Un nou specialist pentru voi!


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Gandindu-ma azi la ce facem noi aici, la subiectele abordate si temele de beauty sucite si rasucite pe toate partile, si ce se intampla in jurul nostru (nu, nu o voi da nici in politica, nici in social dar la asta ma refer) mi s-ar parea mai potrivit ca blogul sa se cheme in loc de “Frumusetea se invata”, “Tara arde si baba se piaptana”… un nume mai potrivit si foarte actual, din pacate. Ce parere aveti? Sau il putem pune ca subtitlu… Hm, umor negru!
Anyway, nu vreau sa fac acum filozofii, dar era o idee … Intorcandu-ma la interesele noastre care pot parea frivole in context, vreau sa va aduc aici un nou specialist, dr. Sebastian Pop, pe care l-am cunoscut acum ceva vreme si deja vi l-am recomandat cu diverse ocazii. Dupa cateva proceduri incercate la dansul in cabinet, mi-a captat atentia si increderea, de aceea vi-l recomand cu caldura, pentru rezolvarea multor inestetisme dar si problemelor dermatologice.
De astazi, dr.Pop va avea o rubrica intitulata “Dermato” unde va trata tot felul de teme legate de sanatatea si frumusetea pielii si va raspunde intrebarilor voastre de specialitate. dr-pop_160x240
In cateva cuvinte, ii voi face o scurta prezentare: dupa terminarea Facultaii de Medicina si Farmacie, dr. Pop a plecat in Germania si a lucrat ca sef al sectiei de dermatologie in cadrul Clinicii private de dermatologie, Chirurgie plastica si estetica JungbrunnenKlinik din Bonn; a participat la numeroase cursuri de tratemnet cu laserul si IPL, avand diploma de Expert in preventia prin tratament laser; a participat la mii de interventii dermatochirurgicale timp de 6 ani, este expert si trainer in tratamentul neurodermitei si dermatitei atopice. Din 2006 este membru al societatii Internationale de Chirurgie dermatologica, iar din 2008 s-a hotarat sa revina in Romania pentru a lucra in propriul cabinet, pastrand standardele si calitatea muncii cu care a fost obisnuit de-a lungul anilor petrecuti in strainatate. Dupa cum vedeti, dr.Pop este un ‘asset” pentru blog, ma bucur ca este aici si sunt convinsa ca va vor fi de mare ajutor sfaturile si articolele sale.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:
Share:

169 Comments

  1. Lorena
    28/05/2010 / 10:28

    Felicitari domnule doctor Sebastian Pop!

  2. maria
    28/05/2010 / 12:55

    In sfarsit !!!!!
    Merita sa faci drumul pana la Bucuresti(vb de provincialii de noi :d) .
    Personal multumesc pentru informatie.. din suflet ! Mult succes d-lui doctor Pop in cariera si speram ca nu va fi dezamagit de tara aleasa pentru desfasurarea activitatii .

  3. Oana
    28/05/2010 / 13:09

    Super….de abia astept un sfat in privinta problemelor pe care le am. Am 27 ani, de ceva ani buni, cred ca sunt 10 ani, daca nu si mai bine de cand ma confrunt cu ele. Una din probleme, am pielea foarte uscata si nu stiu ce sa ii mai fac pentru a nu mai avea aspectul acesta si sa nu mai existe nici senzatia de piele uscata. O alta, la care am facut diverse tratamente dar fara nici un rezultat, destul de des imi apar niste basicute mici,puriginoase…ca zona apar la ambele maini intre degetul mare si aratator si la picioare la baza degetului mare. Ce ma sfatuiti sa fac ?

    Toate cele bune ๐Ÿ™‚

  4. Monica
    28/05/2010 / 15:02

    excelent!! abia astept sa il bombardez cu intrebari! ๐Ÿ™‚ chiar ma framanta niste aspecte, in special, legate de alunite…

    de ex.: am multe alunite, insa doar 2-3 sunt iesite in relief. cea care ma deranjeaza se afla pe spate, este cam cat o moneda de 10 bani (cred ca tot timpul a fost asa), e conopidiforma (daca inteleg bine termenul: e cumva crapata, neregulata) – din nou, cred ca mereu a fost asa, culoarea nu si-a schimbat-o in timp, zic eu. ma deranjeaza faptul ca, atunci cand eram mai mica, o mai agatam. acum, am invatat sa traiesc cu ea, dar mereu mi-e teama sa nu se rupa, pare fragila si fac totul in functie de ea, incercand sa o protejez.

    as vrea sa o scot, dar nu stiu la cine sa merg si care sunt procedurile ce trebuie facute inainte de a scoate o astfel de alunita. practic, as vrea sa am incredere ca medicul care o tine sub observatie chiar stie ce face (nu de alta, dar in RO auzi tot felul de “minunatii”…). ce investigatii ma sfatuiti sa fac? ati putea sa-mi recomandati un medic bun in zona de Vest a tarii (Timisoara, Arad)?

    va multumesc frumos si va urez bun venit pe site si succes in tot ce faceti! ๐Ÿ™‚

  5. Diana
    28/05/2010 / 15:04

    M-ar interesa si pe mine unde putem gasi cabinetul domnului doctor, intrucat cred ca mi-ar fi mai utila o consultatie pentru o problema cu care ma confrunt de mica.
    Am bratele pline de cosulete mici si uscate de la pubertate si nu am gasit niciun tratament care sa le faca sa dispara, doar bronzul le mai estompeaza.

  6. gabryC.
    28/05/2010 / 16:01

    e super ca ne indrumi spre medici experti asa evitand urate experiente(eu am avut) un dermatolog bun face cat o casa pt mine pt ca un diagnostic corect iti poate salva pielea si nu numai.TE PUP DULCE DanaS

  7. Petronela
    28/05/2010 / 20:04

    Buna seara,

    cum putem lua legatura cu dl.doctor Pop ?
    Sunt din provincie si am o problema cu venisoarele de la membrele inferioare…sunt subtiri,mov ,nedureroase insa inestetice…Am fost la dermatolog si mi s-a propus din toamna laserul…Pana atunci iau detralex.Ce parere aveti ?

    Multumesc,

  8. florentinaradu
    28/05/2010 / 20:35

    MULTUMIM PENTRU INFORMATIA PRETIOASA CU PRIVIRE LA
    CABINETUL DOMNULUI DOCTOR POP.
    TREC UN PIC DE LA REGISTRUL MEDICAL LA CEL DE INFRUMUSETARE,SI VREAU SA TE INTREB DACA STII DE PRODUSELE CASMARA?AM VAZUT NISTE MASTI DEOSEBITE,IN SPECIAL CU GOJJI.
    MULTUMESC

  9. Clara
    28/05/2010 / 21:47

    Buna, Danutzo, felicitari pt tot ce faci ! O idee buna cu aceste consultatii. Chiar il rugam sa ne spuna muuuuulte despre aceasta dermatita atopica, mai ales cea la bebelusi. Eu am reusit s-o infranez folosind exclusiv gelul de dus Uriage, pielea e vizibil transformata. Asta ii recomand si Oanei de mai sus, daca imi permiti. Este excelent si cred ca buba e de fapt la produsele de masa, cele cumparate din supermarket. Cele cu pielea uscata clar trebuie sa cumpere numai din farmacii. Si, ca sa te conving Dana ca am stofa de “consilier”, ii spun si Monicai ca alunitele se pot scoate f usor, cu laser, la Medlife. I did it si sunt f multumita. Mi-am scos si niste veruci sau papiloame, care sunt un pericol fiindca se inmultesc. Si sfatul medicului a fost, desigur : FARA EXPUNERE LA SOARE…. nu ca o consecinta a interventiei, ci pt ca asa e cel mai bine pt noi…va pup pe toate !

  10. Miha
    29/05/2010 / 05:42

    Dana, am fost la recomandarea ta si am fost tare multumita dupa tratamentul prescris de domnul dr intradevar un adevarat specialist.
    Ma bucur ca ai postat.
    Felicitari domnule doctor!

  11. lavinia
    29/05/2010 / 08:10

    Abia astept primul post din aceasta nou
    rubrica si mai ales subiectul despre acnee!
    Felicitari Dana pentru aceasta idee!

  12. Cata
    29/05/2010 / 09:55

    Buna Dana! Scuze de off-topic, dar a venit vara si ma framanta o intrebare. Ai zis in posturile tale ca este bine sa aruncam cremele cu SPF de anul trecut. Dar regula se aplica si lotiunilor tip spray? Ma gandeam ca inca mai sunt bune, tinand cont ca nu intra in contact cu aerul. Ce sa fac? Sa achizitionez unele noi?

  13. HaZaRd
    29/05/2010 / 12:41

    Minunata alegere cu postarea unor articole ale domnului doctor tinand cont ca e un specialist in domeniu` si avand asemenea referinte.
    In ultima vreme consultand diversi dermatologi am ajuns la concluzia ca e o meserie de finete daca o pot numi asa…sunt foarte putini cei care nimeresc si “leacul” potrivit.
    Clara am si eu o intrebare daca doresti sa`mi acorzi “consilierea” ๐Ÿ˜€
    Cam cat de urata ramane cicatricea dupa o astfel de interventie? ca am auzit fel si fel de pareri si as vrea sa stiu daca e mai inestetica o alunita mai mare decat o cicatrice( asta in cazul in care ar ramane)mentionez ca le`as extirpa pe motiv pur estetic nu ca ar fi ceva in neregula cu ele.

  14. DanaS
    29/05/2010 / 17:46

    Eu asa zic Cata, chiar daca nu intra in contact cu aerul, au termene de garantie limitate, iar in timp scade eficienta produsului.

  15. Cata
    29/05/2010 / 19:03

    Multumesc de raspuns :D… Expira in 2011 dar cred ca cel mai bine e sa iau una noua.

  16. Clara
    29/05/2010 / 22:51

    @HAZARD Eu am avut 2 alunite pe spate de marimea unui bob de fasole si erau iesite in afara… dupa interventia cu laser, ai o arsura locala, ca si cum ai fi fost atins cu tigara…arsura e vizibila cam o luna, dupa care se formeaza o crusta si cade…se mai zareste doar o urma punctiforma, insesizabila… nu mai spun ca daca sunt mai mici, dispar urmele complet…oricum, cel mai in masura sa indice interventia este medicul, dupa ce le vede…Succes !

  17. DanaS
    30/05/2010 / 08:23

    Buna Florentina, nu am incercat nimic de la ei, dar fetele au scris ca le-au placut tratamentele.

  18. DanaS
    30/05/2010 / 08:36

    Buna Petronela, si eu merg la toamna la dr Pop pt laser, aceeasi probl. Am incercat in martie pe o zona, si am sperante, sunt mult mai estompate vinisoarele. Poti continua cu Detralex. Pe dr Pop in gasesti cu programare, in str Povernei 31-33, tel 021 317 24 40 sau 0722 254 680.

  19. 30/05/2010 / 10:28

    @Oana
    probabil ca este vorba despre o dishidroza, mai ales in contextul unei pieli uscate in general. Tratamentul, din pacate, nu este unul care sa te scape de dispozitia de a dezvolta aceste simptome dar cu o preventie buna, hidratare intensiva, emulsii cu uree si vitamina A sau derivati, se poate controla destul de bine dishidroza! Pentru cazuri mai severe s-a folosit cu succes si injectarea de toxina botulinica in zona palmelor.

  20. 30/05/2010 / 10:50

    @Monica,
    Ma bucur de aceasta intrebare pentru ca alunitele sunt un subiect pe marginea caruia s-au nascut o serie de mituri, mai ales in Romania, care mai de care mai false.
    Alunitele reliefate, sau cum se numesc ele: nevi dermali papilomatosi, sunt cele mai nepericuloase alunite, acestea se pot mari odata cu trecerea anilor sau isi pastreaza dimensiunile, insa nu se transforma in melanoame. De obicei constituie o problema estetica si pot fi excizate fara nici un fel de riscuri. Este obligatoriu insa, ca si in cazul oricarei excizii la nivelul pielii, sa trimitem alunita pentru o analiza histopatologica, chiar daca nu suspectam un cancer de piele.
    Alunitele la care trebuie sa fim foarte atenti, sunt cele inchise la culoare, de la nivelul pielii, care isi modifica forma, coloratia, au margini neregulate etc, lucruri pe care cel mai bine le observa un dermatolog la o analiza dermatoscopica, mai ales la exemnul dermatoscopic computerizat. Prin aceasta metoda, alunitele sunt marite de 20-100x si orice modificare poate fi vizualizata.
    In momentul in care in urma dermatoscopiei, medicul considera aceste alunite periculoase(atipice), le va exciza cu o margine de siguranta de 1 mm si le va analiza dpdv histopatologic pentru a fi sigur ca alunita este excizata complet si pe margini si in profunzime. Acest tip de operatie, cu analiza imediata a marginilor si o excizie cat mai precisa a modificarilor, se numeste Chirurgie Mohs si impreuna cu dermatoscopia digitala, sunt cele mai bune metode pentru a preveni formarea unui melanom (cancer de piele) dintr-o alunita preexistenta.
    Din pacate nu cunosc colegii din alte zone ale tarii, fiind de scurt timp totusi inapoi in tara, insa va astept cu drag oricand aveti drum la Bucuresti pentru o consultatie!

  21. 30/05/2010 / 11:16

    @Clara,
    multumesc de intrebare, voi reveni intr-unul sau mai multe articole cu info despre dermatita atopica, mai ales la copii. Este un subiect foarte delicat si trbuie tratat cu multa seriozitate, nu doar cu cateva produse dermato/cosmetice pentru ca este o boala care poate afecta chiar dezvoltarea psihologica a pacientului. Uneori poate avea un impact extrem de negativ asupra intregii familii a pacientului asa incat in cazurile grave este necesara si o consiliere a acestora.
    Dermatita atopica face parte dintr-un sindrom, Sindromul Atopic, care include si rhinoconjunctivita alergica si astmul alergic. Poate aparea singura, impreuna cu celelate afectiuni sau pot aparea pe rand.
    Tratamentul si masurile preventive trebuie sa facute obligatoriu sub indrumarea medicului (dermatolog/alergolog/medicina interna)! Iar pentru modularea sistemului imunitar este foarte buna climaterapia.
    Hidratarea se face in functie de starea pielii si trebuie adaptata in continuu la nevoile acesteia, nu exista un tratament standard!

    In ce priveste alunitele, aceste de regula NU se trateaza cu laserul. Daca o alunita prezinta potential de transformare intr-un cancer de piele si este vaporizata cu laserul, marginile acesteia nu mai pot fi controlate si nu vom sti niciodata daca tot ce a fost periculos din acea alunita a fost indepartat sau nu! Si mai ales nu se indeparteaza NICIODATA ceva de la suprafata pielii fara o analiza histopatologica!

  22. 30/05/2010 / 11:29

    @HaZaRd
    Buna, daca vorbim despre excizia alunitelor, sau in general a unei modificari la nivelul tegumentului, aceasta trebuie sa fie excizata in asa fel incat adaptarea marginilor sa fie facuta cat mai estetic si fara sa existe tensiune in marginile cicatriceale. Partea estetica incepe inca din momentul in care lama bisturiului penetreaza pielea, se continua cu tehnica de sutura, ideal fiind ca suturile sa se faca in mai multe straturi si include si tratamentul/ingrijirea zonei dupa excizie (ca. 1 saptamana), acesta fiind aproape la fel de important ca si excizia in sine. In felul acesta rezultatul poate fi unul foarte bun dar dupa cum vezi tine de multi factori.
    Nimeni nu poate promite sa faca o excizie fara sa lase un semn, insa daca se respecta toate lucrurile despre care am vorbit, rezultatul poate fi unul extrem de multumitor.

  23. HaZaRd
    30/05/2010 / 14:51

    Multumesc mult Clara de raspuns si multumesc si domnului doctor. Eu am fost diagnosticata cu nevi seboreeci (sper sa fi retinut bine) si tot asa am inteles ca sunt multi factori care influenteaza rezultatul final, chiar si felul cum pielea ta reactioneaza la o vindecare. Cat despre excizia lor la suprafata cred ca e ceea ce se numeste cauterizare (repet, cred) si am inteles ca astfel de practica ar fi interzisa prin lege.

  24. Ramonutza
    30/05/2010 / 20:39

    Buna,
    Este pt prima data cand “navighez” pe acest site si pot spune ca este foarte interesant.Sper sa ma puteti ajuta si pe mine si sa gasesc si eu insfarsit sfaturile de care am nevoie.De 2 ani locuiesc in Germania si odata cu schimbarea domiciliului au inceput si problemele mele cu tenul,a devenit mai uscat desi nu stiu daca este corect spus asa,pentru ca orice crema hidratanta as folosi tot mi se pare ca nu este destul de hidratat si hranit.Mai mult de atat in urma cu un an,desi am 29 de ani am avut varicela si parca de atunci situatia s-a inrautatit si mai mult,adica tenul meu este extrem de uscat si ma strange ori de cate ori imi spal fata si a devenit foarte sensibil,am desul de multe “cosulete”sa le sp asa,mici pete rosii care cateodata sunt si pruriginoase.Tin sa precizez ca desi folosesc numai produse organice(Annemarie Bรถrlind,D-nul Doctor ar trb sa le stie venind din Germania)pt ten uscat si foarte uscat,tot nu sunt multumita de rezultate.Sunt chiar disperata si nu mai stiu ce sa fac.As fi foarte recunoscatoate daca as putea gasi aici un sfat bun!
    va multumesc anticipat si va doresc multe realizari!

  25. DanaS
    31/05/2010 / 08:29

    Buna Ramo, dl dr iti va raspunde zilelea astea, ma bucur ca ne citesti!

  26. CrisR
    31/05/2010 / 09:11

    Dana ai avut o idee minunata.
    Am o itrebare pentru d-nul doctor. Acum ceva timp am facut o alergie a pielii care sa manifesta prin mancarimi si aparitia unor pete rosii urmata de umflaturi mici ale pielii cu aspect de bubite. Nu am ratat nici-o zona, unde ma scarpinam apareau aceste bubite de ziceai ca ma transform intr-un mic crocodil ๐Ÿ™‚
    Cu timpul au inceput sa se mai duca si sa nu mai am asa mancarimi. Credeam ca am pielea uscata si am tratat-o ca atare. Acum dupa epilare apar aceste bubite in relief care se retrag dupa circa 1 ora si ceva. Precizez ca inainte de asa zisa alergie pielea doar se inrosea la epilat. Aveti idee daca e vorba de o boala a pielii sau am ramas cu sechele ๐Ÿ™‚ ?
    Multumesc.

  27. narcisa
    31/05/2010 / 12:08

    Buna Dana,
    felicitari pentru ideea de a creea o rubrica pentru Dr Pop ,am fost si eu la un consult dupa ce am citit la tine pe blog.Mi-a placut de dinsul si sper sa ”colaboram ”in continuare.

  28. Ramonutza
    31/05/2010 / 16:52

    Multumesc pt promtitudine si astept cu nerabdare sfaturile voastre.Mai tin sa precizez ca am o alimentatie,as spune eu sanatoasa(multe legume si fructe,etc)si ma hidratez cred eu bine,band in jur de 2L apa pe zi.
    Pe curand Ramonutza!

  29. Alexandra G.
    31/05/2010 / 17:11

    Buna ziua d-le doctor!

    Va scriu din Austria si sunt extrem de fericita ca Dana a avut ideea minunata de a va coopta…felicitari Danei pentru tot ce face, o citesc de ceva vreme!

    Asadar, problema mea este neurodermitis cu care a fost diagnosticat al meu bebe inca de la doar trei saptamani de viata.

    Incerc sa fiu cat mai succinta si preciza in prezentare, pentru ca, va marturisesc, am avut si inca mai am mari dubii vav de diagnosticare, desi am consultat trei medici dermatologi (doi in Austria si unul la Berlin) si inca doi pediatri locali.
    Astfel, initial au aparut pe fata cateva puncte rosii care s-au dezvoltat doar prin evidentiere ca marime, iar zonele invecinate au devenit rosii…s-au raspandit apoi pe toata suprafata fetei, un pic pe ceafa, sub barbie si zona frontala a gatului si cateva pe piept. O singura data, in decursul celor aproximativ 3 luni cat a durat pana au disparut de tot, au migrat si pe pielea capului, dar aici au disparut cel mai rapid, in numai cateva ziele de la aplicarea tratamentului.
    In schimb, zonele cele mai afectate au fost obrajii, fruntea si barbia, unde dupa aplicarea unguentului se mai estompau sau dispareau…din pacate, a doua zi isi faceau iarasi aparitia.

    Ne-au fost recomandate spre utilizare urmatoarele:
    *PROTOPIC 0,03% – salbe – Tracolimus-Monohydrat;
    *BALNEUM – Dusch/Waschlotion, respectiv creme;
    *EAU THERMALE AVENE – creme fรผr trockene bis sehr trockene Haut – pe aceasta sa o folosim dupa ce dispar complet, pentru combaterea pielii uscate…desi, dupa ce au trecut in totalitate toate semnele, pielea a ramas curata si catifelata ca si cum nu ar fi fost absolut deloc afectata.

    Pe toate aceste produse le-am folosit efectiv numai si numai atat cat si cum ne-au fost prescrise.

    Precizez…de fiecare data cand scoteam copilul la plimbare in aer liber, in doar cateva minute dispareau total, iar la revenirea la temperatura din apartament reapareau in decursul catorva ore, insa nu atat de evidente cat erau dupa somnul de noapte. Victor este nascut in decembrie austriac si se pare ca-i priesc cel mai bine temperatura si aerul din aceasta perioada:))

    De asemenea, temperatura si umiditatea camerei lui nu au depasit niciodata parametrii normali si in general, nici temperatura ambientala a casei (pe timp de iarna) nu trece de 19ยฐC.

    Istoricul genetic al familiei nu prezinta astfel de afectiuni, nici sotul meu si nici eu nu am avut vreodata si nici nu avem niciun fel de alergii sau sensibilitati cutanate.

    Nici nu stiu ce sa va mai scriu, ca sa ma puteti cat de cat lumina, macar in ceea ce priveste prevenirea redeclansarii acestei afectiuni, caci din cate ni s-au zis si din ce m-am mai documentat, se pare ca poate reaparea oricand, leac definitiv pentru eradicare neexintand.
    As dori sa ma indrumati vav de preventie ori mijloacele, metodele care pot ajuta la aceasta.

    Mai adaug atat…dupa aplicarea pe durata a 10 zile consecutive (expres precizata ca perioada maxima de folosire a Protopicului)am facut pauzele de rigoare impuse si abia la reaparitia bubitelor am reaplicat unguentul, insa pentru ca au recidivat mereu in reaparitie mi s-a recomandat sa incetam orice fel de tratament, iar in final, fata s-a curatat de la sine…fata pe intrega perioada cat a fost afectata avea aspect de zona batuta cu urzica si nicidecum de plaga uscata, descuamata…poate si de asta, eu inca sunt indoita cu privire la diagnosticare ori sunt doar Toma necredinciosul:))).

    Va multumesc anticipat pentru raspuns!!!

  30. teodora
    01/06/2010 / 16:29

    Buna Dana,
    Felicitari pentru blog(este exceptional!) si pentru ideea de a-l aduce pe domnul Dr. Pop ”printre” noi..
    Am si eu o intrebare pentru domnul doctor. De cativa ani am o problema in zona inghinala care se manifesta prin aparitia unor bube rosii purulente( cu firul de par inauntru).Aspectul este foarte inestetic facandu-ma sa-mi fie tare rusine sa ma expun la soare. Aveti idee daca am contactat un stafilococ sau se intampla de la epilat?Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc foarte mult.

  31. 02/06/2010 / 17:23

    Buna ziua, domnule doctor, (si multumesc tare mult, Dana)

    Ma bucur tare mult sa pot sa va adresez o intrebare, in legatura cu o problema care ma deranjeaza de cand ma stiu. Dupa fiecare epilare (ceara calda sau de unica folosinta) pielea mea se irita foarte tare si mai ales pe brate se declanseaza un prurit ingrozitor. Pe timpul zilei ma controlez,nu ma scarpin deloc, dar noaptea sunt de neoprit… Am incercat sa ma leg la maini,sa ma trezezc la intervale regulate, dar nu m-am ales decat cu dureri de cap. Am folosit, la recomandarea medicilor la care am fost creme peste creme (Locoid, Lipobase, Locobase etc) dar nimic nu ma ajuta. Sunt foarte trista, mai ales ca in ultima vreme, pe partea interna a mainilor am cateva pete rugoase care se resorb la intervale de timp si apoi reapar. In plus, pielea mainilor s-a patat foarte inestetic, ca si cand mi s-ar lua bronzul (mentionez ca nu sunt bronzata deloc, nu stau la soare).

    va multumesc anticipat de mii de ori!

  32. 02/06/2010 / 19:15

    @Ramonutza
    E adevarat ca schimbarea climei sau a apei cu care ne spalam etc., poate avea efecte asupra tenului, sensibilizand-ul. De asemenea exista si alte suferinte ale tenului, care sunt asemanatoare cu tabloul descris de dvs., precum Rozacea, motiv pt care ar fi bine sa va vada un dermatolog, pentru ca atunci un tratament cu IPL-ul poate ajuta foarte mult! Daca locuiti pe langa Bonn va recomand o vizita la Prof Alina Fratila, http://www.jungbrunnenklinik.de
    Daca cremele pe care le folositi nu hidrateaza suficient iar senzatia de disconfort nu dispare, ar fi indicat sa adaptati cremele la nevoile tenului si va recomand sa incercati pentru hidratare SkinCeuticals Emmolience pentru seara in combinatie cu Daily Moisture pentru zi. De asemenea puteti incerca o crema hidratanta de la Widmer, de exemplu: Remederm Gesichtscreme.
    O zi buna!

  33. 02/06/2010 / 19:22

    @CrisR
    Ceea ce dvs descrieti pare a fi un episod de urticarie acuta. Cauzele urticariei sunt extrem de multe si din pacate doar in 30% din cazuri se poate stabili cu exactitate care sunt acestea prin teste alergologice, analize de sange, teste mecanice si fizice. Chiar si caldura sau presiunea pot fi factori declansatori ai urticariei. Este insa necesara o vizita la un dermatolog pentru un diagnostic!
    O seara buna!

  34. 02/06/2010 / 20:03

    @Alexandra G
    Buna,
    evident ca nu pot sa imi dau seama doar din descrierea tabloului simptomatic daca este vorba de spre dermatita atopica sau neurodermita, insa exista anumite examene clinice care ar putea veni in ajutorul nostru:dermographism alb, un al doilea rid sub pleoapa inferioara, pete mici albe pe corp, hiperliniaritate palmara, uscaciune la comisurile buzelor, ar fi cateva dintre ele. Nu este obligatoriu ca cineva din familie sa fi avut o suferinta de tip atopic (astm, rhinita,rhinoconjunctivita alergica).
    In orice caz, daca este vorba despre neurodermita, pielea trebuie sa fie intotdeauna bine hidratata iar schimbarea climei, mai ales clima oceanica, moduleaza imunitatea pielii extrem de bine, de aceea este indicata macar de 2x pe an o asemenea terapie.
    Balneum Hermal e foarte bun pentru hidratare, Protopic se aplica in perioadele de exacerbare dar nu in perioada acuta, ci imediat dupa โ€peekโ€-ul de la inceputul aparitiei eczemei, si se aplica obligatoriu de 2x/zi. In perioada acuta, pentru a linisti roseata se poate aplica un dermatocorticoid pt o zi sau maxim doua.
    Va doresc o seara buna si multa rabdare!

  35. 02/06/2010 / 20:27

    @Teodora,
    Buna seara,
    Este posibil ca inflamatia foliculilor din zona inghinala sa fie insotita de o infectie care trebuie tratata dar nu asta este problema principala. Pentru ca sa scapati de problema, ar fi bine sa faceti un tratament de epilare definitiva cu Laser ul, pentru ca firele de par sa nu se mai dezvolte sub piele.
    Pentru un diagnostic mai exact si stabilirea masurilor de tratament adecvate, puteti veni insa la cabinet nostru.
    O seara placuta!

  36. teodora
    04/06/2010 / 10:01

    Multumesc foarte mult, domnule doctor. Voi veni la cabinetul dumneavoastra.

  37. CrisR
    04/06/2010 / 10:38

    Multumesc mult pentru raspuns.

  38. Ramonutza
    05/06/2010 / 09:33

    Buna ziua,
    Va multumesc pentru sfaturi si cred ca ar fi bine sa merg la un specialist,numai ca eu locuiesc in Frankfurt,daca ati putea sa imi recomandati si aici pe cineva as fi foarte recunoscatoare!Pana acum tin sa mentionez ca am folosit numai creme dermatocosmetice si numai la indemnul D-nelor farmaciste.Am sa incerc si aceste creme pe care D-stra mi le-ati propus.Se gasesc tot in farmacii?
    Va multumesc foarte mult si va doresc mult succes!
    O zi buna!

  39. 07/06/2010 / 19:25

    @Ramonutza
    Buna,
    in apropiere, exista in Darmstadt clinica de chirurgie estetica a Dr-ului Gerhard Sattler, Rosenparkklinik, cu o echipa buna de medici pe care ii cunosc bine de la intrunirile anuale ale societeatii internationale de chirurgie dermatologica (ISDS), al carei membru sunt si eu din anul 2006. II recomand cu caldura, este insa o clinica privata, deci asigurarea simpla nu va acoperi cheltuielile!
    Multumesc pentru gandurile bune!

  40. Ramonutza
    08/06/2010 / 12:36

    Buna ziua,
    Inca odata va multumesc pt promtitudine si ajutor,am sa ma interesez si am sa vad daca imi va fi accesibil!
    O zi buna!

  41. 09/06/2010 / 13:26

    Buna ziua,

    sa inteleg ca pentru problema mea nu exista rezolvare? Am urmrit zilic acest post, in asteptarea unui raspuns – pentru mine o speranta. Imi cer scuze daca in comment-ul anterior, din dorinta de a comasa ideile, cursivitatea frazelor a avut de suferit.

    O zi cat mai buna,

  42. 10/06/2010 / 13:22

    @Maria
    Buna ziua si scuze de intarziere,
    din descrierea dvs, se poate sa existe o intoleranta sau chiar o alergie la anumite substante folosite la epilare. In conditiile acestea trebuie evitat contactul cu aceste substante intrucat nu exista un tratament de desensibilizare. Cel mai bine ar fi sa va epilati definitiv cu Laser pentru e evita astfel de probleme pe viitor. Pentru a repara pielea in zona antebratelor/bratelor va recomand sa folositi o data pe zi(seara) o crema cu alfahidroxiacizi ( de exemplu Glyco A) iar dimineata o crema cu protectie solara FPS 15-25.

  43. 11/06/2010 / 17:39

    Buna ziua,

    Multumesc din suflet pentru raspuns! Voi incerca negresit produsele recomandate.

    Toate cele bune!

  44. 21/06/2010 / 07:55

    Buna ziua,
    am un baietel de 2ani si 7 luni si de la 7 luni a fost diagnosticat cu dermatita atopica, am urmat tratamente cu cortizon si antihistaminice , dar toate au auvut efect doar pe moment, am ajuns dupa 2ani cu o piele foarte uscata, deschuamata si cu eczeme aproape pe tot corpul, care in timpul noptii parca se activeaza , il mananca ingrozitor aproape ca-si rupe pielea si se scarpina pana la sange( am fost la dermatologi, pediatri, homeopati, raspunsul lor este ca asa se manifesta aceasta boala si trebuie sa asteptam ca copilul sa creasca si va fi mai bine)intrebarea mea pana atunci ce facem? chiar nu exista nimic sa-i amelioreze stare?daca nu ar exista mancarimile in timpul noptii ( se trezeste chiar de 2-3 ori /noapte ar fi ok,) folosesc creme de hidrarare zilnica de la Roche Posay- baume , un ulei de baie Oliatum. am mai incercat creme de la Avene-trixera, Ducray, fara rezultat, va rog sa-mi da-ti un sfat(noi locuim la Cluj), va multumesc frumos si succese in tot ceea ce faceti

  45. DrSebastianPop
    24/06/2010 / 20:00

    @Crina

    Buna, cum am mai scris, dermatita atopica face parte din grupul de boli ce apar in cadrul sindromului atopic si din nefericire nu exista un tratament care sa trateze aceasta dispozitie dar exista multe abordari care pot da rezultate foarte bune. Este insa nevoie de permanenta rabdare iar pielea trebuie sa fie in permanenta hidratata. Tot ce aveti pentru hidratare este bun, insa tratamentul local doar cu cortizon poate ca ar trebui adaptat. As incerca Protopic 0,03% de 2x/zi pentru inceput iar dupa o luna as reduce treptat tratamentul. Foarte importanta climaterapia. Incercati unul sau doua concedii pe an in zone cu clima aspra, gen clima oceanica!

  46. Pris
    01/07/2010 / 11:16

    Buna,am 17 ani si am acnee de multi ani,si am pilozitate pe corp in locuri unde nu ar trebuie sa am.Am mai fost la un dermatolog am facut un tratament pt fata dar am intrerupt si akum acnea a reaparut si citind un articol pe internet m-am regasit in unele simptome de la ovare polichistice avand pilozitatea unde normal nu ar trebui sa am ,va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac.Multumesc

  47. pinocho
    02/07/2010 / 00:44

    Buna ziua,
    eu am 25 de ani si de cativa ani(vreo 3) mi-au aparut cosuri multe mari si dureroase(unele dintre ele) pe spate(pe fata nu am decat cate unu razlet o data pe luna). La inceput in primul an mi-au disparut dupa ce am stat putin la soare, cand a venit toamna/iarna nu le-am mai bagat in seama dar vara urmatoare nu mi-au mai trecut asa usor. Acum am fost la dermatolog si mi-a spus: “mare chestie…ti-au iesit si tie niste cosuri…esti domnisoara?[raspunsul meu – Nu, Conteaza?] stai si tu la soare si iti trec” Desi nu stiu daca m-a auzit cand i-am spus ca am tot stat la soare si degeaba, dar mi-a prescris o reteta cu o solutie ca un lapte cu ceva sulf si alte substante pe care nu le inteleg din reteta (posibil metrocortizol?! dar repet: nu ii inteleg scrisul). Ideea este k sunt in continuare acolo si nu stiu ce sa le fac.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns ๐Ÿ™‚

  48. DanaS
    03/07/2010 / 20:36

    Draga Pinocho, parerea mea este ca soarele nu este o solutie si ar trebui sa te vada un alt dermatolog. Dr Pop iti va raspunde curand la intrebare.

  49. ioana f
    04/07/2010 / 17:08

    buna ziua dle doctor

    am si eu o mareeeeeeeeeee problema care ma macina de f multa vreme ….

    am pe tot corpul alunite … veruci vulgare (asa mi-a zis dermatologul acum mai multi ani cand am fost la control) spre rusinea mea nu l-am mai vizitat …

    in partea superioara a corpului sunt cele mai multe… pe piept, pe spate, pe gat, pe brate, peste tot… pe spate am 2-3 mai mari … au aspectul unei stafide… celelalte sunt mai mici … problema care me macina e ca ele apar … cat un punct de ac si dupa se maresc in timp… cu toate ca la soare nu stau deloc si ma protejej vestimentar si folosind creme de protectie
    eu as vrea sa le operez dar sincer am mari dubii… am auzit f multe pareri pro si contra…
    spuneti-mi va rog care este cauza aparitiei lor? ce analize sa fac? eu cred ca daca ele apar inseamna ca am ceva disfunctie in organism… ei bine de cate ori ii intrebam pe dermatologii la care am fost ei imi ziceau doar ca trebuie operate alunitele… pai bine bine dar daca ele tot apar .. toata viata o sa o duc intr-o operatie continuua? (acesta a fost si motivul pentru care nu m-am lasat pe mana lor)
    recunos ca sunt inestetice si ma deranjeaza cele mare si as vrea sa le operez dar cel mai mult ma macina aparitia lor….
    va rog sa ma ajutati cu un sfat si sa ma lamuriti cu privire la apartitia lor…
    mentionez ca sunt din cluj si de aceea va scriu si nu vin la o consultatie..
    va multumesc anticipat pentru raspuns…

  50. simona b
    05/07/2010 / 17:03

    Va deranjez si eu cu o problema care mi-a distrus zilele.. din cauza soarelui am pe fata si in jurul ochilor vase sparte , mai precis este vorba despre o rozacee. Am incercat de 4 ani toate cremele speciale ptr aceasta boala dar din pacate nimic nu m-a ajutat si in plus simt arsuri foarte puternice pe fata aproape in permanenta, nici crema cu factor de protectie + 50 nu pot sa zic ca imi este de vreun folos. credeti ca exista vreun tratament si ptr vindecarea mea ptr ca am consultat mai multi medici dar din pacate toti mi-au spus ca nu mai este nimic de facut ptr ca nu s-a gasit un tratament ptr aceasta boala dermatologica. As vrea macar sa stiu daca tratamentul cu laser da randament si unde il pot gasi pe domnul doctor Sebastian Pop? multumesc ptr intelegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *