Magia apei minerale (2)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


83-aquamist-mineral-water-one-mydealsVoi continua astazi cu cateva informatii utile, legate de continutul apei minerale si beneficiile acesteia.
Fiecare tip de apa minerala, in functie de sursa, are anumite proprietati si un anumit “profil” mineral, astefel incat este greu de spus care este mai buna. Alegand cu atentie si in concordanta cu necesitatile fiecaruia dintre noi, apa minerala poate deveni o potiune magica care nu doar hidrateaza, ci si ofera necesarul zilnic de minerale. Mare atentie insa la continutul de sodiu.
Un element principal continut in apele minerale este calciu; esential pentru a avea oase puternice si dinti sanatosi, calciu impreuna cu magneziu ajuta la buna functionare a inimii.
Daca aplicati pe piele o apa minerala bogata in calciu, aceasta curata porii si ii face mai putin vizibili. O lipsa de calciu la nivelul pielii poate duce la imbatranirea prematura si chiar la anumite afectiuni cutanate.
Recomandarea zilnica este de 800 mg de calciu, care poate fi luat din produse lactate, apa minerala, suplimente.
Magneziul este si el prezent in componenta apei minerale si este cunoscut pentru diminuarea stresului; are un rol esential in activitatea enzimatica, ajuta la echilibrul celular si muscular.
Aplicat pe suprafata pielii, ajuta la vindecarea ranilor si trateaza anumite infectii.
Doza zilnica recomandata este de 400 mg si poate fi obtinut din legumele cu frunze verzi si evident, daca este cazul, din suplimente.
Foarte important (desi nementionat pe etichetele apelor minerale) este PH acestora. Cu cat PH-ul este mai mic, cu atat apa este mai acida si deci, mai putin benefica pentru sanatate… ba chiar dimoptriva, poate genara sau mentine anumite stari de boala.
Cu cat PH-ul este insa mai mare (peste 8-9) apa este alcalina, neutralizeaza aciditatea din organism, mentine sanatatea si hidrateaza.
Apele minerale provenite din surse naturale ar trebui sa aiba un PH mare, peste 9,5 , spre deosebire de apa de la robinet care are un PH scazut (si datorita tevilor metalice prin care circula), si nu este totdeauna lipsita de impuritati, diversi germeni sau bacterii. In plus, pentru purificarea apei de la robinet este folosit clor in cantitati mari; ea mai contine nitriti si calcar, total neindicati pentru sanatate. In acest caz, pot fi de mare ajutor filtrele de apa, montate la bucatarie.
Pe cat posibil, ar fi bine sa consumam ape minerale imbuteliate in sticle din sticla si nu din plastic. De asemenea, pentru consumul zilnic (cei 2 litri/zi) se recoamnda apa plata, la temperatura camerei, bauta constant, chiar inainte de a se instala senzatia de sete.
Pentru purificarea apei, luati o carafa de sticla, puneti in ea cateva pietre semipretioase si un banut de argint (sau o bijuterie) – atat pietrele cat si argintul sunt cunoscute pentru proprietatile lor de curatere si echilibrare energetica, apoi adaugati apa minerala, din care puteti bea intreaga zi.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


3 Comment

 1. Kaia says:

  Buna Dana!!
  Lamureste-ma, te rog, ca nu am inteles. In articol despre apa minerala spui: “De asemenea, pentru consumul zilnic (cei 2 litri/zi) se recoamnda apa plata (….)” Pana la urma care apa este mai benefica pentru organism? Cea minerala sau cea plata?

 2. Dana Sota says:

  Buna Kaia, ape minerale sunt ambele, si cea cu bule, adica carbogazoasa, si ce plata. cea mai buna este cea minerala plata.

 3. Kaia says:

  Da, corect! Cred ca nu am fost suficient de atenta atunci cand am citit articolul!

Leave a Reply