrei sa ai pielea decolteului frumoasa mai mult timp sau, in loc de beauty sleep, vei obtine sleep wrinkles. In cazul in care te intrebai, nici dormitul pe burta nu ajuta: accentueaza liniile orizontale de pe pielea gatului.

Proceduri estetice non-invazive si minim invazive

Desigur, cand treaba devine serioasa sau dupa o anumita varsta, iti recomand din suflet sa mergi la dermatolog/estetician. Se pot face proceduri de preventie/intretinere (radiofrecventa, PRP, Mobilift) si este pacat sa nu profiti de tehnologie si ultimile descoperiri in materie.

Eu am inceput astfel de proceduri cam acum 10 ani, iar la acel moment nu le-am facut in mod constant dar acum sunt pe lista mea de prioritati legate de ingrijire.

Iata deci, recomandarile mele, tratamente pe care le fac si eu la Cronos Med.

Toxina Botulinica – Liftingul Nefertiti redefineste liniile maxilarului si ale gatului. Tratamentul injectabil cu toxina botulinica este minim invaziv si consta in aplicarea substantei in muschii depresori, benzile platismei si muschii colturilor gurii, care se contracta excesiv si trag pielea spre jos. Aceast tratament le este recomandat in special persoanelor cu varste intre 35 si 50 de ani, iar efectele sale se pastreaza intre 4 si 6 luni. 

Biorevitalizare cu aminoacizi, vitamine si acid hialuronic (gat si decolteu) – In cazul ridurilor de pe decolteu sau gat, este recomandata in special in stadiul incipient al acestora, injectarea aminoacizilor si a vitaminelor, in 2-4 sedinte. Astfel, pielea devine mai hidratata, productia de colagen este stimulata, per total, calitatea pielii este imbunatatita. 

Microneedling (gat si decolteu) – Tratamentele cu microace sunt extrem de benefice in cazul liniilor fine aparute pe decolteu. Microcanalele create de dispozitivul cu microace (vorbim si de Dermapen si de Cronosderm) permit penetrarea profunda a substantelor aplicate. Iar aici medicul este cel care decide ce combinatii de substante sunt potrivite pentru fiecare pacient. Poate fi vorba de PRP – pentru regenerarea pielii, de peeling-uri cu acizi pentru imbunatatirea structurii si texturii pielii, un cocktail de vitamine si acid hialuronic pentru calitatea pielii si luminozitate. Bineinteles, microneedling-ul este un puternic stimulator natural de colagen propriu. 

Ultraformer III (gat) – sistem noninvaziv ce se bazeaza pe ultrasunete macro si micro focalizate, supranumit si aparatul pentru lifting facial nechirurgical. Ultrasunetele patrund in profunzimea tesuturilor, lucreaza in timp, oferind in schimb un efect de skin tightening, deci este ideal in cazul pielii lasate, conturului mandibular neuniform si barbiei duble.  Rezultatele sunt cumulative, incep sa se vada dupa 4 saptamani de la prima sedinta, urmand ca la urmatoarele sa fie din ce in ce mai evidente.  (Este singurul tratament din cele enumerate mai sus pe care nu l-am incercat, dar am vazut rezultatele)

Daca ai ajuns pana aici, inseamna ca chiar esti interesata de solutiile pentru o piele cu aspect tanar si ca sa inchei intr-o nota pozitiva iti mai spun un truc: ca sa arate magic pielea decolteului, in loc de crema hidratanta sau in combinatie cu ea, foloseste un pic de ulei de corp.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

4 Comments

  1. 18/09/2020 / 18:39

    Mi-a placut articolul, foarte utile sfaturile 😉

  2. Diana T?nase
    24/09/2020 / 16:50

    Foarte util ?i necesar articolul.. (mai ales pentru femeile din categoria 45+?)Puncteaz? atât de bine aspecte pe care de multe ori le neglij?m.

  3. 20/01/2021 / 12:45

    Foarte bune exercitiile musculatura gatului.

  4. Alina Bara
    05/04/2021 / 13:35

    Exceptional serumul pentru gat si decolteu de la Instant Effects! Iti multumesc pentru recomandari, Dana! Te imbratisez, draga mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *