10 lotiuni tonice DIY pentru fiecare tip de ten


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Asa cum imi place sa cred, fiecare dintre noi avem un ritual personal si personalizat de ingrijire.

Pasul al 2-lea, aplicarea lotiunii tonice, curata tenul de eventualele impuritati ramase dupa demachiere, echilibreaza Ph-ul pielii, micsoreaza porii si ajuta ca produsele urmatoare sa penetreze mai bine.

Ador sa incerc tot felul de produse noi care apar pe piata, si evident, treaba asta face parte si din job description, dar ma amuza in egala masura sa imi prepar singura diverse masti, lotiuni, amestecuri de uleiuri cu tot felul de ingrediente naturale.

Dupa cum am mai spus, nu este neaparat necesar ca lotiunile tonice sa fie costisitoare, ci dimpotriva, ni le putem face singure, acasa … mai ales acum, cand trendurile in beauty tind spre cat mai natural si organic.

Tonicele DIY sunt super simplu de facut, din produse pe care le avem mereu la indemana… evitand astfel adaosul de alcool, prezent inca in destule astfel de lotiuni.

  • Tonic din ceai de musetel

Ceaiul de musetel este un toner excelent pentru tenul uscat, deshidratat si sensibil. Are proprietati antiseptice, reparatoare, calmante si de iluminare a zonelor pigmentate (inclusiv cearcane).

Ceaiul se lasa la racit si apoi se pune intr-un recipient; se aplica sub forma de spray sau cu ajutorul unei cotonete de bumbac.

  • Tonic din otet alb si apa

Otetul din vin alb este potrivit tenurilor sensibile, inclinate spre iritatii si eczeme, predispuse la acnee.  Se amesteca parti egale de otet si apa (de preferat imbuteliata, plata), si se aplica pe fata curata, dupa demachiere. De asemenea, reduce excesul de sebum si lupta impotriva infectiilor.

  • Tonic din frunze de menta

Menta este un astringent natural, iar acest toner este potrivit tenurilor grase si mixte, curata porii si ii miscoreaza. De fapt este tot o infuzie, se fierbe apa – 300 ml. si se adauga doua maini de frunze proaspete de menta. Se asteapta 10-15 minute, se strecoara, apoi, optional,  se adauga un varf de lingurita de piatra-acra (alaun – astringent, hemostatic, matifiant, antibacterian). De preferat sa fie pastrat la frigider.

  •  Tonic din ceai verde

Antioxidant si deci, anti-aging, ceaiul verde indeparteaza excesul de sebum si netezeste pielea. Puneti doua pliculete de ceai la o  cana (200-250 ml) de apa, firbeti, lasati 10 minute. Dupa ce se raceste, ceaiul se poate tranfera intr-o sticla cu atomizor; se foloseste ori de cate ori este nevoie pentru un ten fresh si stralucitor, chiar si peste zi.

  • Tonic din zeama de lamaie

Sucul de lamaie poate fi o lotiune tonica naturala cu excelente proprietati pentru pielea grasa; exfolieaza, lupta impotriva petelor, a bacteriilor si a acneei. Poate fi aplicat pur si simplu pe piele, daca pielea nu este sensibila, sau se poate amesteca cu apa plata.

  • Tonic din lemon grass si miere

O reteta minunata de lotiune tonica care face ca tenul sa fie improspatat si stralucitor. Daca folositi lemon grass proaspat (se gaseste la Mega), se taie marunt cateva crengute si se pun la fiert in 250 ml. de apa, pentru 2 minute. Se strecoara, se raceste si se adauga o lingurita de miere. Se poate folosi si lemon grass uscat, special pentru ceai. Se aplica cu o cotoneta pe tenul curat.

  • Tonic/masca din castravete si urda moale

Aceasta masca actioneaza ca un toner datorita castravetelui – reduce excesul de sebum, micsoreaza porii, lumineaza tenul, in timp ce curata, exfolieaza si echilibreaza pielea datorita acidului lactic. Se rade un castravete si se amesteca cu 2 linguri deurda moale. Se lasa pe fata 5 minute dupa care se indeprteaza cu apa calda.

  • Tonic/masca din mere si miere

Mierea functioneaza ca un umectant, este antiseptica, potrivita tenului uscat, iar marul aduce un plus de vitamina C, deci lumineaza si reduce semnele de imbatranire, ridurile si tonifica tenul. Se rade un mar mic la care se adauga o lingurita de miere, se aplica pe fata si se lasa sa actioneza 10-15 minute, apoi se indeparteaza cu apa calda. Pentru un efect sporit, se poate folosi zilnic.

Bottle of essential oil and pink roses
  • Tonic din apa de trandafir si camfor

Apa de trandafir se gaseste in magazinele cu produse bio si naturale (si online) si are proprietati anti-inflamatoare, hidratante si antibacteriene. Camforul calmeaza iritatiile si roseata si este nevoie doar de cateva picaturi de ulei cu camfor.

  • Tonic din otet de mere

Otetul de mere ajuta la restaurarea PH-ului, echilibreaza pielea, o netezeste, micsoreaza porii si indeparteaza celulele moarte, deci este unul dintre cele mai utilizate DIY lotiuni tonice. Proportiile sunt de o masura de otet de mere la 2 masuri de apa plata si se poate folosi de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Sper ca veti gasi in aceste retete ceea ce vi se potriveste mai bine, sunt simplu de facut si super eficiente :)))

Daca nu ati citit, va recomand si Masca cu nucsoara

Your Beauty Is Your Lifesyle!

 

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

8 Comments

  1. 06/02/2017 / 16:05

    Tonicul din o?et de mere se aplica si in zona ochilor ?multumesc

  2. Alina
    06/02/2017 / 20:47

    Buna,Dana!Multumim pentru toate lucrurile frumoase pe care le impartasesti cu noi cititoarele tale.As vrea sa te intreb ce parere ai de injectiile homeopate sau care sunt mai eficiente dintre injectiile cu acid hialuronic sau cele homeopate.Multumesc

  3. Dana Sota
    07/02/2017 / 09:23

    Buna Alina, am facut doar mezoterapie homeopata, la dr Cristina Bogdan. Injectiile sunt f eficiente daca tratamentul este facut saptamanal, pentru mai mult timp..depinde de fiecare ten in parte. Eu nu am incercat injectii tip filler, cu acid hialuronic, acestea au rolul de umplere, si se fac doar in anumite zone, spre deosebire de cele homeopate, care se pot face pe toata fata sau doar in punctele de acupunctura.

  4. Dana Sota
    07/02/2017 / 09:23

    Buna Alina, nu se aplica in zona ochilor.

  5. monicadulcineea
    07/02/2017 / 11:19

    buna Dana! lotiunea micelara e tot un fel de tonic? eu de exemplu folosesc un demachiant crema din gama Ren sau ulei de cocos, apoi curat surplusul de grasime cu lotiune micelara. ar inlocui asta un tonic? din cele de mai sus… ceai de musetel si ceai verde am folosit de multe ori mai ales cand pielea era mai iritata

  6. Dana Sota
    07/02/2017 / 17:00

    Buna Monica, Nu :))) lotiunea micelara este un demachiant care nu se clateste; eu m-am obisnuit sa ma spal pe fata cu apa si spumant, dupa demachiere, nu simt ca sunt curata fara acest pas. Apoi aplic lotiunea tonica sau chiar apa termala. Acum depinde cum iti simti tenul, daca esti ok cu ceea ce faci acum, las-o asa, e f bine.

  7. Alina
    08/02/2017 / 20:12

    Multumesc Dana pentru raspuns!te pup

  8. Ema
    26/04/2022 / 14:04

    Multumesc mult de tot , de un an sunt alergic? .Simt nevoia ,mai ales ,s? aplic ceva mai ales dup? ce sp?l fata,am cautat pe internet ?i cum ai scris,am aplicat ceai ,ce bine ma simt,nu m? mai “trage fata “ , o sa creasc? si trandafirul din balcon ,o sa încerc si pe celelalte .multumesc si succes in toate .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *