Vitamina C (2)


Iti place? Click aici sa ii dai share!Un alt derivat foarte des utilizat in produsele cosmetice este MAP (magnezium acsorbyl phosphate), un ester sintetic din vitamina C. Acesta are un PH ridicat si o concentratie mica de acid, ceea ce il face mai usor de tolerat de piele (chiar si de cea mai sensibila), are capacitatea sa uniformizeze tenul si sa il faca mai stralucitor, mai hidratat, si inca un lucru important, are proprietati antioxidante.
Totusi, aceasta varianta ramane mai “slaba” ca si rezultate decat acidul L-ascorbic. Se pot intalni pe piata diverse formule care, pe langa derivatii din vitamia C sa contina si alte vitamine, ceea ce face ca produsul sa fie unul anti-age.
O alta varianta este derivatul sintetic ascorbyl palmitate (nu trebuie sa retineti toate aceste denumiri, dar este bine sa va sune cunoscut, pentru ca apoi sa stiti sa le identificati in lista de ingrediente a produsului cosmetic) , foarte bine tolerat de piele si foarte stabil. Molecula de vitamina C astfel formata nu genereaza radicali liberi, nu oxideaza, penetreaza mai bine si mai rapid pielea, stimuland astfel producerea de noi fibre de colagen, stopeaza formarea noilor riduri.
Exista pe piata foarte multe branduri care contin vitamina C sub diverse forme, dupa cum spuneam, ideal este sa contina un procent suficient de ingredient activ. As da ca exemlu Skinceuticals, Mario Badescu, Garnier Skin Renew, The Body Shop, etc
Fara legatura cu subiectul, va propun sa vizionati si apoi, sa comentati, urmatorul clip 🙂 ! Enjoy !
http://www.youtube.com/watch?v=9mIBKifOOQQ

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

6 Comments

 1. petrov
  19/01/2012 / 10:50

  Buna Dana! Nu inteleg un singur lucru, vitaminca C este sensibila la UVA si UVB de aceea trebuie tinut in recipienti mati si de culoare inchisa si atunci de ce multa lumea o foloseste ziua cand radiatiile ultraviolete alfa si beta o distrug prin oxidare? sa zicem ca folosesti factor de protectie 50 dar asta ar insemna sa te dai de 2 in 2 ore ( parca asa imi aduc aminte de durata spf-ului ). Nu e mai bn sa il folosim noaptea?

 2. gabry.C
  19/01/2012 / 13:34

  eu am tenul mixt e bun pt mine un ser cu vit C ? cand e mai bine sa l fol seara sau dimineata ? te intreb pt ca as vrea sa mi iau si Retexturing de la SkinC. nu stiu ce sa fac sa mi iau doar serul cu vit C sau ambele si sa le fol in paralel. da mi sfat te rog mult tinand cont ca inca nu mi au disparut petele dar mi s au atenuat de la masca MB pe care continui sa o fol

 3. Dana Sota
  20/01/2012 / 09:37

  Buna Petrov, unele brnaduri o recomanda ca si anti-oxidant, in rutina de dim (dar nu au concetr f mare) iar altele, cum ar fi MB, in rutina de seara.

 4. Dana Sota
  20/01/2012 / 09:59

  Buna Gabry, da e f bun serul pt tenul mixt; foloseste-le pe rand, impreuna sunt prea “mult” ; Retexturizing se fol seara, cred ca si cel cu vit C la fel, dar scrie pe ambalaj.

 5. gabry.C
  20/01/2012 / 13:23

  merci mult. o sa fol serul cu vit C. in leg cu mastile MB am fol si Cucumber Tonic Mask imi place mult cu siguranta cand vin in tara o sa mi mai iau una 🙂

 6. gratiela
  20/01/2012 / 19:33

  Paralel de clip – chiar daca Basescu va scapa de piata Universitatii tot va fi “condamnat”. Mare atentie la tineret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *