12 Beauty Trends 2020


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Ca in fiecare an, incep prin a-ti povesti despre ceea ce se va intampla semnificativ, in zona de beauty si wellness, care sunt trendurile si incotro ne indreptam.

Te vei bucura sa afli ca in centrul atentiei in 2020 vei fi chiar tu!

Cum adica? Se pare ca atat marii producatori, cat si cei care au gasit o nisa atractiva au devenit extrem de atenti la feedback-ul tau din social media – noua voce ce dicteaza trendurile in viitorul apropiat.

Deci iata noutatile!

1. Vocea social media

Canalele de social media sunt vocea ta in 2020. Problema nuantei fondurilor de ten s-a rezolvat – dupa ce Dior si Fenty au lansat, fiecare, 40 de nuante pentru a acoperi orice ton posibil si imposibil al pielii, dar in anul care tocmai a venit presiunea de a arata impecabil continua sa creasca. Ideea este insa de arata impecabil fara retusuri si aplicatii pe mobil, pentru ca Instagram, Facebook, Twitter si Tiktok au vazut deja ca modelul perfect, retusat nu mai functioneaza; asa ca vom vedea tot mai multe imagini realiste si mai convingatoare.

2. Diversitate si individualitate in era digitala

Cum spuneam, din pioni am devenit reginele jocului frumusetii, exact asa cum ne dorim, exact asa cum ne simtim, fara sa ramanem in umbra unor fotomodele intangibile. Anul 2020 va fi, mai mult ca niciodata, despre femeile pe care le vezi in jurul tau si despre tine. Fiecare miscare pe care o facem in social media este urmarita, de aceea vom vedea extrem de multa diversitate si individualitate. Iti dau cateva exemple concrete: Unilever a lansat aplicatia Tinder for Ideas (prin care consumatorii ofera feedback si sugestii direct producatorului despre cum vor sa arate noul produs de ingrijire – cum spuneam, vor sa stie exact parerea ta, nu a unor sondaje random). L’Oreal si Modiface au o noua jucarie digitala pentru identificarea cauzelor si prevenirea imbatrinirii pielii (si e posibil sa mai aiba cativa asi in maneca mai ales ca recent a fost difuzata stirea legata de gasirea tratamentului ce amana imbatranirea. asteptam testele si pe oameni!). Coty are in plan sa foloseasca Inteligenta artificiala pentru a te ajuta sa iti gasesti „perechea perfecta in universul olfactiv”. Eu una chiar sunt super curioasa sa aflu care e parfumul perfect pentru mine!

3. Un microbiom sofisticat

Interesul pentru microbiom a crescut în ultimii doi ani, iar caracterul sau pe cat de variat, pe atat de individual il face o provocare continua. O formula care sa se potriveasca tuturor acestor colonii de microorganisme nu mai este un proiect realist, nici interesant. Focusul va fi pe hiperpersonalizare.

4. Makeup customizat

Customizarea la domiciliu a inceput din 2019, prin achizitionarea si mixarea unor produse basic. Noua provocare in 2020 este ca orice produs de skincare si makeup sa fie facut exclusiv pentru fiecare dintre noi. Dezvoltarea galopanta a tehnologiei smart este cheia: dupa completarea unui chestionar online sau a unei variante de tip try on intr-o aplicatie vei fi mai aproape de produsul dedicat doar tie. Se vorbeste despre imprimantele 3D care te vor ajuta sa obtii nuanta de fard sau de ruj pe care o vrei. Procter & Gamble va lansa Opte Precision Wand in 2020, care identifica imperfectiunile pielii si aplica machiajul doar in zonele in care este nevoie, fara a irosi mai mult produs decat e necesar, fara a acoperi zonele care nu au nevoie de acoperire. Pentru ingrjirea parului, Sisley a creat Hair Rituel Analyser, un instrument de masurare a sanatatii si calitatii scalpului si a parului, ce te va ajuta sa alegi mai bine produsele pentru ingrijirea parului, conform harpersbazaar.com.uk.

5. Blue beauty

Ingrijirea naturala si sustenabila au luat un avant incredibil in ultimii ani – slava Domnului pentru ca avem doar o Planeta! Folosirea a cat mai putine resurse si reciclarea celor folosite este luata foarte in serios. Cea mai importanta resursa in industria de beauty este apa.  Noul trend se numeste  blue beauty si face referire la protejarea oceanelor si a resurselor de apa. De altfel, industria cosmetica este unul dintre consumatorii majori ai acestei resurse pretioase. Daca ma gandesc mai bine, am ales sa protejez si sa respect mai mult apa in ultima decada, stiind ca este o sursa finita si epuizabila: de la inchiderea robinetului atunci cand ma spal pe dinti, de la dus in loc de baie in cada..pana la folosirea unei solutii alternative pentru curatarea hainelor – gasiti toate detaliile acestor experiente chiar aici.

In plus, in 2020, tot mai multe formule de tip waterless vor intra pe lista noastra. Unele branduri au inceput deja sa pregateasca si sa anunte game noi, mai concentrate in agenti activi concentrati, cu zero apa in compozitie.  

6. Zero waste

Ambalajele sunt si ele prioritare: de la absenta totala a ambalajului de la raft, la renuntarea la recipientele de plastic in favoarea celor de sticla ce pot fi reciclate si refolosite, precum si a celor biodegradabile. Vei vedea mai multe branduri ce isi vor incuraja clientii sa retrimita ambalajele la firma pentru a fi spalate, reumplute si retrimise la expeditor. Mesajul zero waste va fi unul foarte puternic si asta chiar ma bucura maxim. Este la indemana noastra sa facem ceva in acest sens, nu este nimic complicat sa reciclam.

7. Mai mult wellness

Intr-o lume in care trebuie sa fim mai conectate, mai accesibile, mai multitasking, creste popularitarea aplicatiilor antistres. Este vorba despre aplicatii care te invata sa respiri corect, a caror cautare in Google a crescut in ultimele luni cu 219%, sound Bath Healing, cu 285%, Virtual Wellness, cu 242%. accentul cade pe emotional wellness si pe o abordare holistica a frumusetii. Meditatia, atentia pentru echilibru si calm se vor actualiza prin tehnologia de ultima ora. Inteligenta artificiala si cea emotionala isi vor uni fortele pentru a crea produse care vor sa atinga latura emotionala si starea de bine.

8. Frumusete fara varsta

Varsta este doar un numar, iar 40 is the new 30 – asa se spune de ceva timp, insa abia acum pare sa capete sens. Adica, abordarea in beauty va fi mai generoasa cu femeile care au 45-50 de ani. Pana la urma, aceasta categorie de varsta este din ce in ce mai mare, si detine cele mai puternice resurse financiare din piata. Vom vedea mai multe femei de 45+ in advertoriale si in tot felul de endorsari, iar focusul nu va mai fi exclusiv pe anti-aging ci si pe nevoile acestei categorii de varsta, la modul holistic. Conform unui studiu realizat de L’Oreal Paris, 40% dintre femeile ce au peste 50 de ani „se simt invizibile” pentru industria de beauty, sentiment alimentat si de advertising-ul de pana acum. Acest lucru se va schima!

9. Riscurile poluarii

Conform unor cifre analizate recent, 91% din populatia lumii traieste în zone în care calitatea aerului este mult sub limitele considerate safe de Organizatia Mondiala a sanatatii si 4,2 milioane de decese sunt cauzate anual de epunerea la poluare. Nu e de mirare ca a crescut (si va creste) si atentia industriei de beauty fata de produse de ingrijire a pielii care sa ajute pielea sa lupte împotriva poluarii. Ca si in cazul produselor pentru protectia impotriva razelor UV, protectia impotriva poluarii va deveni un gest obisnuit in rutina zilnica a ingrijirii, cu atat mai mult cu cat polarea este responsabila de numeroase afectiuni ale pielii.

10. Clean beauty, next level

In timp ce anul trecut, numeroase branduri au jonglat cu aceasta alaturare de termeni, realitatea arata ca doar cateva erau transparente în privinta ingredientelor folosite. Pentru ca trendul de clean beauty nu se refera la ingredientele chimice sau organice, ci la anumite ingrediente care ar trebui eliminate din compozitia produselor, specificatii precum „fara parabeni” sunt cele mai oneste, exprima clar atitudinea brandului, dar si formula clean (sau as clean as possible).

11. Abordari minimaliste

Reducerea numarului de produse aplicate pe piele, in ingrijirea zilnica, selectarea unor produse multifunctionale, alternarea unor perioade de infometare a pielii cu perioade de hranire si hidratare – am scris despre skin fasting chiar aici, anul trecut – conduc si in acest an la o adordare minimalista si vorbim despre trendul „skinimalist”. Din ce in ce mai frecvent se vorbeste si despre skin detox, iar referirea include, de fapt, o “dieta” mai bogata in antioxidanti si la perioadele de infometare a pielii, actiuni ce sustin, prin alternare, capacitatea proprie a organismului de regenerare.

12. Prevenire, in loc de tratare

E mai mult interes pentru prevenirea imperfectiunilor pielii, decat pentru tratarea acestora. Noile generatii sunt mai interesate de un mod de viata sanatos, curat, ce include mult sport si mai multa atentie pentru calitatea pielii, iar acest mod de a gandi si accesul de informatie rapid deschid calea unei ingrijiri a pielii de tip preventie.

Foto: dotmug.net

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

4 Comments

  1. Gabriela
    19/01/2020 / 08:13

    La multi ani Dana in noul an! Articolul tau l-am simtit ca un trend pentru anul 2020. Un an care pare sa fie cat mai dinamic, simplu, cu noi tendinte si in acelasi timp minunat!!
    Inspiratie si magia sa te insoteasca in fiecare zi!

  2. 19/01/2020 / 14:20

    Superb articol. Mi-a placut foarte mult.

  3. Dana Sota
    20/01/2020 / 10:03

    Multumesc tare mult, chiar am nevoie! 🙂

  4. Dana Sota
    20/01/2020 / 10:03

    Multumesc 🙂 Ma bucur!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *