La multi ani, dragi vegani!


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Ziua mondiala a veganismului, adica World Vegan Day, se celebreaza in fiecare an, incepand din 1994, pe 1 noiembrie … deci azi!

Ideea sarbatoririi acestei zile a avut-o presedintele Vegan Society UK infiintata in 1944 si este considerata o oportunitate pentru a promova beneficiile dietei vegane si a veganismului, in general.

Termenul vegan deriva din cuvantul vegetarian, iar la acea vreme, diferenta era ca veganii nu consumau lactate. Mai tarziu, veganismul s-a extins si la oua, iar din 1951 acesta a devenit o miscare impotriva exploatarii animalelor, sub orice forma.

Compasiunea si bunatatea fata de animale

Adeptii veganismului nu consuma nimic de provenienta animala, respectiv carne, lactate, oua, miere. De asemenea, miscarea vegana presupune si lupta impotriva tuturor produselor testate pe animale, impotriva gradinilor zoo, show-urilor de circ, folosirea in scop turistic a animalelor.

In inima filozofiei vegane se afla non-violenta si compasiunea fata de toate fiintele, iar acest lucru tine mai mult de morala, decat de alimentatie sanatoasa. Nu este de neglijat nici grija fata de mediu, lucru care survine firesc atunci cand animalele nu mai sunt crescute pentru consum.

Dieta bazata pe plante/Plant-based diet

Dat fiind ca este exclusa orice proteina animala din ecuatie, dieta vegana se bazeaza exclusiv pe plante, ceea ce o face sa fie bogata in fibre si saraca in colesterol. Acest “regim” este vazut ca avand nenumarate efecte benefice pentru sanatate, inclusiv reducerea riscului boilor cardio-vasculare, diabet, tensiune crescuta si obezitate.

Faptul ca, de exemplu, vitamina B12 se gaseste cu precadere in produsele de origine animala, veganii au nevoie sa o adauge in dieta prin suplimente.

Maria Nila si salvarea rinocerilor

Astazi, foarte putini rinoceri supravietuiesc in afara parcurilor nationale si a rezervatiilor din cauza braconajului persistent. Din momentul in care mama a fost ucisa, puiul de rinocer trebuie sa fie salvat in 24 de ore pentru a supravietui.

Pentru a contribui la protejarea rinocerilor pe cale de disparitie, Maria Nila lanseaza o initiativa pe 1 noiembrie, Ziua Mondiala a Veganilor in colaborare cu The Perfect World Foundation.

Maria Nila nu crede ca animalele ar trebui sa faca parte din vanitatea umana, motiv pentru care produsele lor pentru ingrijirea parului sunt 100% vegane.

In acest an, Maria Nila a decis sa puna in evidenta rinocerii pe cale de disparitie. Impreuna cu organizatia de caritate pentru animale salbatice The Perfect World Foundation, va contribui la sprijinirea Sanctuarului pentru rinocerii salbatici din Africa de Sud, a carei misiune este salvarea rinocerilor orfani. Acest lucru se realizeaza prin oferirea unui mediu total sigur, unde pot creste, rataci si reproduce pentru a se asigura ca vor exista mereu rinoceri in Africa.

In perioada 1 – 10 noiembrie, Maria Nila va dona profitul aferent comenzilor efectuate pe marianila.com catre sanctuarul de rinoceri. 

Sanctuarul pentru rinoceri salbatici este situat in Mpumalanga, Africa de Sud, unde centrul de tratament si reabilitare poate oferi ajutor animalelor ranite sau orfane pana cand sunt suficient de sanatoase pentru a fi eliberate in salbaticie intr-o zona protejata, departe de potentiali braconieri si alte amenintari. Impreuna putem face o schimbare. Citeste mai multe despre program aici: theperfectworld.com/savetherhino

Maria Nila ofera o gama larga de produse de ingrijire a parului si protectie a culorii acestuia destinate hairstylistilor din intreaga lume. Produsele Maria Nila sunt 100% vegane, produse in Suedia, sunt netestate pe animale, nu contin sulf sau parabeni, garantand cea mai inalta calitate atat a ingredientelor cat si a ambalajelor. 

Produsele Maria Nila sunt certificare de Leaping Bunny, Peta si Vegan Society. De asemenea, toate ambalajele de la Maria Nila sunt compensate climatic prin Plan Vivo si prin furnizarea de produse profesionale de inalta calitate, Maria Nila face un pas inainte spre spre o lume mai durabila si mai prietenoasa.

Produsele pentru ingrijirea parului Maria Nila sunt disponibile exclusiv in Romania la profihairshop si online pe profihairshop.ro si www.marianila.com

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *