Cum sa faci corect sauna uscata (finlandeza)


Iti place? Click aici sa ii dai share!Sauna uscata
are numeroase beneficii pentru sanatatea intregului organism dar si pentru piele, iar acum, cu vremea de afara, este un mod de relaxare (si nu numai) care chiar merita incercat.

In momentul in care alegem sa mergem la sauna, trebuie sa cunoastem atat indicatiile cat mai ales contraindicatiile acestei terapii, cateva reguli de baza de conduita, dar si ritualul in sine, pentru ca exista asa ceva.

Iata ce spune prietena mea Sonia Argint Ionescu intr-o recenta postare de pe blogul ei.

” Iarna ador sa merg la sauna si sa simt aerul fierbinte care ma incalzeste pana in maduva oaselor. Am acest obicei de mai multi ani si, in sezonul rece, obisnuiesc sa intru in sauna uscata o data pe saptamana. Insa expunerea la o temperatura inalta trebuie facuta intr-un mod responsabil. In plus, exista cateva reguli de comportament in sauna, pe care este bine sa le respectam pentru a ii lasa si pe cei de langa noi sa savureze momente de liniste si relaxare. In urma cu ceva timp m-am informat despre tot ce presupune sauna finlandeza si astazi o sa va povestesc ce am aflat si am aplicat, ever since! “

Cititi mai departe intreg articolul aici

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. monica
    27/01/2016 / 13:44

    interesant articolul. eu merg cam la 2 sapt la sauna aici in germania. si uscate si umede. personal prefer sauna umeda si dintre cele uscate cea cu sare. oricum faptul ca on romania ca si in multe alte tari, saunele sunt separate e un plus si sper sa ramana asa. te simti mult mai in largul tau intre persoane de acelasi sex. de obicei in toate saunele in care am fost exista cel putin 1-2 saune unde accesul e doar pt femei si credeti ma ca sunt pline. in cele comune gasesti ori doar cate un cuplu, care la intrarea altor persoane se simt jenati si ies imediat, ori persoane in varsta de peste 65-70 ani. si credeti ma ca nu raman infasurati in prosoape cum ar fi decent si de bun simt din punctul meu de vedere. nu cred ca am cunoscut asa multe femei nemtoaice care sa nu fie deranjate ca un mos libidinos se holbeaza propriu zis la ele. de fapt problema nu e sauna mixta, daca toti si ar pastra prosopul pe ei, problema e asa zisul “fara textile” in sauna comuna. ideea de sauna mixta de nudisti nu e chiar atat de imbratisata de toti nemtii, asa ca mai bine ca nu exista la noi?

  2. Dana Sota
    27/01/2016 / 16:02

    Clar Monica, mai bine asa :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *