Noaptea de Sanziene


Iti place? Click aici sa ii dai share!


SanzieneSarbatoarea de Sanziene este o sarbatoare a naturii si a dragostei, o sarbatoare legata de Luna (astrul feminitatii) si Soare (astrul masculinitatii), cand cele doua energii se intrepatrund, se echilibreaza si se contopesc.

In noaptea mistica dintre 23-24 iunie, pentru cei ce cred, vor sa vada si sa simta, se spune ca se deschid portile cerului, creindu-se legatura dintre pamantesc si ceresc, dintre cele doua lumi, cea in care traim, si cea sacra, fantastica, in care orice este posibil.

Ascultati cu atentie mesajele, emotiile, trairile din acesta noapte … ele pot revela lucruri tainice, nestiute.

Magia si miracolul noptii de Sanziene este descrisa memorabil in romanul “Noaptea de Sanziene” a lui Mircea Eliade – povestea iubirii unice, atemporale, care incepe intr-o noapte de Sanziene si se termina, dupa 12 ani, in aceesi noapte, inchizand un cerc perfect. Merita recitit!

Avand ca sursa de inpiratie aceasta sarbatoare, La Blouse Roumaine a avut initiativa crearii Zilei Universale a Iei ce are loc in data de 24 iunie.

Si pentru ca de fapt suntem toate niste Sanziene moderne, va proun sa celebram maine feminitatea si traditiile noastre, purtand ii, oriunde am fi in aceasta lume.

Puteti citi mai multe despre Sarbatoarea de Sanziene, legende, obiceiuri, ritualuri,  aici 

Sursa foto: La Blouse Roumaine

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. ioana
    23/06/2015 / 14:02

    Salut Dana, ma gandesc sa imi achizitionez o crema de la Nuxe , prietenele mele nu au folosit creme de la acest brand deci nu prea am gasit pareri,tu ce zici?

  2. Dana Sota
    26/06/2015 / 09:44

    Buna Ioana, imi place brandul, au am foslit doar uleiul lor pentru care au si fost premiati, dar am citit lucruri bune despre produsele, in general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *