Cei mai potenti ingredienti anti-age pentru noapte (1)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


100012_lIn primul rand incep prin a explica din nou diferenta intre termenii “ant-age” si “anti-wrinkle”, des confundati de multa lume. Produsele anti-age (impotriva imbatranirii) le poti folosi chiar mai devreme de 20 de ani, cum ar fi exemplul anti-oxidantilor si produselor cu SPF, pe cele anti-wrinkle le folosim dupa 35-40 de ani, cand nu mai este deajuns doar preventia. Exista produse care sunt deopotriva anti-age si anti-wrinkle.
Ciclul anti-age de 24 de ore presupune lupta importiva tuturor agresiunilor mediului, iar daca ziua este clar ce produse de ingrijire trebuie sa folosim, noaptea este perioada cand pielea se auto-reface, asa ca nu-i strica o mana de ajutor din partea noastra.
Somnul in sine este un puternic ingredient anti-age pentru ca oboseala si orele putine de dormit afecteaza in mod dramatic sanatatea pielii. In perioadele de somn, cortisolul si insulina sunt produse la cote maxime de catre organism, iar colagenul se reface in mod accelerat. Hormonii de crestere care ajuta la repararea celulara si a tesutului apar in stadiul cel mai adanc al somnului.
Noaptea este deci, perioada optima de a incetini, si de ce nu, a intoarce timpul inapoi; expertii sustin ca datorita fluxului sanguin ridicat pe timpul noptii, absorbtia ingredientilor aplicati pe piele este mult mai mare, iar acestia continua sa “lucreze” mult timp dupa ce penetraza pielea.
1. RETINOLUL – acest ingredient accelereaza procesul de improspatare celulara la nivelul pielii, lucrand la nivel molecular pentru reparare si innoire. Este un ingredient activ puternic care stopeaza si reduce aparitia liniilor fine, chiar si a ridurilor, ajuta la producerea propriului colagen. Pentru a avea efectele dorite, retinolul trebuie sa se gaseasca in proportie de 0.5-1 % in produsul respectiv. Vichy Liftactiv Retinol AH Night contine si acid hialuronic pe langa retinol, ceea ce da un plus de hidratare pielii. Din gama acesta se gaseste si crema de zi, cu protectie SPF 18. Totdeauna trebuie folosit SPF ziua, dupa ce se aplica retinol seara. Skinceuticals este un alt produs excelent pe baza de retinol. Se recomanda a fi folosite dupa 35 de ani.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

51 Comments

  1. Dana Sota
    16/10/2015 / 08:20

    Buna Cristina, indicatiile de pe ambalaje legate de varsta sunt orientative. Daca ai nevoie (si cosmeticiana sau alt specialist iti spune acest lucru) il poti folosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *