Cosmetice fermentate – cel mai nou trend in anti-age


Iti place? Click aici sa ii dai share!


intro02-totalbeauty-logo-fermented-beauty-products

Se stie deja cat de benefice sunt probioticele pentru pastrarea unui colon sanatos, dar cercetatorii americani (cine altii??) au mers si mai departe in cautarea lor.

Produsele fermentate, pline deci de probiotice cu efecte anti-inflamatoare, pot fi aplicate cu succes si topic, incorporate in produse de ingrijire.

Noua generatie de astfel de produse contin fructe, ierburi , alge, toate trecute prin procesul fermentarii, cu beneficii anti-age dovedite.

Prin fermentare este evitata incalzirea ingredientilor din produsele de ingrijire, des intalnita in procesul de fabricatie, marindu-le acestora eficienta si potenta.

Acest pas de trecere de la industria alimentara la cea a cosmetologiei se dovedeste a fi pe cat de simplu, pe atat de vechi, regasindu-se din antichitate in retetele cosmetice ale vremurilor.

Astazi, ne putem hrani pielea mult mai natural si mai eficient cu acesti ingredienti activi. In plus, ei sunt si mai “digerabili” pentru piele, mai bine absorbiti, echilibreaza flora la niveleul tenului, sunt mai bine echipati sa lupte impotriva factorilor de mediu (anti-xidanti)

Iata cateva exemple de ingredienti fermentati: ginseng alb Рreda stralucirea tenului, ceai negru pentru fermitate, alge pentru regenerare celulara si o infuzie de minerale benefice.

Un astfel de produs este si cel de la Murad, despre care am mai scris, si care contine scortisoara pentru a reduce roseata, extract de seminte de linte si hamamelis pentru micsorarea porilor si a productiei de sebum,  kombucha si colagen pentru o piele fara linii fine si riduri.

Foto si adaptare text: totalbeauty.com

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *