DentEstet si implicarea sociala


Iti place? Click aici sa ii dai share!


smilingkids_266x240 Din ce in ce mai multe companii romanesti, dar si persoane obisnuite, se implica in proiecte sociale si umanitare pe masura posibilitatilor fiecareia. Stim, in orice situatie, dar mai ales cand e vorba de sanatate, cat de importanta este preventia, de aceea DentEstet a lansat anul trecut doua programe educationale pentru informarea corecta a copiilor din gradinite si scoli cu privire la importanta igienizarii dentare corecte si a alimentatiei sanatoase. Programul “Sa crestem zambete sanatoase” este special creat pentru copiii din gradinite si scoli si asigura prin clinica “Dent Estet 4 kids” , in mod gratuit, o prima vizita de acomodare – Happy Visit, in cadrul careia cei mici vor avea posibilitatea de a se juca cu scaunul stomatologic, de a face cunostinta cu instrumentarul, de a invata tehnicile unui periaj corect, totul in joaca…In plus, vor beneficia de o consultatie dentara completa.
Cel de-al doilea program, “Zambeste frumos, traieste frumos” presupune educarea pre-adolescentilor si adolescentilor cu privirea la necesitatea unei igiene dentare corecte si mai ales a profilaxiei, acest lucru facandu-se intr-un mod atractiv, interactiv, stiind ca la acesta varsta tinerii pun mult accentul pe estetic. In acelasi timp sunt informati si parintii aspura beneficiilor unei interventii minim invazive diminuand astefel sau chiar evitand interventiile dificile in timp. Tot la acesta varsta este recomandata purtarea aparatului ortodontic, acolo unde este cazul, stiind ca tesutul dentar este inca in formare iar rezultatele unui astfel de aparat pot fi spectaculoase.
Separat de cele doua programe functioneaza si Programul de implicare sociala si ajutor comunitar ” Noua ne pasa” desfasurat in parteneriat cu fundatiile “Heart of hope”, ” Salvati copiii” si ” Inimi deschise”, iar specialistii in medicina dentara pediatrica din cadrul Dent Estet 4 Kids sprijina copiii cu dizabilitati neuropsihice sau care provin din familii disfunctionale. Acestia beneficiaza gratuit de tratamente stomatologice, igienizare, profilaxie.
Ma bucur enorm cand vad, citesc, aud ca se desfasoara astfel de proiecte, ca in sfarsit intelegem si noi sa daruim, nu doar sa castigam, sa ajutam fara a avea un anume interes, sa invatam sa ne pese de cei din jur.
Din pacate astfel de actiuni nu sunt mediatizate, ziarele, revistele, posturile tv din Romania nu considera ca sunt subiecte interesante, desi puterea exemplului conteaza enorm. Poate o sa va povestesc odata despre o experienta personala, legata de actiuni caritabile, netrambitate prin presa si facute doar pentru a da o mana de ajutor…

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Leave a Reply